Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Asia er dessuten et av de billigste destinasjonene man kan reise til. I det ene øyeblikket kan du nyte en av de fantastiske skybarene i Bangkok, i det andre øyeblikket befinner du deg på en strand på en uberørt perle liggende i thailand-bukta. Alt kommer an på hvilket utbytte du ønsker fra ferien.

  1. Tempelkomplekset Ankor Wat (Kambodsja)
  2. Killing Field (Kambodsja)
  3. S21, Toul Sleng Fengslet (Kambodsja)
  4. Mopedtur fra Sør til Nord i Vietnam (Vietnam)
  5. Gatemat i Bangkok (Thailand)
  6. The Gran Palace i Bangkok (Thailand)
  7. Templet Wat Phra Kaew (Thailand)
  8. Sleeping Buddha i Bangkok (Thailand)
  9. India
  10. Nepal

Kambodsja

Den mest besøkte destinasjonen i Kambodsja er Angkor Wat, et stort tempelkompleks som ligger i Siem Reap, bare to timer unna Thailand. Dette er et kompleks med eldgamle templer som er på Unescos verdensarvliste. Det var egentlig en kongeby med navn, Angkor Thom, som ble bygget på 1100-tallet. Det er nå regnet som et av de viktigste religiøse kompleksene i verden, og blir besøkt av flere millioner mennesker hvert år.

På grunn av størrelsen på dette fantastiske komplekset er det lurt å tilbringe noen dager der. Byen Siem Reap ligger bare 10 minutters kjøring fra komplekset. Spar penger, og leie en Tuk-Tuk sjåfør for dagene du skal besøke Angkor Wat.

Om du ønsker å oppleve en storby etter de store opplevelsene i Angkor Wat er det bare 6 timer med buss til hovedstaden, Phnom Penh. Dette er det kulturelle og politiske sentrum i Kambodsja. Det er en ganske liten by, sammenlignet med store byer som blant annet Bangkok. Det gjør at det er gode gåavstander, som reduserer transportkostnadene. Bo på et hotell for bare 20 USD per natt, da pleier det som regel og være inkludert frokost.

Benytt denne turen på å sette deg inn i den tragiske historien med en tur til Killing Field og S21, bedre kjent som Toul Sleng fengselet. Ved å besøke disse to plassene får du en god innføring i lidelsene det kambodsjanske folket gjennomgikk i årene, styrt av den kommunistiske lederen Pol Pot.

Finn billig hotell i Kambodsja

Vietnam

Vietnam er et vakkert land der de fleste turister opplever stor imøtekommelse av lokalbefolkningen. Det er dessuten et land preget av mange tiår med uro. Østlige Hanoi i Nord møter vestlige Ho Chi Minh I Sør.

Under Vietnamkrigen var landet delt, men kom sammen igjen under ledelsen av frigjøringshelten og kommunisten Ho Chi Minh. Lei en moped i sør og kjør gjennom hele dette vakre og fascinerende landet for en billig penge. Veiene er godt utbygget sånn at det blir en flott opplevelse. Du kan også ta bussen, selv om avstandene er veldig store. Når du er så godt i gang med turen bør du oppleve Mekong Delta.

Det finnes flotte veier om du kjører moped, og det er dessuten billig og kjøre buss ditt. Mekong er en av verdens største elver og munner ut i dette deltaet. Det er grunnen til at Mekong Delta har gode levevilkår for plante og dyrelivet.

Finn billig hotell i Vietnam

 Thailand

Thailand er den mest besøkte destinasjonen i Asia. Hver eneste dag går det fly mellom Oslo og Bangkok til en lav pris. Det er mulig å finne flybilletter ned mot 1500 en vei med flyselskaper som Norwegian og Thai Airways. Når du kommer fram er det et hav av ulike overnattingsalternativer ned mot 100 kroner for en natt.

En ting de fleste reisende setter pris på er den velkjente gatematen, bedre kjent som Street Food. Den er ikke bare anerkjent for å være usedvanlig god, men den er dessuten svært billig. Det er ikke uvanlig at du kan få deg et godt måltid, inkludert drikke for bare 10-20 kroner.

Bangkok har i tillegg flere severdigheter som er absolutt verdt og få med seg. The Grand Palace er en av disse plassene. Et fascinerende kompleks som består av flere bebyggelser som blant annet det kongelige slått (der kongen ikke bor) og buddhisttempelet Wat Phra Kaew. En 46 meter lang statue av en sovende Buddha finner du også like i nærheten.

Finn billig hotell i Thailand

Nepal

Om du ønsker deg til et billig land med få årlige besøkende kan Nepal, og hovedstaden Katmandu være en sikker vinner. Den ble på 60-tallet oppdaget av vestlige hippier, men har siden da vokst til å bli et populært reisemål for eventyrlysten Europeer.

Finn billig hotell i Nepal

India

India er i likhet med Kambodsja et av de billigste destinasjonene og reise til i Asia. Det er også et stort land der du må belage deg på en del reising om du ønsker og oppleve ting. Selv om det går fly til og fra de ulike byene, er buss billigst.

Fra en by til en annen med en avstand på 10 timer koster ikke turen mer enn 30-50 kroner. Hotellprisene begynner på ca. 20 kroner per natt og et måltid kan du få så billig som 5 kroner. Derfor trenger du ikke og ha et dagsbudsjett på mer enn 150 kroner. Dette er også et land der du kan øke kunnskapen din om hinduisme.

Ta deg en tur til Taj Mahal eller om du ønsker å se det virkelig mest eksotiske og fargerike, ta deg en tur til Rajasthan, bedre kjent som kongens land. Ønsker du deg vekk fra storbyene og trafikkaoset kan det være verdt en tur til Goa med milelange hvite sandstrender.

Finn billig hotell i India