10 billige og bra restauranter i London

Det kan være dyrt å feriere i London. Allikevel trenger ikke en god matopplevelse å koste skjorta, hvis du vet hvor du skal lete.

Vi har samlet ti billige og bra restauranter i London der du finner mat fra alle verdenshjørner:

1Indian Veg, 92-93 Chapel Market, Islington

Indian Veg ligger i bydelen Islington, og serverer vegansk indisk mat. Konseptet er enkelt: for åtte pund kan du spise så mye du vil fra buffeen i de mildt sagt eksentriske lokalene. Veggene her er tapetsert med avisutklipp og plakater av berømte vegetarianere, selv om enkelte av dem har enkelte vitenskapelige mangler. Ifølge Indian Veg kan for eksempel en tomat daglig tredoble din levealder, og både Aristoteles og Frank Sinatra var vegetarianere. Vitenskap eller ikke, Indian Veg tilbyr en svært smakfull spis-så-mye-du-vil buffét til en overkommelig pris, og det smått absurde lokalet er et sted du sent vil glemme.

2E Pellici, 332 Bethnal Green Road, Bethnal Green

Trendbydelen Shoreditch har etter hvert blitt fast inventar på reiseplanen til London-besøkende. Et steinkast unna, på Bethnal Green Road, finner du E Pellici, en engelsk cafe med italiensk mat. Matentusiaster kjenner knepet å velge spisestedene kokker selv besøker, og når mesterkokken Anthony Bourdaine ryktes å spise hos E Pecceli, bør det tolkes som et svært godt tegn. Dette er en typisk lunsjrestaurant, så vær obs på at hvis du vil ha en av byens beste pastaretter for en femtilapp, så bør du være her i god tid før de stenger kl. 16.00.

3Flat Iron Covent Garden, 17 -18 Henrietta Street, Covent Garden

Det skal godt gjøres å få mer biff for pengene enn hos Flat Iron i Covent Garden. Med gangavstand fra de store shoppinggatene og Piccadilly Circus er dette en sjeldent lommebokvennlig biffrestaurant, der prisen ligger og vaker rundt hundrelappen, med sprø chips og drikke ved siden av. Uformelt, sentralt, billig og høy kvalitet har gjort Flat Iron umåtelig populært for både lokale og turister. Med andre ord kan det være trangt om plassen og du bør påregne litt venting for å få bord. Både hovedrettene og den hjemmelagde iskremen med salt karamell gjør besøket vel verdt ventingen.

4Arancina, 19 Pembridge Rd, Notting Hill

I Notting Hill ligger enda en italiensk perle, og her en det pizza som er hovedpersonen. Like ved Portebello Market finner du Arancina som serverer eksperimentell og klassisk pizza, og som navnet tilsier de bakte italienske risbollene Arancini. For en barnevennlig og sjarmerende italiensk pizzabule med retter litt over ti pund, ta turen til Arancina etter shoppingen på Portobello Market er unnagjort.

5Beigel Bake/Beigel Shop, 159 Brick Lane, Shoreditch

Denne behøver litt kontekst da dette egentlig er to steder og ingen av dem strengt tatt kan kalles en ‘restaurant’. Beigel Bake og Beigel Shop er to Bagel-bakerier som ligger vegg i vegg på Brick Lane i Shoreditch. Begge har ligget her siden 1800-tallet, da bydelen hadde et sterkt jødisk preg. Bagelen er en viktig del av den jødiske diasporaens kulinariske historie, og hvis noen skulle skrevet Bagelens verdenshistorie, ville Beigel Bake og Beigel Shop hatt sentrale roller. Lokale tunger går langt i å hevde at det var her bagelen ble funnet opp. Legg også merke til hvordan den tradisjonelle stavemåten ‘Beigel’ her har motstått tidens tann.

I dag er det røkelaks med kremost, samt skinke, kremost og sylteagurk som er de mest populære variantene imens ‘Salt beef’ muligens er den mest tradisjonelle og puritanske østlondon-bagelen. Alle tilberedes umiddelbart, og koster deg den moderate sum av rundt to pund, altså tjue kroner. Til det lokale utelivets berikelse er stedet åpent 24-timer i døgnet. Besøk Beigel Shop eller Beigel Bake og delta i den hundreårlange krangelen om hvem som er best.

6Caffe Forum, 146 Gloucester Rd, Kensington

Hvis du skulle befinne deg lenger vest i byen er Cafe Forum stedet å spise frokost. Ingen frokostkafé i London med respekt for seg selv har unndratt ‘Full English’ fra menyen, og Caffe Forum er intet unntak. Lad opp til en knallhard shopping-økt med toast, egg, bacon, tomatbønner, sopp, tomat, chips, røstipotet og kaffe. Om porsjonene er store nok? Svaret er ja.

7BAO, 53 Lexington St, Soho

BAO har filial både i Soho og Fitzrovia, i tillegg til en fast bod på Netil Market. De tar inspirasjonen fra Taiwan og gatematen der, og spesialiserer seg på Bao. Bao er en type dampede boller fra Asia, men vi skal innrømme at at det engelske begrepet ‘steamed buns’ høres hakket mer delikat ut. Hos BAO får du, ja, bao med forskjellig fyll, og smake på en lang drikkemeny med elementer fra Taiwan. En bao ligger på rundt førti kroner. Da er det helt greit om du trenger to stykker for å bli mett.

8Mother Mash, 26 Ganton Street, Soho

Mother Mash utfordrer stereotypen om at engelsk mat i det store og det hele er en begredelig affære. Her disker kjøkkenet opp med klassisk pai, kjøttpudding og potetstappe fra det engelske kjøkkenet. Du skal ikke se bort ifra at dine fordommer mot grå og kjedelig engelsk mat kan gå i tusen knas hos Mother Mash.

9Misato Japanese, 11 Wardour Street, Soho

Misato er en liten japansk restaurant som i flere år har nytt gode skussmål fra besøkende. Beliggenheten på Leicester Square gjør den lett tilgjengelig fra handlegatene Oxford Street og Victoria Street. For sushifantaster på London-besøk er dette helt bankers.

10Sen Viet, 119 King’s Cross Road, Clerkenwell

King’s Cross er det mest hektiske knutepunktet nord i byen, og er blant annet kjent for platform 9 ¾ fra Harry Potter. En ti minutters spasertur unna finner du Sen Viet, en trivelig og rimelig Vietnamesisk familierestaurant med et sånn passelig glorete interiør. Rund av med en vietnamesisk kaffe med søtmelk før du tar toget tilbake til Galtvort.

 

Søk på hotellovernatting i London her