Hit bør du dra på guttetur i år

Ved siden av klassikere som København, London og Manchester finnes det flere spennende reisemål som passer ypperlig for guttetur. Vi har samlet noen av de heteste destinasjonene i 2017.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Thessaloniki, Hellas

Hvorfor: Uteliv, opplev det urbane Hellas

Nordmenns bilde av Hellas er sterkt preget av hvite strender, baderinger og ‘fried calamaris’ på den lokale tavernaen. Dette er selvfølgelig ikke å forakte, men for å komme nærmere grekerne og oppleve en energisk gresk storby, kan vi sterkt anbefale Thessaloniki, Hellas’ nest største by og landets kommersielle sentrum. Rivalisering med hovedstaden Athen har foregått i århundrer, og i dag vil enhver Thessalonier fortelle deg at Thessaloniki er vakrere, renere og har hyggeligere innbyggere enn Athen. En ung befolkning og en, forholdene tatt I betraktning, levende økonomi, gjør at ‘Thessa’ kan by på et førsteklasses uteliv og en levende restaurantscene.

Finn beste pris på hotell i Thessaloniki

 

Amsterdam, Nederland

Hvorfor: Kunst og arkitektur

For den som trenger kulturelt input kan få byer måle seg med Amsterdam. Byen har i flere tiår, noen vil si århundrer, ligget i front når det gjelder arkitektur, kunst og design. Byen ga opphav til både amsterdamstilen og ’De Stijl’-bevegelsene innen design i forrige århundre, og innehar fortsatt en ledende rolle internasjonalt hva gjelder kunst og arkitektur. Iblant byens verdensberømte museer finner du Van Gogh-museet og Rijksmuseum, samt en rekke andre.

Finn beste pris på hotell i Amsterdam

 

Hong Kong, Kina (autonom provins)

Hvorfor: Mat, mat, mat

Hong Kong er Asias uoffisielle gatematkonge. Kylling fra en av byens Dai Pai Dong, på godt norsk tralle med mat, setter smaksløkene i høygir på en måte du ikke vil forvente fra et gatekjøkken på fire hjul. Byens sørlige halvdel er en øy, og kystbyen har generelt et sterkt maritimt og kommersielt preg. Liker du båtliv og øyhopping er Hong Kong dermed en ypperlig base for dette.

Finn beste pris på hotell i Hong Kong

 

Lisboa, Portugal

Hvorfor: Uteliv, Utflukt til fjellbyen Sintra

Lisboa står på ingen måte tilbake for publikumsfavoritter som Barcelona og Madrid hos turistlandet i øst. Portugisere er et avslappet, imøtekommende og kreativt folk, som gjerne tar seg en drink eller to. Med denne bakgrunnen er det ingen overraskelse at Lisboas uteliv er blant Europas beste. Begynn kvelden på brosteinsgatene i Bairro Alto før du beveger deg videre til ’Pink Street’ senere på kvelden. Og i Lisboa er det ingenting som stopper deg fra å holde på til klokken ni om morgenen.

Finn beste pris på hotell i Lisboa

 

Seoul, Sør-Korea

Hvorfor: Koreansk mat, besøk grensen til Nord-Korea

Hvis du alltid har drømt om å se verdens største statue av Nord-Koreas landsfader Kim Il Sung, kan du oppleve dette fra grensen mellom de to statene, som ligger et par timers kjøretur fra Seoul. En annen mer omstendelig mulighet er jo å heller legge ferien til Nord-Korea, men vi tør påstå at grå betongbebyggelse, tvungen tilbedelse av et totalitært diktatur, og fraværet av uteliv og kultur som ikke er sanksjonert av staten, gjør at Nord-Korea har sterke begrensninger når det gjelder å dra på heisatur med gutta boys.

Seoul derimot er en millionby, et shoppingmekka, og har historiske palasser, buddhistiske templer og konserter og uteliv i verdensklasse. Seoul er en asiatisk metropol par excellence, og tiltrekker seg millioner av turister fra Japan, Kina, Thailand og Vietnam. Du vil raskt forstå hvorfor.

Finn beste pris på hotell i Seoul

 

Pamplona, Spania

Hvorfor: Okseløp, Skinke, ost og vin

Okseløpet i Pamplona er en legendarisk tradisjon som lever i beste velgående. Før du drar på deg den blå og hvite okseløpsuniformen bør vi presisere at det er på eget ansvar. Og hvis å bli frivillig jaget av okser ikke er din ideelle ferie, kan vi berolige deg med at de aller, aller fleste faktisk løper bak oksen, og dermed er utenfor faresonen. I Pamplona kan du gå i Hemingways fotspor og spise skinke, ost og drikke vin i dagevis. For øvrig er vin og okseløp ikke anbefalt i kombinasjon.

Finn beste pris på hotell i Pamplona

 

München, Tyskland

Hvorfor: Øl og krigshistorie

Før du spør: Oktoberfesten i München er så populær at hvis du vil ha hotell og billett anbefales det å bestille tre år i forveien. Men vi kan avsløre at både øl og fest er å oppdrive i München året rundt, så dra på deg tyrolerhatten, spenn fast dine lederhosen og klem i deg en currywürst for du slår deg løs i en av byens ølkjellere.

For historieinteresserte har München også en spennende krigshistorie og et utall guidede turer, da byen var arnested for Hitler og de tyske nasjonalsosialistene.

Finn beste pris på hotell i München

 

Dublin, Irland

Hvorfor: Trivelig by med et utall puber

Ingen kategori av drikkesteder er så utbredt på verdensbasis som en ’Irish pub’. Vil du finne ut hvorfor nettopp irske puber har blitt så berømte, bør du ta turen til Dublin. Den irske hovedstaden kan by på brosteinsgater og behagelig kyststemning, i kombinasjon med levende pubkultur og et rikt kulturliv. Byen har vist seg å være en publikumsfavoritt spesielt for nordmenn, så dra og finn ut hvorfor!

Finn beste pris på hotell i Dublin

 

San Sebastian, Spania

Hvorfor: Mat og vin

San Sebastian er en av verdens absolutte kulinariske hovedsteder, og hvis tapas var en religion, ville San Sebastian vært himmelriket. Byen har verdens nest høyeste tetthet Michelinrestauranter per kvadratmeter, og ligger dermed langt foran andre matbyer som Paris eller Napoli. Her kan du vasse i Michelinstjerner til lommeboka er helt tom. Vi kan love deg at det er verdt det.

Finn beste pris på hotell i San Sebastian

 

Goa, India

Hvorfor: Hvite strender, billig

Goa er Indias svar på ’syden’. På sørvestkysten av India finner du denne tidligere portugisiske kolonien som i dag er Indias minste provins. Her finnes du endeløse hvite strender i flere varianter, noen fulle av fest, og noen helt øde. Med andre ord strender for enhver smak, men strand, det kommer man ikke unna. Heldigvis.

Finn beste pris på hotell i Goa