Dette er billigste transport fra Oslo til Gardermoen

Ut på tur? Her finner du billigst transport fra Oslo til Gardermoen.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Skal du ut å reise bør du også tenke på hva som kan spare deg penger allerede før du forlater landet. Transportmulighetene fra Oslo S til Gardermoen er mange, og vi har sammenlignet de billigste alternativene.

Den raskeste transportmuligheten er Flytoget, men her må du betale mye ekstra for billetten din. Ved å sitte på et NSB tog i kun noen minutter lenger kan du spare nesten halve prisen av en reise med Flytoget.

Friheten til å velge ankomst og avgang ved å kjøre egen bil eller å ta en form for drosje er stor, men her må du nok ofre en del penger for friheten. Kollektivtransport er per dags dato det billigste alternativet, for en oversiktlig sammenligning kan du se skjemaet nedenfor over billig transport til Gardermoen.

Transport Gardermoen

Her er prisene for de forskjellige transportmulighetene fra Oslo S til Gardermoen, som du kan se er det noen som koster mye mindre enn andre, men en lang transporttid.

Merk: alle prisene i denne artikkelen er basert på forhåndsbestilling. Unngå tilleggsgebyrer og bestill billettene dine på forhånd.

Skjemaet nedenfor er beregnet for en reise fra Oslo på en mandag klokken 17.00.

NSB togKr 93 (m/retur kr 186)23 minutter
Nor-Way bussKr 125 (m/retur kr 250)60 minutter
FlybussenKr 150 (m/retur kr 300)50 minutter
FlytogetKr 18020 minutter
Uber/ UberELKr 58043 minutter
Parkering egen bilKr 200 per døgn*
Taxi (billigst: Christiania Taxi Oslo)Kr 116942 minutter
*billigste alternativ av parkering

 

NSB tog

Dette er definitivt den billigste transportmuligheten for én person. Reise med retur er kun seks kroner dyrere enn en enveisbillett med Flytoget. Du har også et bredt utvalg av ruter du kan ta til Gardermoen, så lenge det er et tog på vei til Eidsvoll eller Lillehammer. Denne kjappe togreisen på kun 23 minutter er beste og billigste transporten fra Oslo til Gardermoen.

Nor-Way buss

Prisene her varierer fra tid til annen, men ligger jevnt på 125 kroner per tur, eller 250 kroner med en returreise. Forutsatt at det ikke er noe trafikk på veien, tar denne ruten en time fra Oslo til Gardermoen.

Flybussen

Flybussen fra SAS er hakket dyrere enn Nor-Way, men er til gjengjeld litt raskere.

Flytoget

Det er mange avganger med Flytoget per dag, og det er absolutt den raskeste muligheten. Uavhengig av dette blir det definitivt den dyreste muligheten med en pris på 180 kroner per voksne person.

Uber

Uber er teknisk sett ulovlig i Norge, men kun for sjåførene. Kundene har lov til å reise med Uber så mye de vil, men sjåførene risikerer både bøteleggelse og avskilting for virksomheten.

Uansett, Uber tilbyr forskjellige alternativer og prisklasser, i dette tilfellet var UberEl billigst. Selskapet tilbyr en standardpris på 40 kroner, deretter er det 10 kroner per kilometer og 3 kroner per minutt. Uber er nok best for kortere reiser enn en 43 minutters lang tur til flyplassen.

Kjøre egen bil

Skal du kjøre egen bil til Gardermoen må du betaler bompenger, avgifter og bensin. På toppen av dette må du også betale for parkering. Prisene nedenfor inkluderer kun parkeringsavgifter.

For å parkere ett døgn må du betale:

  • Avinor: 200 kr (shuttlebuss)
  • Dalen Parkering: 400 kr (shuttlebuss)
  • Star Parkering: 490 kr (henter og leverer bilen din)
  • Flightpark: 530 kr (henter og leverer bilen din)

Det kan derimot lønne seg å kjøre egen bil dersom det er en liten gruppe på tur.

Taxi

Reiser du alene er det definitivt billigst å reise med buss eller tog. Taxi koster rundt tusenlappen fra Oslo S til Gardermoen, selv på ettermiddagen på en mandag. Dersom du reiser i en liten gruppe, derimot, kan det være penger å spare ved å ta en taxi. Spesielt dersom alternativet er Flytoget.