Dette er Norges billigste fornøyelsesparker

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Du vil ikke ha behov for å reise til utlandet for å ta med barna på en koselig og minnerik familieferie. Noe av det du kan oppleve sammen med barna i Norge er elleville berg- og dalbaner, lange vannsklier og eksotiske dyr i sitt beste element.

I dette langstrakte landet finnes det en rekke fornøyelsesparker som dekker familiens feriebehov. Det kan derimot fort bli en kostbar ferietur, men det finnes noen fornøyelsesparker som er billigere enn andre. I denne artikkelen skal vi ta en skikk på de ulike fornøyelsesparkene som er i det lavere siktet, og gi deg en god oversikt over hvor du bør reise denne sommeren.

Lilleputthammer

Fornøyelsesparken Lilleputthammer er en av de billigste parkene i Norge. Den ligger i Hafjell, og er spesielt tilrettelagt for de aller minste. Det finnes en rekke attraksjoner i Lilleputthammer, og barna vil ha muligheten til å kjøre både biler, båter, tog og masse annet. I tillegg kan de teste ut karusellene, noe som ofte er barnas favoritt. Dette er en fornøyelsespark som dekker et relativt stort område. I Lilleputthammer er målet at ting skal være på barnas premisser. Derfor er husene i denne fornøyelsesparken for barna, og der vil de ha muligheten til å tegne, bygge og leke.

Priser:

 • Voksne: 158 kroner
 • Barn 6.12 år: 159 kroner
 • Barn 3-5 år: 119
 • Barn 0-2 år: gratis

Sommerland i Bø

En av de mest anerkjente fornøyelsesparkene i Norge er sommerland i bø. De tiltrekker seg ca. 200 000 årlige besøkende hvert år, og har dessuten Norges eneste utendørs vannaktivitetspark. Det ligger i landlige omgivelser rett utenfor Bø sentrum, så det er en enkel fornøyelsespark og finne. En av de største vannskliene i denne fornøyelsesparken er Jettegryta der to og to skal sitte sammen i en båt. Båten kjører gjennom et stor rør i høy hastighet, og i rører er det spesielle lys- og lydeffekter som lager ekstra god spenning. På slutten av røret føres man ned et fall på over 16 meter, noe som gjør at det vil kile i magen på de aller fleste barn. Sommerland i bø er også en av de billigste fornøyelsesparkene i landet selv om det inneholder mange attraksjoner.’

Priser

 • Over 140 cm: Fra 289 kroner
 • 95 – 140 cm: Fra 279 kroner
 • Under 95 cm: Gratis
 • Dag 2 billetter: 99 kroner
 • Funksjonshemmede: 199 kroner

Tusenfryd

Fornøyelsesparken Tusenfryd har vært en folkefavoritt siden åpningen i 1988 og har hele 500 000 besøkende mennesker hvert eneste år. Dette er ikke bare en av de største fornøyelsesparkene, men er også en av få tivolier i Norge. I tillegg til å ha en stor utendørs scene der både nasjonale og internasjonale stjerner har oppdrått, har de en rekke attraksjoner for hele familien. En av de nye attraksjonene er Berg- og dalbanen Ragnarok som tar deg med på en reise inn i vikingenes verden. En annen attraksjon som er verdt en test er, Nightmare, som er Europas første 5D-attrakasjon. Besøkende spennes fast i en tronestol som er utstyrt med en revolver. Når det er gjort vises en 3D-film som gjør hele opplevelsen unik på grunn av de mange ekstra effektene. Det gir derfor en følelse av og ære en del av filmen.

Pris

 • Over 95 cm: Fra 299 kroner
 • Under 95 cm: Gratis

Bjørneparken

Hvis du eller noen andre i familien fascineres av dyrelivet er Bjørneparken et godt valg. Dette er en av de nyeste fornøyelsesparkene i landet, og ligger i Flå kommune. I tillegg til å ha aktiviteter som hinderløype, lekeapparater og fjellklatring er dette også hjemmet til mange norske og eksotiske dyr som du kan få ha nærkontakt med. I Mars 2016 åpnet den nye attraksjonen, en stor krokodilleutstilling med 30 krokodiller, slanger og mange andre eksotiske rovdyr

Pris

 • Voksne lavsesong/høysesong: 295/360 kroner
 • Barn lavsesong/høysesong: 250/295 kroner

 

Spar enda mer penger

Dette er en god liste over de billigste fornøyelsesparkene i Norge. Alle oppgitte priser er for dagsbillett og ved kjøp i billettluke. Det er mulig å få mye bedre priser ved bestilling av flere billetter samtidig, og ved kjøp på fornøyelsesparkens hjemmeside. Alle disse fornøyelsesparkene har kafe/restaurant på stedet, men for å spare enda mer penger på turen kan du enkelt lage en niste.

Priser er innhentet april, 2017 og vi tar forbehold om endringer.