Australias beste og billigste severdigheter

Her er noen steder, severdigheter og opplevelser du kan få med deg uten å sprenge budsjettet. Sjekk Australias beste og billigste severdigheter her.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Australia er et land med eventyrlig varierende natur, klima og kultur. Til tross for at det ligger på andre siden av kloden er det i manges øyne en av verdens beste feriedestinasjoner uavhengig om man vil ha storbyliv, surfe, backbacking eller oppleve outbacken.

Telt og ryggsekk

Den gjennomsnittlige australier er nok ikke like bortskjemt med utvalget av storslåtte turer i skog, fjell og mark som Ola og Kari Nordmann, men har man lyst å oppleve Australias spennende natur og dyreliv er det lite som slår en god gammeldags tur til fots. Det finnes opp til flere høydepunkter å få med seg både for den som vil gå lange dagsturer eller gjøre en vandring over flere dager med telt og ryggsekk.

Man også velge mellom outback, fjell, kyst, strand og mye mer. Det beste er at dette kan en gjøre til en veldig rimelig penge! Vinnertipsene er å begynne ved å ta en nærmere titt på Whitsunday Great Walk, Larapinta Trail, Thorsborne Trail, Fraser Island Great Walk, Daintree Rainforest og Kakadu National Park.

Solkrem, strand, bølger og koraller

Hvem trenger vel mye penger om det er sjøen, stranda og bølgene som lokker deg til Australia? Her kan du finne noen av de beste og triveligste stedene i hele verden for surfing og snorkeling. Leie av surfebrett og snorkel-utstyr koster sjelden mer per dag enn det du ville brukt på én utepils og kan finnes nesten uansett hvor du er.

Langs nesten hele kysten finnes det også flust med surfekurs og lignende for de som trenger å komme i gang. Områdene i nærheten av Great Barrier Reef er åpenbare snorkle-destinasjoner, men sjekk også ut Moreton Island (QLD), Baird Bay (SA), Niangloo (WA), Busselton (WA) og Jervis Bay (NSW).

Velkjente Byron Bay har også flott snorkeling, men dette backpacker-paradiset er en enda større slager for surfere. Andre steder man bør leie surfebrett er for eksempel Elliston (SA), Yallingup (WA), Torquay (VIC), Snapper Rocks (QLD) og Northern Beaches utenfor Sydney. Husk å hør på råd fra de lokale og ta enkle forhåndsregler når det kommer til sikkerhet.

Outback

En av de mest unike naturopplevelsene i Australia er definitivt et opphold i The Outback, en samlebenevnelse på stort sett på alt som ligger mer en fire timers kjøring inn i landet fra de største regionale stedene. Det kan kanskje oppleves som veldig flatt, tørt, støvete og øde, men spredt ut over store deler av indre Australia finner man gårdsbruk, eller «stasjoner» som de kalles, hvor man driver med både husdyr (inkludert kameler og villhester), jakt, fiske og mye annet.

Ved å ha et gårdsopphold på et gårdsbruk får du masse tid til å utforske området samt delta på både arbeidsoppgaver og fritidsaktivitetene man tar for seg på en ekte australsk gård. Vi kan si så mye som at det er ganske så forskjellig fra det å være melkebonde i Norge. Vi kan anbefale å begynne med å søke opp stasjonene Seven Emu, Trilby, Pine View, Merluna, Kilcowera, Almerta og Todmorden som kan tilbyr overnatting og muligheter for jobbing underveis.