Slik finner du billige flybilletter

Vi har de beste tipsene til hvordan du kan finne de billigste flybillettene på nett

Du lengter etter sol og nye inntrykk, og noen ledige dager står for døren. Kanskje du allerede vet hvor du vil dra, eller kanskje du kjenner deg eventyrlysten og er åpen for hvor i verden du skal sjekke VG Nett og savne ordentlig melk?

Uansett skal ikke billetten være den dyreste delen av reisen din, så mye er du ihvertfall sikker på. Vi har de beste tipsene til hvordan du kan finne de billigste flyreisene på nett

1Reisetidspunkt

Flybilletter varierer i pris ut fra hvilket tidspunkt og når på året man ønsker å reise på. Det lønner seg å være fleksibel, hvis mulig – her er det mye penger å spare! Det er billigere å reise på en mandag eller onsdag enn fra torsdag til søndag. Prøv å tenk når folk flest har fri og ønsker å reise – unngå fellesferier, høysesong, helger og helligdager.

Vær også fleksibel på reisetidspunkt, da veldig tidlige og sene avganger er billigere enn midt på dagen når folk flest ønsker  å fly. Vær  likevel obs på at det kan bli dyrere å reise veldig sent og veldig tidlig hvis man må ta drosje fra flyplassen

2Bestillingstidspunkt

Tirsdager har vist seg å være den billigste dagen å bestille, deretter onsdag og lørdag. Det er lurt å bestille billetter så tidlig som mulig siden de billigste går først, men husk at flyselskapene ønsker fulle fly og dermed ofte legger ut svært billige restplassbilletter nærmere avreise.

3Lavpriskalendere og billettkampanjer

Mange flyselskaper har lavpriskalendere som viser en oversikt over rimelige avganger hele året. Mange har også stadig vekk billettkampanjer hvor svært billige billetter legges ut for salg. Her gjelder det å følge med, og planlegger man i god tid kan man gjøre et kupp.

4Bestill enveisbilletter

I stedet for å bestille tur-retur med samme selskap, kan det lønne seg å kjøpe enveisbilletter med forskjellige selskap. Ofte er returbilletten dyrere, og det kan lønne seg å bruke tid på å undersøke om det ikke er et annet selskap som har en billigere hjemreise.

5Mellomlanding

Hvis du synes det er greit å bruke litt lenger tid kan det lønne seg å ta en omvei. Det kan være vel så billig å bestille en billett til London, og en ny billett videre derfra til Gran Canaria. Pass på å beregne nok tid mellom landing og avgang, spesielt hvis det er en stor flyplass. Reis med håndbagasje og spar enda mer tid og penger!

6Bruk tid på research

Ved å bruke et par dager på å researche flybilletter på flere sider, i stedet for å gå rett til flyselskapets nettside er det flere kroner å spare.  Det er flere nettsider som hele tiden jobber for å holde deg oppdatert på de billigste flyreisene, og prisene kan variere mellom ulike reisesøkemotorer. Se for eksempel Momondo, SkyScanner, Travelmarket og Flybilligst.no.

7Vær oppmerksom – det er totalprisen som teller

Husk på at mange flyselskaper har gebyrer, og tar ekstra betalt for blant annet bagasje og setevalg.

8Sjekk nærliggende flyplasser

En reise kan være billigere fra èn lufthavn enn en annen. Sjekk om det er mindre, mer avsidesliggende flyplasser i nærheten av dit du skal, disse kan det være billigere å booke til. Det kan være billigere å fly fra Torp enn fra Gardermoen, for eksempel.

 

Kort oppsummert

Vær fleksibel på når du ønsker å reise, både på tidspunkt på dagen og når på året du ønsker å reise. Sene og tidlige avganger utenom helger, høysesong og helligdager er billigere. Tirsdager og lørdager er de beste dagene å bestille på – med mindre du har is i magen og venter på de billige restplassene tettere opp mot avgang.

Hold deg oppdatert på lavpriskalendere og billettkampanjer for de beste tilbudene. Du må ikke bestille tur-retur med samme flyselskap – undersøk om ikke du kan reise billigere hver vei med forskjellige selskaper. Har du ikke i mot litt ventetid, er det helt klart mange kroner å spare på å mellomlande.

Før du bestiller, er det også lurt å bruke litt tid på å undersøke flere nettsider for å finne de billigste avgangene. Sjekk også om det ikke er en mindre, nærliggende flyplass du kan fly til. Litt mindre sentralt kan fort bety mye billigere billetter. Og til sist; god tur!

 

Sjekk billigte flybilletter hos Supersaver

Sjekk billige flybilletter hos GoToGate

Sjekk billige flybilletter hos Reisefeber.no