Reis billig med restplasser

Leter du etter en rimelig ferietur? Er du åpen for å reise utenom de travleste ferie ukene? Da kan restplasser være noe for deg.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Restplasser har for det meste å gjøre med fleksibilitet, og krever at du har litt is i magen.

De mest gunstige reisetidspunktene

For at restplasser skal bli billigst mulig, burde man reise utenom skoleferier og helligdager. Ukene før og etter er ofte en brøkdel av prisen, og det er garantert mindre travelt. Hvilken dag du reiser på har også mye og si for prisen av reisen, da flyreiser som oftest er billigere midt i uken enn i helgene.

Reising med restplass krever først og fremst fleksibilitet. Hvis du er fleksibel på hvor og når du reiser, er sjansen større for at du får en god deal.

Visse dager er også kjent for å være billigere reisedager, så hvis du er fleksibel på når turen tar sted, er det mye å spare. Lørdag, tirsdag og onsdag er som oftest de billigste dagene å reise på. Dette er dager som kan kombineres med både 3-4 dagers storby besøk eller en ukes sydenferie. Når på dagen du reiser har også mye å si. Så lenge du ikke er for kresen på flytidene, siden de tidligste og seneste flyvningene som oftest er de som har flest ledige seter.

Finn de beste og rimeligste flybillettene

Når og hvor du bestiller har også mye å si på hvilke priser og destinasjoner som er tilgjengelig. For eksempel, mange flyselskaper prøver å bli kvitt usolgte billetter for den kommende helgen tidlig i uken. Flyselskaper vil heller selge billettene billig i stedet for å la flysetene forbli tomme. Ved å følge forskjellige flyselskaper på sosiale medier, inkludert Twitter, kan man oppleve at flyselskapene selv reklamerer for restplasser på sine kommende flyvninger.

Et annet tips som kan spare den reisende for store fly kostnader er å bytte avreise by. Bor du en plass hvor du har mulighet til å kjøre til en annen flyplass, hvor andre flyselskaper er tilgjengelig, kan mye spares. For eksempel, bor du i Oslo kan du spare mye på å kjøre til Rygge, hvor lavkostnads flyselskapet Ryanair har en base. Ryanair er utenfor den klassiske restplass kategorien, men har mer stabile lave priser til mange forskjellig destinasjoner i Europa.

For de som er yngre reisende, er det lurt å sjekke om både flyselskaper og hoteller har tilbudspriser spesielt for studenter eller ungdommer. SAS har spesielle priser for de som er under 26 år, og kan være en ideell plass å begynne søkeprosessen.

Vurder forskjellige hotell muligheter

Hvis Syden er målet med reisen, kan man spare mye ved å sammenligne prisene for pakkereise og å bestille fly og hotell hver for seg. Man kan, for eksempel, bestille bare flyreisen, og finne hotell når man kommer frem. Dette er kanskje mer aktuelt for de mer reisevante, som ikke trenger en fast plan for reisen. Man kan lett finne rimeligere boplass privat, på hotell eller på hostel. Alle typiske Syden destinasjoner har disse bo mulighetene, som også kan bestilles på forhånd, selvfølgelig. Hvis du vil ha alt planlagt før avreise.

Et alternativ når man bestiller hotell utenom er å bestille via Hotwire. Man gambler litt, siden du ikke vet hvilket hotell du har bestilt før du har betalt. Du har mulighet til å basere valget ditt på antall hotell stjerner, fasiliteter og område, så en viss peiling har du. Hvis du heller vil bestille en restplass pakke og med sikkerhet vite at har en plass å bo, kan det være mye å spare ved å bestille uspesifisert hotell.

Restplass.no

Samtidig er det først og fremst Restplass.no som er plassen man burde begynne søket på rimelige restplasser for sydenturer og andre destinasjoner. Her kan man lett velge hvilken type tur man er interessert i, sol og bad eller storby. Man kan også velge mellom bare å søke etter fly eller hotell, eller pakkereiser.

I ukene på våren, utenom påske, kan man lett finne flybilletter til langt under 1000 kroner for tur-retur Syden destinasjoner, inkludert Tenerife og Fuerteventura. Ukes lange Syden pakkereiser er tilgjengelig for rundt 1500 kroner, inkludert fly, hotell og som oftest frokost.