Slik finner du billig leiebil på nett

Når det kommer til å leie bil, er det mye man bør tenke på og vite på forhånd, for å unngå å falle i dyre fallgruver.

Kanskje du skal på hyttetur for en helg, en lenger tur til utlandet, eller skal flytte? Uansett er det mange praktiske grunner til å leie bil. Når man regner på hvor dyrt det kan bli med transport av en hel familie eller vennegjeng fra flyplassen for eksempel, kan en leiebil lønne seg selv hvis den bare skal brukes noen timer. Men det kan også bli dyrt, hvis man ikke gjør hjemmeleksene sine!

Her presenterer derfor 15 tips for å hjelpe deg å navigere i leiebiljungelen!

1Bestill tidlig og bestill på nett

Slik får man best utvalg blant de beste bilene. Det blir også lettere å sikre seg en bil som passer perfekt for dine ønsker; ekstra bagasjeplass for familie eller flytting, ja takk! Det blir også dyrere å leie jo nærmere ønsket leiedato man kommer, så bestill tidlig og bestill på nett. Det er for eksempel dyrere (og mer styr) å finne leiebil ved ankomst på flyplassen, eller dagen før flyttingen skal skje.

2Les betingelsene!

Sett deg godt inn i betingelsene og det som står i liten skrift når du leier deg bil. Uventede kostnader kan føre til at leiebileventyret blir mye dyrere enn forventet, så pass på! Sjekk at skatter og nødvendige avgifter er inkludert i prisen. Vær også klar over regler for avbestilling, kjørelengde og eventuelle gebyrer. Sett deg også godt inn i egenandel på forsikring og reglene rundt drivstoff.

3Tenk drivstoff

Det kan i mange tilfeller være lurt å gå opp en prisklasse på bilen, da nyere biler ofte bruker mindre drivstoff. Leier du en billig og eldre bil, kan det ende opp med å bli minst like dyrt hvis bilen sluker bensin.

4Henting og levering

Det er som regel billigere å hente og levere bilen samme sted, og dyrere å levere bilen et annet sted enn der du hentet den.

5Forsikring og egenandel

Sjekk at du er godt nok dekket gjennom utleier eller din private forsikring. Gjør deg også kjent med størrelse på egenandel ved skade.

6Flere sjåfører

Hvis flere skal kjøre bilen, må navn på samtlige førere oppgis, og alle må selvfølgelig ha med seg førerkort.

7Rabatter og kampanjer

Følg med på rabatter og kampanjer i flere kanaler enn utleiernes nettsider. Mange utleiebilselskaper presenterer spesielle tilbud på Facebook og Twitter, for eksempel. Sjekk også organisasjoner, medlemsklubber og foreninger du er med i – mange av disse har rabatter og egne avtaler med utleierne. Er du med i et flybonusprogram kan ofte disse bonuspoengene brukes på leiebil. Ulike hotel-lojalitetsprogram tilbyr også rabatter på leiebil.

8Reiser du med barn?

Bestill barnesete på forhånd, og oppgi alder, vekt og høyde på barna. Spesialbehov som bakovervendt barnesete må spesifiseres på forhånd.

9Pass på mersalg

Selgere prøver ofte å selge deg spesielle forsikringer oppgraderinger. Noen kan lønne seg, og andre ikke – ikke alle tilbud gagner deg økonomisk!

10Tenk tidspunkt

Priser på leiebil varierer etter etterspørsel. Når det er lav- og høysesong varierer fra sted til sted. Vær også obs på fellesferier, høytidsdager og så videre.

11Sjekk hvor utleieselskapet faktisk er

Ofte kan leiebilen være et stykke unna flyplassen

12Sjekk utleiers ’fuel policy’

Dette går under betingelsene du må lese nøye gjennom før leieforholdet. ”Full to full” betyr at man henter og leverer bilen med full tank, som ofte er det billigste alternativet. Vær oppmerksom på hvilke regler som gjelder for fylling av drivstoff, og se om det er alternativer for dette som passer deg best.

13Sjekk leiebilen

Gå gjennom leiebilen utvendig og innvendig og sørg for at hver eneste skade, ripe og mangel er klarert på forhånd, før du kjører avgårde. Ta gjerne bilder med mobilkameraet!

14Lengde på leieforholdet

Sjekk forskjellig tidsperiode og lengde på når du ønsker å leie bil – en uke kan ofte være billigere enn fem dager!

Finn beste priser på søkemotorer

 

Sjekk billigste pris hos Auto Europe

Sjekk billigste pris hos HolidayCars

Sjekk billigste pris hos RentalCars

Sjekk billigste pris hos Budget

Sjekk billigste pris hos Holiday Autos

 

Det finnes faktisk airbnb-liknende løsninger for leiebil også

Sjekk ut alternativer som for eksempel:

https://nabobil.no/
https://www.getaround.com/
https://turo.com/