10 billige reisemål i Europa denne sommeren

Man trenger ikke dra på restplass til syden for å få en billig ferie. Her gir vi deg noen gode tips på billige reisemål som du kan besøke i Europa

Det er mange plasser man kan spare penger når man skal ut å reise. Dette er nok spesielt viktig for studenter, som gjerne har et lavere budsjett. Mye kan spares ved å bestille og planlegge turen selv, i stedet for å gå gjennom et reisebyrå.

Andre enkle sparetips inkluderer å ta med nistemat på flyturen, i stedet for å kjøpe mat på flyplassen eller ombord. Et annet er å bo privat, gjennom for eksempel Airbnb eller CouchSurfing. Da er muligheten for å treffe lokale også større, og man kan få “insider” råd for hvor man burde spise, hva man burde oppleve, hva man burde unngå, osv.

Den norske krone er svakere enn på lenge, og det er derfor om å gjøre og reise til destinasjoner hvor kronen fremdeles er relativt sterk.

I Europa inkluderer dette for det meste de østlige landene, inkludert Slovakia, Polen og Kroatia. Likevel er det flere andre, mer vestlige destinasjoner, som har bra sparingsmuligheter og er spennende reisemål.

Ofte er flybillettene den største utgiften, og hvis man har mulighet til å reise utenom fellesferien er dette en enorm sparingsmetode.

Følgende er en liste over de 10 billigste europeiske reisemålene for studenter i 2017.

1Hellas

Hellas har allerede i mange år vært en populær feriedestinasjon for nordmenn. Landet byr på en kombinasjon av historie, kultur, uteliv, strandliv og naturopplevelser. Det er lettvint å kombinere forskjellige opplevelser, gjennom øyhopping.

Conde Nast Traveler har publisert de beste reisemålene i 2017, hvorav Athen er en av dem. Byen har investert mye penger på å restaurere museer og gjøre byen mer tilgjengelig for turister.

Hellas er også et av landene i Europa hvor du får mest for pengene dine, i følge britiske Post Office, som har kombinert og sammenlignet typiske reiseutgifter for 44 forskjellige destinasjoner. Fly fra Oslo til flere plasser i Hellas for rundt 1500 kroner i sommermånedene.

2Kroatia

Kroatia har de siste par årene økt betraktelig i popularitet, mye på grunn av Tyrkias ustabilitet det siste året. Kroatia byr på lignende opplevelser som nabolandene, med en kombinasjon av strandliv, lave priser og kultur. Det er lettvint å fly til de større byene, som Hvar, Split eller Dubrovnik. Herfra er det mulighet til å reise videre, til mindre og mer ukjente plasser, ved bruk av buss eller ferje. For eksempel, Vis, en liten fjelløy 3 timer unna Split med ferje.

Flybilletter fra Oslo til Split er rundt 1600 kroner. Ryanair, lav kostnads flyselskapet, flyr også til flere byer i Kroatia.

3Polen

Polen er et land det er rimelig å reise til, med en rekke varierende og spennende byer å reise til.

Wroclaw er en av disse, en by som består av 12 øyer og 130 broer, sammenlignbar med Venezia i følge noen. I tillegg til byens rike kulturhistorie, er den også kjent for sitt yrende natteliv og rimelige spisesteder. Flere andre byer, inkludert Warszawa, Poznan og Gdansk, er også verdt et besøk. Man kan lettvint bytte inn- og utreise by, noe som gir mulighet for å oppdage og oppleve flere byer på en tur!

Free Walking Tour tilbyr gratis guidet turer for flere av byene i Polen. Flybilletter fra Oslo to Warszawa er rundt 850 kroner med Norwegian, men det er andre billigere billetter med både Ryanair og Wizz Air.

4Portugal

Lisboa er ikke like populær som andre europeiske storbyer som, for eksempel Barcelona, Nice eller Roma. Dette hjelper å holde prisene lave og trangheten borte. Man kan oppleve Lisboa ved å bli transportert av tuk tuks, bedre kjent fra gatene i Beijing og Thailand.

Lokalkjente sjåfører vil vise deg de beste plassene og ha mulighet til å komme seg lettvint rundt i byens trange gater, til restauranter og plasser som ikke er like tilgjengelig eller kjent for turister.

Fra Lisboa er det er enkelt og billig å ta tog eller leiebil til Algarvekysten, hvis du ønsker å kombinere by- og strandliv på ferien. Algarvekysten troner også høyest på listen over billigste plasser å besøke, i følge Post Office. Flybilletter fra Oslo til Lisboa ligger på rundt 1600 kroner.

5Skottland

Også på Conde Nast Travelers liste over beste reisemål i 2017 er Skottland. Glasgow er kjent for sin vennlighet og mangfoldige kultur. Blandingen av forskjellig arkitektur, museer, restauranter og barer gjør at enhver føler seg velkommen i Glasgow.

Til tross for at Skottland ikke er den billigste destinasjonen i Europa, så er det et land med spennende byer som er verdt å besøke. Det er også god mulighet for å kombinere byer på turen, det tar under en time med tog fra Glasgow til Edinburgh for eksempel. Flybilletter fra Oslo til Edinburgh ligger på rundt 1200 kroner.

6Slovakia

Bratislava, Slovakias hovedstad, er mindre kjent og travel enn sine nabolands hovedsteder, Praha og Budapest. Byen er også billigere, men er i stadig vekst, så det er lurt å ta turen før ‘alle’ andre oppdager den. Byens sidegater bugner av kafeer, små unike butikker og barer.

Rundt byen er vingårder lett tilgjengelig, i tillegg til båtcruise og fjellturer. Det er noe for alle i Bratislava, til en billig penge! Flybilletter fra Oslo til Bratislava er under 2000 kroner i sommermånedene. Wien ligger også bare 50 kilometer fra Bratislavas sentrum.

7Nederland

Rotterdam er ikke ofte snakket om, i forhold til Amsterdam, men som Nederlands nest største by byr den på et lignende atmosfære. Byen er i stadig forandring og utvikling, og kun en time fra Amsterdam. Siden det ikke går direktefly fra Norge til Rotterdam, er

Amsterdam en ideell mellomstasjon. Utrecht er en annen by, 30 minutter med tog fra Amsterdam, – en yrende studentby. Prisene ligger deretter, på et lavere nivå enn i landets hovedstad.

Utrecht er en ukjent by for de fleste turister, med en ung, liberal og bedagelig atmosfære. Flybilletter fra Oslo til Amsterdam kan fås for under 1000 kroner, og ofte lavere enn det.

8Bulgaria

Sunny Beach er Bulgarias mest kjente og største reisemål. Hvis du er på leting etter den ‘klassiske’ sydenturen, så er Sunny Beach plassen. Det er alltid aktivitet og folksomt, og til gjengjeld er det varmt, solfylt, billig og tilrettelagt for turister.

Det er også en av de billigste plassene å spise og drikke, i følge listen til Post Office. Flybilletter selges for under 3000 kroner i fellesferien, og mange pakkereiser er tilgjengelig.

9Kypros

Kypros er kjent for å være solfylt, rimelig og en ideell sydenferie destinasjon. Landets strender er blant de beste i Europa, men det er også andre aktiviteter og attraksjoner på øyen. Blant disse er spøkelsesbyen Famagusta, bortgjemte grotter og Troodos fjellkjeden.

I hovedstaden, Nicosia, kan man oppleve dagligdags livet til lokale, uteliv, shopping og sightseeing. Nicosia viser også tydelige frem delingen av øya, mellom tyrkere og grekere.

Kypros er også et av landene som er rimeligst å reise til for nordmenn i Europa. I fellesferien, derimot, er prisene ganske mye høyere, rundt 3000 kroner.

10Ungarn

Budapest er en perle av en Europeisk hovedstad, med billig mat og drikke. Som overalt, hvis du unngår de mest travle gatene på jakt etter mat og drikke, så finner man mer lokale og rimeligere alternativ til turist fellene. Det er mye man kan oppleve i Budapest, som er delt i to av elven Donau.

Mest kjent er nok kurbadene og spa mulighetene, perfekt for en helgetur eller midtukes ferie. Om sommeren er det, som de fleste andre plasser, dyrere å fly til Budapest, men prisen er likevel rett rundt 1000.

 

FINN BILLIGSTE HOTELL