Bytt bolig i ferien og bo gratis

Man trenger ikke bo på hotell i ferien. Bytt bolig i ferien og kostnadene til overnatting blir minimale - du bor gratis.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Overnatting er det som kan dra feriebudsjettet både opp og ned. Flybilletter er stort sett svært rimelige, det samme er mat. Derimot har priser på overnatting de siste årene stått på stedet hvil. Det er vanskelig å vite akkurat grunnen, men det har nok noe med at etterspørselen etter hoteller alltid er tilstede.

De siste årene har derimot sett at fenomenet boligbytte har blitt mye mer populært, flere millioner benytter seg av det sine reiser. Boligbytte lar deg enkelt bytte bolig med noen andre for å redusere reiseutgiftene.

Det kan hende at du ønsker å bytte rommet ditt med en annen som har et rom ett annet sted i landet, eller kanskje på andre siden av jorden. Det kan minne litt om Couchsurfing, men der hele eller deler av boligen står til disposisjon.

Boligbytte.com

Boligbytte.com er en av de største aktørene på markedet innen boligbytte. Alle kan registrere seg selv og sin bolig på biligbytte.com. Det finnes over 65 000 registrerte medlemmer på denne siden med tilholdt i mer enn 150 land. Uansett hvilket land du ønsker å feriere i kan du derfor ta kontakt med en boligeier på denne siden. Det er et engangsbeløp på $ 150 for å bli medlem, men igjen kan denne siden bidra til at du sparer en formue på reisingen.

Boligbytte.no

Boligbytte.no er en annen side det vil lønne seg og bli medlem av. Selv med et lignende navn er ikke det samme firma. Siden er eid av et firma som heter Homelink, som har jobbet med boligbytte helt siden 1953, og er derfor et av de eldste aktørene på markedet.

I motsetning til overnevnte aktør har boligbytte.no flere lokale representanter rundt i verden som bidrar til at byttingen går fint, og vil hjelpe om noen problemer kommer til synet.

Aktøren bak boligbytte.no har dessuten sett viktigheten av reiseerfaringer og barn. Derfor har de lansert noe som heter ungdomsbytte. Det gjør at barnet kan reise til en familie med barn på samme alder. Det er noe som er lærerikt for barn, og er en unik måte og lære om andre kulturer og språk.

Bewelcome.org

Bewelcome.org er en annen side det er verdt å nevne. Dette er en side som er laget og, blir oppdatert av frivillige, engasjerte mennesker. Som de to andre sidene kan du her også registeret deg som medlem. Etter det kan du søke etter land du ønsker og reise til, og derfra komme i kontakt med eventyrlystne og reiseglade mennesker fra hele verden.

Siden tar seg ikke bare for boligbytte, men det er dessuten mulig og bo i hjemmet sammen med boligeierne. Det er derfor en unik mulighet for å bli kjent med en ny og spennende kultur, lære seg et nytt språk og få nye venner.

Hva er viktig å tenke over?

Selv om boligbytte som fenomen ikke er nytt, blir det flere og flere mennesker som benytter dette. Ikke bare kan du spare en stor formue på og bytte bolig med andre mennesker, men du kan dessuten få deg venner for livet.

Det er derimot viktig å tenke over at dette er hjemmet til noen mennesker, og derfor er det også viktig å ta hensyn. En gyllen regel er å opprettholde kontakt mens du er i boligen deres. Det gir dem et solid trygghet, og viser at du er et ansvarlig menneske.

En annen viktig faktor er å lage en gjensidig kontrakt som dere begge blir enig om og signerer. Sammen med kontrakten bør det medfølge et løsøreskriv som gjør det veldig oversiktlig. I kontrakten bør det i tillegg til å stå relevant personlig informasjon, står alt dere har avtalt. Det vil si dato for ankomst og reise.

Det bør også stå generelle betingelser som når det må være stille, om det er røykfritt og hvilken rom det er lov og oppholde seg i. Det bør også følge med generell informasjon. Blant annet nødnummer, nummer til lokale håndverkere (eksempelvis rørlegger).