Opplev flotte Norge på budsjett

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

De fleste velger land utenfor Norge som destinasjon for sin ferie. Som regel er det på grunn av at det er store prisforskjeller utenfor Norges grense. Det finnes derimot muligheter for å reise i dette landet også på budsjett.

Norge er et land der du finnes flotte fjelltopper, fantastiske og lange fjorder og koselige lokalsamfunn. Derfor vil du alltid kunne få fantastiske opplevelser i dette landet, selv på et lite budsjett.

Opplev fjell og fjorder på sykkel

Hvert år drar både nordmenn og utenlandske turister på sykkelferie i Norge. Det finnes en rekke ruter man kan velge mellom. De fleste velger derimot sykkelruten som går fra Nordkapp i Nord til Lindesnes i Sør. Sykling i seg selv er helt gratis, men du må beregne en del penger på overnatting og mat. Menneskene i nord er vant til mennesker på sykkeltur og de er dermed veldig kjent for sin gjestfrihet.

Det finnes derfor store muligheter for å låne et rom gratis om du spør, eller betale litt. Denne ruten er i tillegg kjent for å ha flere koselige gjestehus langs veien som er mer enn villig til å ta imot syklende. Ønsker du det billigere, ta med telt og overnatt i den flotte naturen. Det er en rekke campingplassen langs strekningen, men det er også en del nasjonalparker der man kan overnatte helt gratis.

Transport

Det er ikke alle som syntes sykling er like spennende, og derfor ser etter andre muligheter. Norge har et godt utbygget tognett, samt flere busselskap og ferjeselskap. Ønsker du billigst mulig togbilletter så kan du se etter minipris der prisen kan være helt nede i 199 for en strekning som går over flere timer. Det lønner seg også å se etter bussbilletter tidlig for å sikre de billigste billettene.

Overnatting

På en reise er prisen for overnatting det som kan gjøre budsjettet høyt eller lavt. Norge er spekket med hoteller, gjestehus, hytter og campingplasser. Overnatting i Norge er dyrt, men det finnes en del triks for å gjøre det billigere. Blant annet har mange hotellkjeder forskjellige kampanjer gjennom hele året – redusert pris ved 2 overnattinger, gratis for barn og rabatt ved tidlig bestilling er bare noen av dem.

Sjekk pris på billigste hotell hos Hotels.com

Det kan også være lurt å bli medlem av turistforeningen. Turistforeningen har hytter over hele landet som medlemmer kan låne helt gratis. De skiller mellom ubetjente og selvbetjente hytter. På de ubetjente følger det med alt du behøver av kokekar for å lage mat. De selvbetjente følger dessuten med et godt utvalg med matvarer, alt du trenger er å betale for maten når du går.

Gratis opplevelser og attraksjoner

Det finnes også en rekke aktiviteter i Norge, noen koster penger mens andre er helt gratis. Som et av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge, er Trolltunga et av de mest besøkte destinasjonene. Den ligger i Skjeggedal i Odda Kommune i Hordaland, og turen opp til formasjonen tar ca. 10-12 timer, men i gjengjeld er dette en fantastisk og luftig opplevelse. Norge er også et land med mye trevirke, noe som er grunnen til at vi også har en rekke stavkirker i dette landet. I middelalderen bygget man steinkatadraler rundt i Europa, mens Norge laget av tre.

Norge er faktisk det eneste landet i Nord-Europa med intakte trekirker som er datert tilbake til middelalderen. Derfor er det viktig også å oppleve disse flotte og fascinerende trebygningene som er en del av vår viktige nasjonalhistorie. Som Norges hovedstad finnes det også en rekke kulturelle og historiske attraksjoner i Oslo som er helt gratis.

Om du blir fascinert av historie er Akershus festning et must og besøke. Har du et barn som vil dykke i filmens historie kan filmmuseet være. Det finnes en lang rekke andre gratis aktiviteter i denne byen. Deriblant et besøk i botanisk hage, lekeplasser og Vigelandsparken.