Opplev Dubai på budsjett

Dubai kan være et dyrt reisemål om man havner i rette turistfeller. Her gir vi deg noen tips på hvordan du kan komme litt billigere ut av reisen din.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Dubai er en by som ligger i De forente arabiske emirater. De fleste forbinder Dubai med gull, glitter og luksus. Det er en by der du kan oppleve store skyskrapere, fantastiske og spektakulære bygninger, samt lange og flotte sandstrender. Det er vanskelig å oppleve Dubai billig, men det er absolutt mulig og reise ditt på et stramt budsjett. Hele byen er preget av luksus der du vil se verdens dyreste biler kjørene på rekke og rad.

Hotellene ligger godt over nordiske priser, noe som også gjelder maten. Hvordan er det mulig å reise ditt på et stramt budsjett? Flyprisene fra Norge og til Dubai er relativt billig, der det er realistisk med flypriser på mellom 1000 og 2000 t/r, men det er når du først ankommer Dubai at du får et stort prissjokk.

I motsetningen til det mange tror finnes det også en rekke billigere alternativer for å oppleve Dubai på budsjett. Det vil si rimelige gjestehus, lokalmat som ikke kverker lommeboka og transportmuligheter som er relativt billige.

Hoteller

I de fleste tilfeller er overnattingen det dyreste på budsjettet. Dubai er hjemmet til noen av de dyreste hotellene i verden, som Royal Suite der døgnprisen er på godt over 100 000 kroner. På motsatt side av prisskalaen finner man rimelige hoteller, som Rush Inn Hotell og Claride Hotell, som begge koster omtrent 350 kroner per natt. Det er kanskje ikke mye luksus man forbinder med et så billig hotell, men det gjør at det er mulig å overnatte for en relativt billig penge.

Lokal transport

Til og være en dyr by er egentlig den lokale transporten både godt utbygget og veldig billig. I tillegg til at byen består av vanlige taxier, kan man benytte seg av vanntaxier for en lav pris. Det finnes dessuten et godt utbygget metrosystem i Dubai, som går stort sett over hele byen, og er den mest praktiske måten og reise på. Metroen koster litt, men når du ankommer Dubai kan du kjøpe et metrokort som gjør at du får rabatter på hver tur.

Mat og drikke

Pris på mat og drikke har store variasjoner, og er spesielt billig på supermarkedene, men veldig dyr om du kjøper ute. Dubai er et strengt muslimsk land som gjør at det er begrensninger både når det gjelder kjøp av alkohol på butikken, men også på restauranter.

Som regel er det bare internasjonale hoteller du kan nyte alkohol. Det gjør også at prisene er svært stive. Hvis du derimot skal ut og spise mat finnes det en rekke alternativer.

Dubai er en internasjonal by der det finnes mange spisesteder. Uansett om du ønsker noe kinesisk, indisk eller vestlig finner du det stort sett overalt. Det må sies at mat på restaurant koster fort både like mye som i Norge, eller mer. Det kan derfor lønne seg å spise mat der lokale spiser. Der kan dermed spise deg både god og mett for 30-40 kroner, kontra restauranter der maten kan komme opp i 400-500 kroner for et måltid.

Opplevelser

Det finnes flere spennende opplevelser og aktiviteter i Dubai. De fleste opplevelsene har en veldig høy prislapp, men det finnes også en del opplevelser som er rimelig og/eller gratis. Det man absolutt før få med seg en av de kritthvite sandstrendene. Jumeirah Beach Park er bare en av dem, en strand med krystallklart vann.

På stranden finnes dessuten en lekeplass der barn kan hygge seg og leke helt gratis, det finnes også en rekke piknikbord og kiosker der både mat og drikke kan kjøpes. Det er en liten avgift forbundet med denne stranden, men det er absolutt verdt det.

Jumeira er en helt annen strand og er helt gratis å bruke, men forutsetningen er at det må brukes ca. 170 kroner inne på område. Dette er en eksklusiv strand som ligger like ved luksushotellet Atlantis The Palm.

En annen flott opplevelse er å utforske sentrum. Ikke bare ser man litt mer av kulturen, men man kan også få sett de praktfulle fontenene i Dubai. Dubai er en by som er bygget midt ute i en ørken, derfor er det sand og ørken omtrent rundt hele byen. Selv om det koster litt penger så er det en unik opplevelse og reise på ørkensafari. Som regel er det en dagstur med offroadkjøring i sanddynene. Det er også mulig med kamelridning og før kvelden kommer inn blir det et flott grillmåltid.