Fotballtur til England – på budsjett

Vi har sondert terrenget for kampbilletter i Storbritannia, et marked med store prisforskjeller. Her viser deg hvordan du kan få en billigst mulig fotballtur til England.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Endelig stuper billettprisene!

Når det gjelder billettpriser kan vi by på gode nyheter. Ifølge BBCs undersøkelse ’Price of Football’ for 2016, den største undersøkelsen av sitt slag, har to tredjedeler av engelske klubber frosset eller senket billettprisene i inneværende sesong. Dette kommer som følge av at Premier League ifjor signerte en avtale om rettigheter til en verdi av opp mot 90 milliarder kroner. Med andre ord, den engelske eliteserien har penger på bok og god råd til å skru ned prisene noen hakk etter flere års kritikk for å prise ut ’vanlige’ supportere.

Er du derimot en standhaftig tilhenger av en av Englands Championship-klubber Fulham eller QPR fortsetter billettprisene bare i en retning – opp, opp, opp. I inneværende og neste sesong må du regne med å betale samme pris for Championship-kamper og Premier League-kamper.

Hvis ditt fotballhjerte hører hjemme i en annen by enn du egentlig har lyst til å reise – Hvis du for eksempel gjerne kan tenke deg en tur til London til avveksling fra Manchester, kan vi presentere enda en god nyhet.

Fra 2016 har Premier League innført et tak på 30 pund, omtrent 300 kroner, for bortesupportere. Dermed kan du stå i bortesvingen og braute ’ You’ll Never Walk Alone’  i halvannen time på Emirates Stadion i London. Her kan du godte deg over at hjemmefansen til Arsenal har betalt en tredobbel pris. Satt på spissen har du kanskje vunnet før kampen i det hele tatt har startet?

Det bør presiseres at klubbene har forskjellige definisjoner på bortesupportere. Din status avhenger gjerne av medlemskap i en supporterklubb og hvor lenge du har vært medlem.

Reis billig som supporter

Du tenker kanskje at svartebørsen er et naturlig sted å starte om du vil finne billige billetter. Dette vil vi fraråde av flere grunner.

I mens enkelte billetter behøver avsetning raskt, og du kanskje kan gjøre en god handel i forhold til standardpris, kan det like gjerne være motsatt. For alt du vet kan selgeren ha hamstret billigbilletter med dårlige plasser, for så å selge dem til verdige trengende noen dager før kamp.

For det andre er gjensalg av billetter i utgangspunktet ulovlig. Det blir neppe noen billigtur hvis du ender opp med å betale forelegg for ulovlig billetthandel. Den største faren, spesielt om du skulle finne på å kjøpe billetten på nett før avreise, er allikevel å ende opp med en forfalsket billett.

Kan du forestille deg noe tristere enn å reise til England på fotballtur, for så å bli nektet adgang og heller bruke kampen i en pinlig samtale med politiet for å ha fremvist en ubrukelig strekkode du kjøpte på FINN? Ikke vi heller.

Et annet tips er å være betalende medlem i en supporterklubb. Da får du tilgang på billige billetter, og ofte tidligere tilgang enn øvrig publikum. Dette lønner seg spesielt hvis du tar flere turer over nordsjøen hvert år. Pengene du sparer raskt kan veie opp for medlemskontingenten.

Hører du til denne kategorien av de mest ihuga supporterne kan det iblant også lønne seg å investere i sesongkort. Men hører du til i denne kategorien så vet du helt sikkert dette allerede.

For den opplevelsesreisende

Mange vil også på kamp mer for opplevelsen enn for å støtte en klubb. En engelsk fotballkamp er en kulturopplevelse på linje med filharmonien i Wien, Eremitasjen i St. Petersburg, eller Rodeo-show i Texas, så ingen skal bebreides for at de ikke ’blør for drakta’. Hører du til denne kategorien, for eksempel hvis du vil ta med barna på fotballtur, veier atmosfære tyngre enn klubbnavn, og man kan også få billigere billetter enn hos de største klubbene.

Gode stadioner for denne typen opplevelsestur er Fulhams Craven Cottage og Crystal Palace sin Selhurst Park hvis turen legges til London. Ellers er Leeds’ Elland Road eller Nottingham Forests City Ground gode alternativer hvis du vil legge turen til en mindre by. Disse arenaene, ofte av moderat størrelse, kan by på atmosfære, supportere og fotballtradisjon i verdensklasse.

Pristabell, Premier League

Til sist har vi samlet billettpriser for alle klubbene i Premier League.

Tabellen er rangert med utgangspunkt i standardbilletter, og er veiledende.

KlubbPris, standard billett, £
Arsenal£97
West Ham£95
Chelsea£87
Tottenham£81
Liverpool£59
Manchester City£58
Manchester United£58
Southampton£54
Stoke£50
Leicester£50
Norwich£50
Everton£49
Crystal Palace£45
Newcastle£49
Aston Villa£49
Watford£42
Sunderland£40
West Bromwich£39
Bournemouth£32

Pristest gjennomført mars 2017

God tur, og måtte det beste laget vinne.