Her finner du en billig golfferie

Glad i golf? Her får du mer for pengene! Sjekk våre 7 tips for billigere golf-ferie her.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Å reise på tur for å spille golf er veldig populært, spesielt til steder hvor det holdes en behagelig temperatur hele året. Golf er som kjent ikke den billigste sporten, og golfferie kan spesielt virke som en meget dyr affære.

Det trenger overhode ikke å bli så dyrt dersom du planlegger ferien, reiser i lavsesongen og holder deg unna de dyreste banene.

Pakkeløsninger for golf ferien kan virke som en god løsning, men du kan spare opp til tusenvis av kroner ved å booke turen og golfen selv. Reserver tid på golfbanene tidlig for gode priser og en behagelig reise.

I denne artikkelen kan du finne en liste over populære og billige destinasjoner for å spille golf.

St. Andrews, Skottland

Det var i St. Andrews, over 600 år siden, at golf ble til. Spillet har siden vært meget populært, og det er det originale spillet fra banen Old Course som satt standarden for sporten. En runde golf på denne banen koster opp til 10 000 kroner, så det lønner seg nok å satse på en annen bane i området. New Course eller Jubilee koster bare 50 pund for en runde, eller ta turen til Strathtyrum for kun 30 pund.

St. Andrews ligger omtrent 80 kilometer sørover fra Edinburgh, og er verdt en tur selv om du ikke spiller golf. Denne historiske byen er en vakker perle på den skotske kysten.

Irland

Irland, Rory Mcllroys hjemland, er en grønn og frodig øy. Golf er meget populært her, og du kan finne golfbaner nærmest overalt på øya. Prisene varierer en god del, den dyreste banen er nok i Kildare, med en pris på 120 Euro. Men det er lett å finne billigere baner her, til rundt 50 Euro kan du få både spille og spise. Her er det ikke bare golf som trekker turister, men også whisky, øl og kultur. Ta en tur inn til Dublin sentrum for en Guinness etter en lang dag på golfbanen.

Malaga, Spania

Malaga er et populært feriested for nordmenn, golf eller ei. Flyavgangene er ofte, prisene er lave og attraksjonene er mange. Temperaturen holder seg godt i Malaga, hvilket bidrar til å gjøre dette området så attraktivt for golf entusiaster. Malaga er også hjemmet til Real Club Valderrama, rangert til en av verdens beste golfbaner. Som Old Course i Skottland er prisene her ganske høye, derfor er det godt å vite at det er mange baner å velge mellom i dette området. Et forslag er Mijas Golf Los Olivos, som har gode priser året gjennom, med priser helt ned i 45 Euro.

Palma de Mallorca, Spania

Mallorca er en relativt liten spansk øy med hele 22 golfbaner. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 19 grader hele året, noe som gjør det perfekt for en liten ferie om vinteren. For en god standard på banen her må du nok litt opp i pris, en flott bane er Puntiro Golf Park Mallorca med priser helt ned i 79 Euro. Denne banen ble designet av den berømte golfspilleren Jack Nicklaus og hans team Nicklaus Design i 2006. Enten om du bil delta på turneringer eller spille for deg selv, kan denne banen by på en spennende runde med spill.

Algarve, Portugal

Portugal har blitt et av de beste landene for golf i Europa. Med lave priser for både mat og drikke, i tillegg til freidige golfbaner er det ikke noen tvil om hvorfor. Her kan du finne gode baner med priser helt ned i 30 Euro. Solskinn og varme kan du finne nærmest hele året i Algarve, så reis gjerne nedover på høsten eller vinteren for en liten golf ferie. Prisene er ofte lavere om vinteren også.

Nice, Frankrike

Du tenker kanskje ikke på Frankrike først når du hører golf, men Nice kan tilby gode baner, god atmosfære og ikke minst masse god mat. Med SAS kan du fly direkte til Nice for under fem hundre kroner, og så spille golf på en av banene enten i nærheten av sentrum eller litt lenger øst. På alle banene i Nice og omegn kan du bolstre i sol og flotte omgivelser, for lave og gode priser.