Slik finner du billig cruise i Middelhavet

Cruise i Middelhavet trenger ikke å koste så mye, følg disse rådene for en billig reise!

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Har du lyst til å reise på cruise i Middelhavet, men vil helst slippe å bruke en hel formue på reisen? Her har vi samlet noen gode tips til å finne og bestille billigst cruise.

Først av alt: bestem deg for hva du vil se

Cruise i Middelhavet gir bokstavelig talt et hav av muligheter, du kan oppleve mange berømte byer, masse vakker natur og mye spennende mat – alt på én tur.

Dersom du reiser med barna kan Norwegian Epic være en god løsning da skipet er meget barnevennlig med egen Aqua Park og barne- og ungdomsklubber. Disney Cruise Line er også en mulighet, men da er det nok ikke like lett å finne cruise for en like billig penge. Costa Cruise tilbyr pakker for ukes lange turer til Italia, Frankrike, Spania og Balearene for en ekte Middelhavsopplevelse.

Etter du har bestemt deg for områder du vil reise til, kan det også være lurt å bestille utflukter på forhånd, dette kan bidra til en mer kontrollert personøkonomi på cruiset.

Reis i lavsesongen

En generell regel for billig reise er å planlegge turen utenom skoleferie-periodene. Med lav etterspørsel setter selskapene prisene ned fremfor å seile med tomme lugarer. Vår, høst og vinter er de billigste tidene å reise på, men det kan også bety restriktive ruter grunnet vær. Bestem deg derfor først om hva du vil se, og hva som er viktigst for deg.

Bestill fly separat

De fleste cruiseselskapene reiser fra Spania eller Italia. Du får ofte tilbud om å bestille pakkereiser med fly, hotell og cruise alt i ett. Det høres greit ut, men det blir ofte mye dyrere.

Bestill fly selv, og book hotell gjennom selskaper som Hotels.com, for rimeligere priser og tilbud. Det anbefales at du bestiller fly til port-byen en til to dager før avgang, i tilfelle det skulle være noe forsinkelser med flyet.

Sjekk priser på billigste hotell

Les vilkårene godt før du bestiller

Generelt sett er priser for ferier billigere dersom man bestiller i god tid, og cruise er intet unntak. Bestill tidlig, og dersom prisene skulle synke før avreise kan du kontakte cruiseselskapet for å matche den nye prisen. Dersom det ikke er mulig kan du alltids avbestille uten kostnad og bestille på nytt for en lavere pris.

Men, merk deg at det er mange passasjerer som også avbestiller, ofte ved siste øyeblikk. Derfor, for å unngå dette, selger selskapene stadig nedprisede billetter uten mulighet for avbestilling. Det er mange muligheter til å spare penger ved bestilling, men les vilkårene godt.

Ved alle cruiseselskaper må man daglig betale tips til de ansatte, summen ligger på rundt $12 per person, men dersom du bestiller cruise med Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line eller Celebrity Cruises er denne obligatoriske tipsen inkludert. Men merk deg om dette kun gjelder for pakkepriser. Costa Cruises har til dags dato ingen tilbud med tips inkludert, og må derfor betales ombord. Vurder dette når du bestiller, da det kan fort bli dyrt med denne daglige summen med penger.

Du kan gjøre et kupp med restplasser

Dersom noen avbestiller reservasjonen deres, blir billettene lagt ut for salg til en redusert pris. Hold deg oppdatert på Seascanner og Cruise Critic, to sider som er perfekte for nettopp dette.

Et eksempel fra Seascanner:

Restplass ombord MSC Splendida med balkongrom for 6900 kroner, i forhold til planlagt reise syv måneder senere der selv den rimeligste innvendige lugaren er 9800 kroner.

Innvendig lugar kan spare mye penger

Hvis du vil heller vil bruke penger på opplevelser eller god mat, anbefales det å bestille innvendig lugar. Mangel på et vindu kan spare deg opp til flere tusen kroner.

Et Middelhavscruise med MSC Armonia planlagt ni måneder på forhånd koster en innvendig lugar 6681 kroner, et rom med vindu koster 9535 kroner. Ved å droppe vinduet mens du sover kan du altså spare nærmere 3000 kroner.

Spis rimelig med all inclusive

De fleste cruiseselskapene tilbyr billetter der deler av mat, drikke og underholdning er inkludert. Men les nøye gjennom vilkårene for hva som faktisk er med i billettprisen. Dersom du finner pakker med både mat og drikke inkludert kan du spare mye penger.

Minuset med all inclusive kan være faste spisetider og endeløs buffetmat, men på en annen side blir det fort meget dyrt med restaurantmat på cruiseskipene.

Norwegian Cruise Line har en kampanje ved billettkjøp, Norwegian’s Europe 7-Day Sale, hvor du kan velge mellom gratis drikke, 250 minutter med internett, $200 (ca. 1600 kroner) On Board Credit, eller tre gratis måltider. Tenk etter hva du ønsker mest av valgmulighetene – her kan det være mye penger å spare.

Steder verdt å sjekke ut på cruiset

  • De greske øyene – den beste måten å se de greske øyene på er fra et cruiseskip, da slipper du unna utsolgte hoteller og kompliserte fergetabeller. Cruiseskipene stopper som regel innom Santorini, Mykonos, Korfu og Kusadasi i Tyrkia.
  • Barcelona, Spania – er en arkitektonisk flott by. Du kan vandre nedover hovedgaten Las Ramblas og finne deg en koselig liten kafé for en mugge sangria. Deretter kan du ta turen innom et av de mange markedene før du hopper tilbake på cruiset videre til neste destinasjon.
  • Napoli og Sorrento, Italia – her har du mulighet til å ta deg en tur til vulkanbyen Pompeii før du tar deg en berømt pizza i Napoli. Ta deg også en kjøretur nedover Amalfi-kysten for en utrolig utsikt av kysten og naturen.
  • Dubrovnik, Kroatia – en meget historisk og kulturell by. Gamlebyen har et middelaldersk preg og er innrammet av en over 20 meter høy mur. Titt innom en av de mange små butikkene i de smale gatene, og spis på koselige fortauskafeer.

Følg disse tipsene for å bestille billig cruise i Middelhavet. Leser du nøye gjennom bookingen før du bestiller og tilpasser reisen etter eget behov kan du komme unna med et godt og rimelig cruise med mange spennende destinasjoner.

Vi tar forbehold om feil i priser og endringer i billettpriser.