De beste og rimeligste partystedene på de greske øyene

Det er mer enn oliven og deilig fetaost som frister med Hellas; her finner du nemlig også noen av Europas morsomste partyøyer til en billig penge.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Selv om det er vinter og sommeren virker lysår unna, er det ikke dumt å begynne å tenke på hvor man vil feriere allerede nå. Det lønner seg ofte å bestille billetter og planlegge i god tid før partysesongen starter- for å få de beste og billigste tilbudene.

Kjenner du at det vrikker i dansefoten/vibrerer i twerkemuskelen, og kan du formerlig høre palmesusene? Kjenner du at en kald drink og varmere strøk kaller på deg, men lommeboken er litt slank? (du trenger forøvrig ikke nøye deg med kun en drink- de serveres stort sett i ’fishbowls’). Uansett- vi har funnet frem de beste og rimeligste partystedene for deg!

Her er våre topp 5 partydestinasjoner på de greske øyene:

Ios

Ios blir omtalt som Hellas sitt svar på Ibiza, og dette med god grunn. Dette er et sted mange kommer tilbake til, og er en sikker vinner for ferierende festløver. Mange backpackere tar også turen innom denne øya for en fest i løpet av reisene sine, da det er en festopplevelse for livet som de færreste vil være foruten!

I tillegg til å tilby et gilde av barer, restauranter og nattklubber er Ios også en rolig øy på dagtid med gode bademuligheter og deilige strender man kan slappe av på før neste kveld på byen. For de som ønsker seg ferieminner de faktisk kan huske i ettertid er det også flere severdigheter og kulturopplevelser man kan oppsøke på dagtid.

Sjekk pris på hotellovernattinger på Ios

Kos

Stikkordene her er skumparty, drikkekonkurranser, stripping og ’boozecruise’. En favoritt blant feststemt europeisk ungdom. Her er det festing som står i hovedfokus, og du finner et veldig lystig og energisk klientell. Det er i all hovedsak en partyøy, med lite gresk kultur. Men fest, paraplydrinker, DJ’er, strand og bra vær er nærmest garantert!

Her får du satt stamina og utholdenheten din på prøve, men intervalltrening kommer neppe til å hjelpe deg. Festen starter sent og varer til langt utpå morgenen- forbered deg på nachspiel på stranden ved soloppgang og en fullkommen yolotilstand.

Sjekk pris på hotellovernattinger på Kos

Rhodos

Øya har lenge vært et populært reisemål blant skandinaviske festlystne. Rhodos er faktisk kjent for å være øya med det beste været- hvilket forklarer hvorfor skandinaverne strømmer hit etter en lang og kald vinter.

Ypperlig partysted med nattklubber og barer til enhver smak- det er bare å åpne armene til de overivrige barpromotørene som gir ut gratis drikkebonger I øst og vest.

Rhodos har også en veldig sjarmerende gamleby, og kan by på museer, slott og markeder. Fest, kultur og opplevelser- på denne øya trenger du ikke velge bort noe!

Sjekk pris på hotellovernattinger på Rhodos

Malia, Kreta

Kreta er en stor øy med mye å by på. Malia anbefalles spesielt for partygjengerne, og det er gode muligheter for severdigheter, dykking og aktiviteter hvis man ønsker en variert ferie.

Sjekk pris på hotellovernattinger i Malia

Kavos, Corfu

Ikke en av de typiske partystedene for nordmenn, men har lenge vært en av britenes store favoritter. Her er det fest hele natten og øya anbefales spesielt for de under 25, da det er et ungt klientell som trekkes hit.

Sjekk pris på hotellovernattinger i Kavos

 

Felles for alle disse greske øyene er høy partyfaktor,dansbar musikk, fete DJer, blinkende lys og flerfargede drinker. Alle destinasjonene har såkalte bar streets med promotører som gir ut gratis drikke for å lokke gjester inn til de ulike barene. Det er båtparty, strandparty, temaparty og skumparty- det er noe nytt hver kveld og lite tid til å kjede seg.

Man møter folk fra hele verden som alle har en ting til felles: de er der for å feste hele natten og ha det gøy- hvilket skaper en helt unik stemning som bare må oppleves. Uansett hvor du velger å reise er du garantert en festopplevelse for livet, solbrun hud og en salig fyllesyke.

En av de største norske dikterne André Bjerke skrev ’i Moralens navn velsigner jeg bakrusen: Uten den ville jeg for lengst ha forherdet meg i dyd’. Med disse sannhetens ord i mente sier vi bare: la festen begynne.