De 7 beste spanske partydestinasjonene i 2017

Spania er en nasjon som byr på hummer og kanari (eller Cava og calamari): det finnes partysteder egnet både for den intellektuelle og for den hemningsløse.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Du velger om du vil slenge deg ned på en nudiststrand, flashe bikinien fra MTV’s legendariske festbåt, eller danse til urban elektronika, fullt påkledd i Barcelona.

Vi har samlet de beste partysdestinasjonene for enhver smak, sortert etter grad av rølpefaktor

Magaluf, Mallorca

Magaluf er britenes store spanske partyfavoritt, der mottoet ‘what happens in Magaluf, stays in Magaluf’ er den eneste gjeldende regelen. Den festglade gjengen fra realityserien Geordie Shore, kjent for ikke stort annet enn nettopp evnen til å feste- har sluppet seg løs på denne øya, og er på mange matter representative for klientellet man kan forvente å møte her.

Internasjonalt anerkjente DJer spiller på Magaluf’s klubber regelmessig, og øya er preget av høy energi og god stemning.

På denne partyøya kan du dra på booze cruise med ubegrenset gratis alkohol (og konsekvensene dette medfører i form av svekkede vurderingsevner/ølbriller). Hvis du synes russetiden var ’ditt livs party’, er det bare å bytte ut bussen med en båt fra Magaluf -og sette en ny standard for festing.

Magaluf er for den unge, rølpete, festglade, gjerne med mer sult for fest enn penger på bok.

Sjekk pris på hotell i Magaluf, Mallorca

Marbella (litt dyrere)

Marbella har blitt omtalt som Spania’s svar på St Tropez, en favoritt blant kjendiser og de med et mer fleksibelt feriebudsjett.

Marbella er definitivt et sted for å se og bli sett, hvis du har en blogg eller vil legge inn en innsats for å få fler følgere på instagram er dette stedet å feste og feriere blant likesinnede.

Sjekk pris på hotell i Marbella

Gran Canaria

Noen får kanskje mest assosiasjoner til organiserte pensjonistturer med en laminert timeplan bestående av korte fotturer, bingo og middag halv 4 når de tenker på Gran Canaria. Men på denne øya finner du mye mer liv og aktiviteter enn for de med leddgikt og fotformsko.

MTV’s legendariske båtparty, eller booze cruise, seiler ut fra Gran Canaria hver uke, med energiske og ukritiske deltakere. Her kan man nyte drinker i boblebadet på dekk, danse til rytmen av både havet og DJ’en, eller bli med på suspekte partyleker organisert av arrangørene.

Gran Canaria er kjent for å ha bra vær året rundt, med 2805 timer solskinn i året og en gjennomsnittstemperatur på 26-28ºC om sommeren og 16-24ºC om vinteren. Enhver partydestinasjon med respekt for seg selv må ha gater med barer, restauranter og klubber på rad- og her stiller Gran Canaria like sterkt som sine andre festøy-konkurrenter.

Sjekk pris på hotellovernattinger på Gran Canaria

Tenerife

Her finner du alt fra karaoke, via de mest populære DJ’ene, til autentisk spansk gitarklimpring. Alle i vennegjengen vil finne musikk de vil danse til (eller eventuelt nikke rytmisk til) på Tenerife’s barer og klubber.

Utelivet stenger aldri, og du kan velge mellom tropical house og foam parties på de store klubbene, eller tapas&chill på de lokale barene.

For de største festene, klubbene og partygatene er det sør i Tenerife som gjelder. Her er det høy partyfaktor, pulserende liv og alltid topp stemning.

Ønsker du en mer laidback, autentisk opplevelse bør du vende nesen nord til hovedstaden. Her kan man nyte mat og drikke på trendy barer på kvelden, for den store festingen starter ikke før sent. Da renner det folk ut på gatene, med dansing og unik sydenstemning.

Sjekk pris på hotellovernattinger i Tenerife

Ibiza

Ibiza kan man regne som en veteran blant partydestinasjonene. Med sin 30 år lange partykarriere, famøse klubber og kjendiser har øya noe legendarisk ved seg. Café del Mar er ikke først og fremst et samlealbum med chill musikk, men en bar/lounge på Ibiza med eklektisk stemning, utsikt over havet og en DJ som spiller avslappet og trendy elektronika.

Ibiza byr på både dance, house og tekno, samt populære rockeband. Hvis du mot formodning har overskudd til naturopplevelser er Ibiza også en vakker øy med mye å by på. Hvis gårsdagen ble sen og bevegeligheten er begrenset kan dette også fint gjøres fra en av de mange ’chillout’ barene.

Det er noe eget med strandsteder som inspirerer til en oppstemt oppførsel som grenser til det primitive. For de som foretrekker en skikkelig fest med et sivilisert skalkeskjul er det flere storbyer på fastlandet som kan by på et yrende uteliv.

Sjekk pris på hotellovernattinger på Ibiza

Barcelona

Her er det både arkitektur, kunst, kultur, shopping, strand og en skikkelig avslappet og urban stemning. Byen har et veldig variert uteliv, med noe som passer for alle. Barcelona er nordmenns favorittreisemål for en grunn. Dette er en feelgood by man bare kan ’være’ i, du er aldri langt unna noe spennende å se på eller noe godt å spise.

Barcelona har noen av Europas kuleste nattklubber med store internasjonale DJ’er som kommer for å spille. Hvis du er keen på en skikkelig klubbkveld anbefaler vi å sjekke ut eventsene og bestille billetter på forhånd for å unngå kjempekø. Ellers er det flust av kule barer og utesteder som ikke krever planlegging utover en sunn tørste og danselyst.

Sjekk pris på hotellovernattinger i Barcelona

Madrid

Hovedstaden byr på en autentisk spansk atmosfære, med et bredt spekter av kulturopplevelser og severdigheter. Utelivet er upåklagelig, men starter ikke før sent, så vi anbefaler absolutt å benytte seg av siestatiden i løpet av dagen.

Madrid er en storby, og har et uteliv som passer for alle aldre, legninger, musikksjangre, og stereotyper forøvrig. Her er det alltid mye som skjer, så vi anbefaler å sjekke hvilke events som sammenfaller med ditt partyopphold- for å være sikker på at du får med deg det beste.

Sjekk pris på hotellovernattinger i Madrid

 

Hva skal man egentlig med resten av Europa når man får alle behov dekket i Spania? Neida, men her er det virkelig noe som passer for alle, om det er svett strandparty, epillepsifremkallende strobelys eller sofistikert soaré.