De 3 beste aktivitetsferiene i 2017

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Selv om det er meningen at man skal koble av fra hverdagen mens man er på ferie, trenger ikke dette nødvendigvis være en stillesittende affære.

Såkalte ’treningsferier’ har blitt populære for de som ønsker å bruke ferien på å fokusere på kropp og helse- noe som ofte blir nedprioritert i en hektisk hverdag. Hvis man vil gå ’all in’ finnes det organiserte treningsferier der måltider, treningsprogram og aktiviteter er satt opp for hele oppholdet. Det finnes også mildere varianter for de som ønsker en kombinasjon av aktivitet, ferie og opplevelser.

Her er våre topp 3 anbefalinger for en aktiv ferie som du fortsetter å ha glede av når du er hjemme igjen:

Surfing

Credit: Frank McKenna/Unsplashed.com

Surfing er både en morsom aktivitet og god trening, dette er en genial måte å integrere trening i ferien på! Man kan dra på surfeferie både som nybegynner og viderekommen. Det finnes flere kurs ment for de som prøver for første gang.

Surfing er en populær aktivitet som mange blir helt avhengige av- surfere sier selv at det ikke bare er en sport, men en livsstil! For å finne ut av hva ’alle’ snakker om. Hvorfor ikke prøve ut denne livsstilen på ferie?

Beste destinasjoner for surfeferie: Portugal, Hawaii, Australia, Bali, Cape Town, Costa Rica.

Yoga

Credit: Julia Caesar/Unsplashed.com

Det geniale med yoga er at man kan gjøre det hvor som helst, trenger minimalt med utstyr og er helt uavhengig av andre. Hvis man allikevel ønsker å være del av en gruppe som utøver yoga i fellesskap, både for veiledning og for et ekstra dytt for å komme i gang, så arrangeres det yogakurs og workshops i flere byer. Våre anbefalinger er:

Goa i India er et populært reisemål for yogaentusiaster. Her kan man komme i balanse med kropp og sinn i fantastiske omgivelser som virkelig inspirerer til sjelero.

Puroyoga tilbyr yogakurs i et gammelt kloster i Italia, hva kan være bedre enn å finne nirvana med et glass Valpolicella i hånden?

Fottur

Credit: Danka & Peter/Unsplashed.com

Å gå tur er en aktivitet som de aller fleste kan ha glede av, uavhengig av alder og interesser. Og så er det jo slik at hvis man er villig til å gå litt utfor allfarsvei får man tilgang til noen av de mest råe og spektakulære severdigheter. Her er våre forslag til en opplevelsesrik og aktiv turferie:

Dolomittene:

Opplev det storslagne italienske alpelandskapet på fottur i Dolomittene. Her finnes det mange turmuligheter, både for de godt trente og de som ønsker kortere turer. Du kan sjekke inn på hotell med høy standard og gå dagsturer derfra, for å få både opplevelser og god trening- uten å gå på bekostning v komforten!

Mount Everest Base Camp

Å bestige fjellet i sin helhet er for de fleste litt ambisiøst, men det er 2 base camps: nord og sør. Begge fantastiske turer der du er garantert en opplevelse for livet.

Pyreneene

Denne fjellkjeden mellom Spania og Frankrike byr på varierte fotturer, her finner man turer som passer for alle. Fjellet har flere bemannede hytter hvor man kan overnatte, og som serverer deilig middag etter en lang dag ute. En tur til Pyreneene lar seg godt kombinere med shopping og andre storbyaktiviteter, da man ikke er langt unna Barcelona.

 I våre dager har de fleste en arbeidshverdag hvor man er ganske langt unna å faktisk se resultatet av det arbeidet man gjør. Mange mener at dette er en av årsakene til at vi lett kan bli sittende fast med en følelse av meningsløshet.

Man skal ikke undervurdere betydningen av mestringsfølelsen man får når man prøver å gjennomføre noe, og får se resultatene med en gang. Som når man prøver å stå på surfebrettet på vannet- og får det til. Eller ser oppover en fjellheim man vil bestige- og når toppen og kan se nedover på distansen man har dekket.

Enkle, men viktige gleder! Det er terapeutisk å sette seg slike mål og oppleve at man mestrer det. En aktivitetsferie er med andre ord ikke bare for treningsentusiaster, prøv selv!

Søk etter billig hotell for din aktivitetsferie