Den ultimate yogaferieguiden 2017

Det er lenge siden yoga var reservert for shaman-oppsøkende hippier i haremsbukser. Her får du en oversikt over de ulike yogaferiene vi anbefaler i år.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

De fleste av landets treningssentre tilbyr flere yogaklasser av ulike slag, inkludert mindre tradisjonelle varianter slik som ’pop-yoga’ satt til fengende musikk eller ’hot-yoga’ i et rom oppvarmet til 37 grader.

Treningsformen har blitt populær av flere årsaker, noen bruker yoga som en måte å koble av fra en stressende hverdag, andre ønsker å bygge styrke, mens noen vil bli mykere og oppleve bedre kontroll over egen kropp.

Det finnes mange ulike typer yoga, fra de som har et sterkt innovervendt fokus på pust og meditasjon til ordentlig svette og mer aktive varianter. Det de har til felles er et fokus på å komme i balanse med seg selv, mellom kropp og sinn.

Vi har samlet en oversikt over de ulike yogaferiene tilgjengelig i år, med destinasjoner fra eksotiske Koh Samui til det mer nøkterne Telemark. Noen av feriene er sesongbaserte med fastsatte datoer om sommeren, mens andre er tilgjengelige året rundt.

1)

yogaferie
Samahita Retreat

Hva: Samahita Retreat

Hvor: Koh Samui, Thailand

Hvem: Ulike retreats tilpasset treningsnivå

Når: Fullt retreatprogram året rundt, du kan reise når det passer deg

Samahita Retreat er et hotell som har spesialisert på detox, de-stress og yoga, beliggende på stranden med egen restaurant som serverer utsøkt sunn mat. Hvis man ikke vil forplikte seg til en retreat i sin helhet, tilbyr hotellet gratis yogatimer 2 ganger om dagen til sine gjester.

 Samahita tilbyr 3 ulike yogaretreats; en ‘all-inclusive’ retreat på 7 dager sammen med en gruppe som følger et program, en fleksibel ‘all-inclusive’ med fokus på generell trening i tillegg til yogapraksis, hvor du selv velger hvor lenge du vil bli, fra 3 dager og oppover. Kurs for de som ønsker å bli yogainstruktører er også tilgjengelige på forhåndsbestemte datoer.

Både nybegynnere og erfarne yogier vil finne retreats som passer eget treningsnivå, alle er stort sett velkomne, der det er unntak informeres det om på Samahita’s retreatkalender.

For mer informasjon:

 

2)

Hva: YogaYoni Retreatsenter/ Yggdrasil yogaskole

Hvor: Nisser i Nordbygda, Telemark, Norge

Hvem: Alle

Når: 29.07-05.08

Pris: 5800,-

YogaYoni tilbyr to ulike retreats, en for nybegynnere og andre, og en for de som har vært med på kurs tidligere. Førstnevnte er et introduksjonskurs på 8 dager, hvor det er yogaundervisning og meditasjon flere ganger daglig. Kurset er lagt opp slik at deltakerne er med i et fellesskap hvor man sammen tar del i matlaging og andre praktiske aktiviteter. I tillegg til yogatimene er det gode turmuligheter, tilgang på båt og andre friluftsaktiviteter. Man bor i enkle kår i campinghytter på en badestrand, og spiser måltider i fellesskap.

For mer informasjon:

 

3)

Hva: Kilroy Yogareiser

Hvor: India, Sri Lanka, Bali eller Maldivene

Hvem: Alle, nybegynnere-erfarne

Når: Hele året

Kilroy tilbyr ulike yogaferie-pakkeløsninger på flere fantastiske destinasjoner. Uansett hvilket reisemål du velger vil du få en full yoga-opplevelse med inspirerende og avslappende omgivelser. Det tilbys ulike kurs, fra ren yogapraksis til kombinasjoner som yoga + snorkling eller yoga + meditasjon. Genial løsning for de som ønsker seg en opplevelse for kropp og sjel men som ikke vet hvor de skal lete, Kilroy tilbyr skreddersydd opplegg som passer alle.

For mer informasjon:

 

4)

Hva: Puroyoga’s yogaretreat på Satsanga Retreat Center

Hvor: Goa, India

Hvem: Alle nivåer, men noe tidligere kjennskap anbefales

Når: 1 – 15 april 2017

Pris: 14 500,-

På denne yogaretreaten er det bare å pakke med seg haremsbuksene og tåringene. Du kan forvente en autentisk ashtanga-yogaopplevelse i yogaens eget hjemland. Ashtangayoga regnes som den moderne versjonen av klassisk indisk yogapraksis. Man utfører øvelsene i en fastsatt rekkefølge med lite variasjon, her skal man fokusere på å gå dypt inn i øvelsene og fokusere på pusten.

Dette retreatet passer best for de som har kjennskap til ashtangayoga fra før av, og som er komfortable med/nysgjerrige på en grad av hippie-tilnærming til yoga og tilværelsen forøvrig.

For mer informasjon:

 

5)

Hva: Yogasenterets Yogaferie

Hvor: Umbria, Italia

Hvem: Variert, avhenger av kurs.

Når: Tilgjengelige kurs fra april til november

Pris: fra 14-18 000 avhengig av kursopplegg, inkluderer alt unntatt flybillett.

Yogasenteret har et variert ferietilbud hvor man dyrke flere interesser i en og samme ferie. Her kan man kombinere yoga med både mat, språk eller fjelltur, med base i et historisk kloster i Umbria. Grønne, historiske omgivelser med middelalderby i nærheten, svømmebasseng og god mat og vin- her har man alt man trenger for en skikkelig avslappende og inspirerende yogaferie.

Yogasenteret har et morsomt kursopplegg med følgende kurs annonsert for 2017: Senioryoga, Yoga og Italiensk Matkurs, Yogaferie, Yogaferie og italienskkurs, Høstferieyoga + 3 dager med fjellvandring og Yoga + kunst, kultur & natur i Umbria.

For mer informasjon:

 

6)

Hva: Raus Yoga

Hvor: Sevilla, Sør-Spania

Hvem: Ikke spesifisert

Når: 4.-10. Juni

Pris: 8500,-

Finca el Moro er en gård i idyllisk landskap med 3 bassenger, egen Yoga-shala, oliventrær og hester. Det blir servert økologisk hjemmelagd mat med gårdens egne råvarer. Oppholdet inkluderer to yogaøkter hver dag, samt daglige fotturer med guide. Det er også frivillig å være med på morgenmeditasjon hver dag.

Her er det begrenset med plasser da det skal være en liten gruppe på 10 stykker, så vær rask! Hvis du ikke har muligheten til å delta på akkurat denne turen men vil besøke den idylliske gården, går det an å booke yogaferie direkte fra Finca el Moro’s egne sider. De tilbyr blant annet yogaretreat med hesteridning- en morsom kombinasjon!

For mer informasjon:

http://www.fincaelmoro.com/

 

Det finnes altså mange gode muligheter for å oppleve indre ro samtidig som man blir brun, spiser deilig mat og nyter en avslappende ferie- hva kan være bedre? Vi sier bare lykke til på jakten etter nirvana- Namaste.