Her er årets 5 beste festivaler i Europa i 2017

Lyst å se favorittartisten i sommer? Vi har samlet det vi mener de 5 beste festivaler i Europa denne sommeren.

1Roskilde

Hvor: Roskilde, Danmark

Når: 24.06.-01.07

Musikk: rock, pop, elektronika, variert

Foo Fighters, The Weeknd, Arcade Fire, blink-182, Lorde, The Lumineers, Justice, A Tribe Called Quest, G-Eazy, Gucci Mane

Festivaldeltaker-profil: crop tops, flanell, gummistøvler, converse, caps, adidas, denim-shorts

Roskildefestivalen er en av Europas største og er kjent for å levere festivalopplevelse av beste kaliber, med den hotteste lineupen av artister. For den ultimate roskildeopplevelsen er det telt/camping som gjelder, urenslighet og gummistøvler hører med til sjarmen.

Festivalen får også mye skryt for maten som blir servert, med stor variasjon og høy kvalitet. Det er ingen fare for at du må leve på pølser og burger med mindre du ønsker det, her er thaimat, tex-mex, gourmet, gryterett, sushi, veganske retter og mer til.

All profitten fra Roskildefestivalen går til veldedighet og arrangementet er drevet av frivillige, atmosfæren er helt unik og preget av at alle som er der er der for å høre god musikk og å ha det gøy.

Finn hotellovernattinger i Roskilde

2Exit

Hvor: Novi Sad, Serbia

Når: 06.07-09.07

Musikk: rock, pop, dance, hip hop

Faithless, Liam Gallagher, Hardwell, Paul Kalkbrenner, Jake Bugg

Festivaldeltaker-profil: urban, street, neon, chokers, glitter, eklektisk, rave, 90s, blomster, frynser

 Exitfestivalen holdes på det mange mener er den beste og mest unike festivalplassen, nemlig et gammelt fort. Festivalen er preget av sin allsidige lineup og trekker til seg mange forskjellige typer mennesker som alle vil høre favorittartistene og feste med et storslått historisk bakteppe. I år er det en ekstra spesiell festival da det feires ’50th anniversary of the summer of love’.

Dette er en festival artistene selv elsker å spille på, og snakker varmt om stemningen.

Finn hotellovernattinger i Novi Sad

 

3Tomorrowland

Hvor: Boom, Belgia

Når: 21.07-30.07

Musikk: elektronika, dance.

David Guetta, Dimitri Vegas, Like Mike, Afrojack, Martin Garrix, Alesso, Hardwell

Festivaldeltaker-profil: parykk, perler, tyll, rumpetaske, ansiktsmaling, psykedelisk, rave, undertøy som yttertøy, klistremerker i ansiktet

Tomorrowland har rykte på seg for å være den beste festivalen av sin sort, nemlig dance. Internasjonalt anerkjente DJ’er står for stemningen på de 15 scenene, med lysshow og generelt imponerende oppsett med en utenomjordisk atmosfære. I anledning festivalens 10års jubileum holdes den nå over hele to helger. Årets tema er ’Amoricum Spectaculum’, hvilket betyr ’show of friends’ på latin.

Innenfor elektronika sjangeren er det stor variasjon, og du kan forvente deg å høre alt fra hard tekno til minimalistisk. Folk reiser til Belgia fra hele verden for å få med seg dette arrangementet, og alle er enige om at her får man oppleve noe helt unikt. Forvent spektakulære lysshow og intensiv dansing gjennom hele natten.

Finn hotellovernattinger i Boom, Belgia

 

4Glastonbury

Hvor: Somerset, England

Når: 21.06-25.06

Musikk: rock, pop, elektro, drum ’n’ bass, variert

Radiohead

Festivaldeltaker-profil: mønster, skinn, leopard, mismatch, sommerkjoler med gummistøvler, kostymer,

Glastonbury er så mye mer enn ’bare’ en musikkfestival. Tidligere deltakere sier det er som å komme inn i en helt egen verden av musikk, komedie, kunst, og en alternativ tilværelse. Sjangre er irrelevant, her finner du alt fra rock, tekno, drum ’n’ bass til eklektisk- det er noe for enhver smak. Flere av de største artistene kommer hit for å spille, og Glastonbury har blitt kåret til beste festival av det prestisjetunge musikkmagasinet NME. Både ravere og rockere finner sammen i denne alternative virkeligheten som bare Glastonbury klarer å skape. Må oppleves!

Finn hotellovernattinger i Glastonbury

 

5Primavera Sound

Hvor: Barcelona, Spania

Når: 11.05-04.06

Musikk: indie, alternativt, rock, house, tekno

Arcade Fire, The xx, Bon Iver, Frank Ocean, Aphex Twin, Grace Jones

Festivaldeltakerprofil: hipster, hatter, oversized denim, velur, bootcut jeans, vintage, urban

Primavera Sound er den største alternative musikkfestivalen i Europa, det er rett og slett hipsterhimmelen. Dette er også stedet for å oppdage nye favorittartister da Primavera er kjent for å fremme nye og ukjente artister av høy kaliber. Denne festivalen er uunnværlig for musikkentusiaster! Og så er den i Barcelona.. så den er også for tapas-, vin-, sol-entusiaster.

Finn hotellovernattinger i Barcelona