Her får du billigste reiseforsikring

Det kan være vanskelig å finne fram til billigste reiseforsikring. Vi har samlet en rekke tilbydere av reiseforsikring og sjekket prisen for deg.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Nyt ferien vel vitende om at du er trygg hvis du skulle være utsatt for noe uforutsett. Det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter og hvilken forsikring som er best egnet for deg og dine behov.

Det er verdt å bemerke seg at det ikke bare er pris som utgjør forskjellen på reiseforsikringene, men også vilkårene. Du bør altså veie pris opp mot de behovene du har fra forsikringen din.

Dette bør du tenke på før du velger reiseforsikring

Hvor lenge skal du være borte?

Om du skal på backpacking og skal være borte lenge bør du sjekke med forsikringsselskapet ditt at hele oppholdet dekkes, dette kan variere fra 45-70 dager.

Reiser du med dyre ting/bagasje?

Hvis du reiser med dyrt kamera/PC-utstyr eller andre verdisaker bør du også sørge for at forsikringen din faktisk dekker verdien av bagasjen din, dette kan variere fra 20 000 – 100 000kr.

Er du villig til å ta sjansen på å betale egenandel?

Egenandelen er den kostnaden du selv må dekke hvis uhellet først er ute. Generelt er det slik at en høyere egenandel tilsvarer en lavere årlig kostnad for reiseforsikringen, og en lav eller ikke-eksisterende egenandel tilsvarer en høyere forsikringskostnad. Noen av reiseforsikringene krever at du betaler en egenandel, mens andre ikke. Gjensidige og Storebrand har for eksempel ingen egenandel, mens Sparebank1 har ulike takster avhengig av hva slags skade det gjelder.

Andre faktorer som også påvirker valg av forsikring er hvorvidt den skal dekke kun deg selv eller hele familien, og hvorvidt du ønsker reiseforsikring for hele året eller kun for en begrenset periode. Om du har tidligere skadehistorie kan dette også påvirke prisen på forsikringen din.

Store forskjeller

Vi har utført en test ved hjelp av Forbrukerrådets egne sider for sammenligning av ulike bank og forsikringstjenester. Storebrand kom best ut for en enkeltperson uten tidligere skadesaker, med helårs-reiseforsikring. Det var 831kr som skilte den billigste og den dyreste forsikringen, hvilket var fra Europeiske.

Hvis du synes det er tungt å finlese forsikringsvilkår er det en trøst å vite at alle forsikringer som samarbeider med Finansportalen møter en anerkjent standard av kvalitet og forholder seg til bransjenormen. Det er altså ingen forsikring med betydelig lavere kvalitet enn andre på deres lister, det går snarere på hvilken som er best egnet for deg.

Se resultatene fra Finansportalen.no nedenfor – pristest mars 2017:

SelskapProduktnavnPris per år
StorebrandReise enkeltperson1038
EikaReiseforsikring Enkeltperson1071
DNBReise enkeltperson Basis1141
TrygReise 1 person1200
Troll ForsikringReiseforsikring – enkeltperson1224
VardiaReiseforsikring enkeltperson1298
FrendeReiseforsikring Enkeltperson m/Ulykke1332
KLPReise1375
CodanReiseforsikring1378
Gouda ReiseforsikringReiseforsikring Super – Enkeltperson1495
SpareBank 1Topp reiseforsikring1531
Europeiske – en del av IfHelårs reiseforsikring – enkeltperson1869

Sjekk selv: https://www.finansportalen.no/forsikring/reiseforsikring/

Tips: Hvis du samler alle forsikringene dine på samme sted er det flere aktører som tilbyr en samlerabatt, hvis du har flere forsikringer kan dette lønne seg.

Gjensidige tilbyr en egen reiseforsikring for unge mellom 20-30 år. Denne koster 99,- kr i måneden, hvilket tilsvarer 1188,- kr i året. Gjensidige sine nettsider er veldig brukervennlige, og det er lett å få oversikt over hva forsikringen dekker- en nyttig ressurs uavhengig av hvilken forsikring du velger! Denne reiseforsikringen havner midt på treet i pris blant eksemplene fra Finansportalen.

Tips: Hvis du er medlem av en fagforening eller et forbund kan det være lurt å sjekke om du har krav på gode ordninger gjennom disse. Noen arbeidsgivere tilbyr også gunstige priser hos utvalgte forsikringsselskaper.

Er du medlem av et LO-forbund kan du få forsikring gjennom fordelsprogrammet LO-Favør, i samarbeid med SpareBank 1. Det kan til og med hende du allerede har forsikring som en del av medlemskapet ditt- verdt å sjekke!

Husk at en reiseforsikring ikke bare er aktuell når du er på ferie, de fleste reiseforsikringer dekker faktisk uhell fra øyeblikket du forlater hjemmet ditt!

Tenk over hvilke behov du har for nettopp din reise før du drar, og sørg for at din forsikring dekker det som er viktig for deg. Så er det bare å nyte ferien!

Sammenlign reiseforsikringer her

Se eksempel og få enkel oversikt over hva en reiseforsikring dekker her