Her er tiden det er billigst å bestille ferien

Skal du ut å reise? Du kan lett spare mange tusenlapper hvis du booker reiser ferien med omhu. Under har vi samlet 7 gode tips for en billigere ferie.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Bestill i forveien

Hvis du allerede vet hvor du skal på ferie så lønner det seg å bestille ferie opptil 2 måneder i forveien. Da er sjansen stor for å finne billige billetter og overnatting. Dette skyldes at flyselskapene ønsker å opp fylle setene opp raskest.

Naturligvis vil det finne prisvariasjoner avhengig av destinasjonene og ikke minst hvilken ukedag du reiser. Imidlertid er det noen som ikke ønsker å bestille for tidlig ettersom de kan være usikre om de kan dra allikevel. Da kan det være lurt å bestille fleksible billetter som kan endres dersom når man får nye planer eller ombestemmer seg.

Reis billig på onsdag

Mange bedrifter og forretningsfolk liker å sette ukas agenda tidlig. Derfor liker mange å ha forretningsmøter på mandager og tirsdager. Da blir det færre som reiser på onsdager og prisen synker.

Hvis du planlegger en langhelg så er lurt å reise på onsdag og dra hjem lørdagen for billigst reise. For de fleste som reiser vil gjerne være borte hele helgen. Dette betyr færre bookinger på lørdager. Mandag er også en lur dag for hjemreisen.

Alternative flyplasser

Det er ikke alltid de mest populære flyplassene som har de beste prisene. Dersom du velger en annen flyplass, som kanskje har litt lengre reisetid til sentrum, så kan du spare mye penger. For eksempel hvis du skal London kan du velge mellom Heathrow eller Stansted lufthavn. Selv om Standsted ligger litt lengre unna bykjernen, så kan du lett spare penger dersom du har god tid.

Bruk søkemotorer

Søkemotor kan sammenligne flere priser fra mange flyselskaper samtidig. Men husk at prisene kan raskt endre seg, for når du først har funnet en pris på en søkemotor siden så blir du deretter sendt til flyselskapet som tilbyr valgt billett. Dersom du venter litt så kan faktisk prisen ha endret seg.

Vær også obs på at mange søkemotor blir faktisk sponset eller eies av store flyselskaper. Dette innebærer at resultatene kan være i deres favør. Bruk derfor søkemotor som finner billige billetter både fra de store og små flyselskapene.

Søk etter billige flybilletter hos Expedia

Søk etter billige flybilletter hos Supersaver

Søk etter billige flybilletter hos GoToGate

Bli kunde hos et flyselskap

For å være konkurransedyktig tilbyr mange flyselskaper ulike bonusordninger for registrerte kunder. Mange gir deg bonuspoeng for hver gang du kjøper en flybillett, som du senere kan veksle inn til en gratis flybillett. Hvis du reiser mye ellers i jobbsammenheng så kan du opparbeide deg masse bonuspoeng som gir deg gratis billetter til ferien. Både Norwegian og SAS tilbyr bonusordninger som brukes på både overnatting og flybilletter.

Unngå rushtiden

Billettprisene er også påvirket av trafikktrykket. Om morgen og ettermiddagen så er det vanligvis flere som er ute og reiser. Men etter morgenrushet på formiddag og senere på kvelden så hender det at du kan få tak i billige billetter.

Kort fortalt så styres prisene etter tilbud og etterspørsel. Slik at det blir dyrt på de dagene flere skal ut å reise, slik som ferier, langhelger med helligdager foran eller bak. Noen er også kløppere til å håve tak i de siste plassene, eller de såkalte restplassene. Dette er perfekt for deg som er spontan og kan reise i siste liten uten å måtte planlegge mye.

Vær også obs på at andre land kan ha spesielle ferie – eller helligdager som gjør at prisene stiger. For eksempel ølfestivaler i Tyskland eller kjente festivaler ellers i verden. Hvis du skal reise til Thailand etter nyttår i Norge må du huske at kinesisk nyttår feires gjerne etter den vestlige nyttårsfeiringen.

Bruk sosiale medier

Sist, men ikke minst bruk gjerne sosiale medier. Det er ikke bare søkemotorer og vanlige nettsider som har gode tilbud. Mange flyselskaper legger også ut spesielle tilbud på sosiale medier. Dette gjør de for å skape mer oppmerksomhet rundt sine produkter på nett, og for å belønne lojale kunder, så trykk «lik» på alle flyselskaper du er interessert i for å unytte potensielle kampanjer.