6 tips til billigere backpacking

Billigere bakcpacking kan hjelpe deg på et begrenset budsjett. Vi har samlet sammen noen sparetips som kan hjelpe deg til å sørge for at sparebøssen holder litt lenger på backpackingturen.

I de siste årene har backpacking blitt en veldig populær måte å reise på. Noe som har vært
reservert til hippier og spirituelle folk, har nå blitt en nødvendig reise å ta for alle som er i 20-årene. Men det er ikke bare de unge som drar på evetyr med kun en sekk på ryggen.

I disse dager er det folk i alle alder som velger backpacking fremfør charterferie. Backpackerturer strekker seg som regel over lenger tid, så det kan være lurt å prøve å finne måter som gjør turen litt billigere.

Vi har samlet sammen noen sparetips som kan hjelpe deg til å sørge for at sparebøssen holder litt lenger.

1Sov i telt

Hvis du har noe erfaring med å sove ute og har mulighet til å bære telt med deg på reisen, kan dette sparetipset være noe for deg. Hvis destinasjonen du drar til tillater det, kan det å sove i telt gjøre hele reisen din ekstra spennende i tillegg til billig! Selv om du ikke tar et telt med deg hjem fra Norge, kan du vurdere å kjøpe ett når du kommer frem. Sørg for å sjekke om telting er tillat og trygt i området du er i.

2Bo på hostel

Hvis du ikke er en friluftsentusiast har du likevel en mulighet til å spare penger ved å velge
hostel fremfør hotel eller AirBnB. For de som ikke er kjent med konseptet, er hostel et sted som tilbyr billigere overnatting i mot at du deler rom med flere andre. Hosteller har som oftest kjøkken, så du har mulighet til å svare litt penger på matutgifter også. Det er mye billigere å lage mat selv enn å spise ute. I tillegg, er det alltid morro å utforske butikker i andre land!

3Ta med kun det nødvendige

Alle skjønner at hele poenget med backpacking er å ta meg seg kun det man trenger mest. I tillegg til at skuldrene vil takke deg, kan en lett sekk spare deg penger når det gjelder transport. Etter mange timer på tur med ekstra kilo på ryggen blir man sliten og fristelsen for å ta taxi eller Uber kan bli stor. Dessuten, vil en lettere sekk også spare deg for ekstra avgifter når du flyr og sjekker inn bagasje.

4Unngå turistattraksjoner

Når du ankommer et nytt land, kan det være fristende å dra til de mest kjente severdighetene. Det tross alt en grunn til at nettopp disse stedene er på alle lister av ting å se og besøke.

Dessverre har mange av severdighetene blitt en såkalt turistfelle med overpriset inngang og mat. Hvis du reiser på budsjett kan et sparetips være å minimere antall besøk til slike steder. Severdigheter kan dessuten stjele mye av din tid og forhindre deg fra andre opplevelser.

5Sjekk ut lokale turisttilbud

Fra transport til museer, mange store byer i verden har tilbud for besøkende som gjør det lettere (og billigere) å være der og oppleve stedet. Du kan vurdere å kjøpe et kort for offentlig transport for den tiden du er der og reise så mye du vil.

Det finnes også turistpakker som inkluderer rabatter på mat, inngang til severdigheter osv. I større byer finnes det også apper som lar deg komme i kontakt med lokale folk som tilbyr guideturer, matopplever o.l. Sjekk ut hva som er mulig dit du skal.

6Velg transport med omhu

Hvis du skal reise langt, kan det være lurt å sjekke om du kan ta nattbuss eller nattog. Dette sparetipset er gunstig både når det gjelder tid og penger. Du sparer penger på overnattig og du sparer tid, fordi når du våkner er du allerede fremme på et nytt sted og du er klar til å begynne et nytt eventyr!

6 tips oppsummert

Det finnes uttalige måter å spare penger mens du packpacker. Hvis du benytter deg av alle
sparetips nevnt ovenfor kan du sparer mye tilsammen. Du kan vurdere hvilken bosituasjon som passer deg best. Det billigste er å bo i telt, men hostel er også et godt alternativ.

Hvis du pakker kun det mest nødvendige, kan du spare ryggen din for mye smerte. Men det viktigste er at du slipper dyre avgifter for bagasje på fly og fristelsen til å ta taxi når sekken blir for tung. Prøv også å sjekke ut lokale turisttilbud. Mange har rabatter på inngang til museer, mat og andre attraksjoner. Prøv likevel å unngå severdigheter, da de kan være dyre turistfeller.

Hvis du skal reise langt, kan det være lurt å sjekke nattige transporttilbud. Det sparer deg både tid og penger.