De beste og billigste severdighetene på Gran Canaria

Har du planlagt en ferietur til Gran Canaria?

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Øyparadiset ved Afrikas kyst er et yndet feriested for mange nordmenn på grunn av sitt behagelige klima, rimelige prisnivå og billige direkte flyreiser.

Gran Canaria er dessuten mer enn bare strendene man kan se på bildene. Det er et stort utvalg av opplevelser innen både historie, natur, arkitektur og så videre.

Her serverer vi deg favorittene våre som du kan få med deg uten å måtte tømme lommeboka.

Arkitektur og historie

På Gran Canaria kan man finne et mylder av historiske steder å oppleve både fra før- og etter spanjolene ankom øya. De historiske bygningene i Veguate, gammelbyen i Las Palmas, er vel verdt et besøk. Her kan du blant annet finne herskapshuset Casa de Colon. Her bodde Christofer Columbus på sin vei til Amerika og som nå har en rekke utstillinger relatert til Kanariøyenes historie.

Vil man ut av hovedstaden gir Vasequillo, en liten historisk landsby inn mot midten av øya, en mer landlig opplevelse. Hos Cueva Pintada Museum kan man finne utgravninger av en før-spanske landsby. Man kan blant annet kan se hulemalerier og lignende fra de første folkene på øya. Om man vil få med seg litt kultur i tillegg bør man ta turen til Pueblo Canario. Her kab man se ukentlige forestillinger med folkedans på et torg utformet som en tradisjonell kanarisk landsby.

Natur

Foruten de fantastiske strendene finnes det også flere naturopplevelser en bør få med seg. En stor attraksjon er for eksempel Las Dunas de Maspalomas, sanddyneformasjonene i Maspalomas. Her kan man vandre og skue utover et fantastisk ørkenlandskap. De som etter dette fortsatt er eventyrlystne kan for eksempel besøke den ikoniske fjellformasjonen Roque Nublo eller vulkankrateret Caldera de Bandama for helt enestående naturformasjoner du heller ikke vil finne noe sted nær Norge.

Guayadeque Ravine er også et enestående naturområde som huser et dyre- og planteliv som bare finnes på Gran Canaria og her kan man også besøke et stort antall hus bygget inne i huler. For de som liker litt mer avslappende naturopplevelser kan kanskje Spanias største botaniske hage, Jardín Botánico Viera y Clavijo, friste.

Festivaler

Over hele øya kan man flere i løpet av hele året finne mange forskjellige typer festivaler og feiringer som er verdt å få med seg, enten man er interessert i en fest eller bare er fascinert av kultur og tradisjoner.

Carnival er en av de største begivenhetene og feires i stor stil over hele øya en gang mellom januar og april hvert år. Svært mange av festivitetene er knyttet til religion, slik som for eksempel storslåtte Fiesta de la Virgen del Pino i september.

I tillegg til de kristne høytidene som vi er vante til har både Santa Lucia og de tre vise menn sine egne feiringer. Man finner tradisjonsrike feiringer for en hver smak rundt om på øya, for eksempel feiring av blomstrende mandeltrær, ost, en lagune og regn.

Annet

Det finnes også andre rimelige aktiviteter man kan ta for seg. Snorkling er for eksempel ikke så dyrt hvis man leier snorkleutstyr. Man kan på egen hånd oppsøker de flotte snorklestedene på begge ender av stranden Amadores.

Et besøk på Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología – et vitenskaps- og teknologimuseum – koster heller ikke så mye og er flott for familier som vil ha et avbrekk fra strandlivet. Voksne besøkende kan også finne veien til Arucas. Her kan man ta en omvisning på det 125 år gamle romdestilleriet Destilerías Arehucas.

Gran Canaria er en av de rimeligste og lettest tilgjengelige feriedestinasjonene for oss i Norge. Det går flere rimelige direktefly fra Oslo til flyplassen i Las Palmas ukentlig. Blant en mengde rute- og charterfly er det veldig mulig å finne veldig gode kupp.
God tur!