De beste feriestedene for familier

Vil dere på ferie, men vet ikke helt hvor det er mest barnevennlig? Her er de beste feriestedene for hele familien!

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Dersom hele familien skal ut på tur er det viktig å planlegge nøye både før og etter bestilling. Kanskje ferien blir ekstra tilrettelagt dersom det bestilles en chartertur? De mest populære hotellene er nok mer utstyrt for at barna skal få det moro på turen også. Ving, TUI og Apollo har alle rikelig med barneklubber og aktiviteter.

Barnehotell betyr dermed ikke at de voksne kan bare ligge på stranden. Her kan det trenes, dykkes og masseres. Det anbefales å reise i lavsesongen for lavest priser, men dette kan også bety mindre tilretteleggelser for barna. Reise rundt skolestart er som regel dyrest, det samme gjelder fellesferien og høstferien. De fleste hotellene regner høysesongen eller sommersesongen fra april til oktober, så let litt rundt hva som passer best for deg.

Her har vi funnet de mest populære destinasjonene, og de hotellene som blir mest anbefalt av barnefamilier. Alle hotellene nedenfor tilbyr barneklubber og aktiviteter.

BESTE FERIESTEDENE FOR FAMILIER

Mallorca, Spania

Port de Soller, Mallorca, SpainMallorca er en flott destinasjon for familieferie. Her finnes det velholdte strender, artige landsbyer og mange hoteller som tilbyr store utvalg av aktiviteter. Noen hoteller det er verdt å sjekke ut:

 • Sunwing Alcudia Beach – et meget populært hotell fra Ving.

Her kan det bades, spises og slappes av. Hotellet tilbyr mange aktiviteter for barn og unge, fra Mini Land, Teen Lounge og ikke minst Lollo & Bernie. En nyhet fra Sunwing Alcudia Beach er Lollo & Bernie Bambino Package Large. Denne pakken inneholder alt du trenger for den aller minste på ferien, som bleier, kluter og smekker.

 • Alcúdia Pins – et rolig familiehotell fra TUI Family Life.

Dette hotellet ligger rett ved havet og stranden Playa de Muro. Dersom det foretrekkes basseng kan Alcúdia Pins tilby basseng, bassengbar, vannsklier og boblebad. Med andre ord, her finnes det noe for alle aldre. Gjennom Bamseklubben kan barna lære å svømme, synge karaoke eller dra på utflukter mens foreldrene nyter en herlig massasje. Det finnes stadige salg ved dette hotellet, så hold et øye på eventuelle kampanjer.

 • Azul Playa – familiehotell fra Apollo med leiligheter og juniorsuiter.

Azul Playa ble nylig oppusset og ligger bare et steinkast unna den populære stranden Cala Ferrara. Alle gjester (over 16 år) har gratis tilgang til velværesenteret med badstue, tyrkisk bad og boblebad. Barnefavorittene Polly og Mino kan du finne overalt på hotellet: ved bassenget, i barneklubben eller i resepsjonen.

 

Kreta, Hellas

kretaKreta i Hellas har vært nordmenns favoritt i årevis, og dette med god grunn. Her er det billig mat og drikke, fantastisk vær og flotte strender. På Kreta finnes det hoteller for alle og enhver, enten du reiser på barneferie, voksenferie eller alene. Her er de mest populære barnehotellene på Kreta.

 • Sentido Mikri Poli Atlantica – et all inclusive hotell fra Ving.

Sentido ligger rett på stranden, har all mat inkludert i prisen og barne- og ungdomsaktivitetene er mange. Hotellet ligger også bare en liten gåtur unna sentrum, så dersom dere føler for en liten utflukt fra hotellet er dette meget enkelt.

 • Caldera Beach – en familiefavoritt fra TUI Family Life.

Dette hotellet ligger i en rolig landsby ved navn Gerani. Her kan hele familien nyte ferien da det tilbys alt fra bufféer, barneklubber, svømmeskoler, trening og bassenger. Hotellet deles inn i to deler, Afrodite, den mer aktivitetsfylte delen, og Olympus, den rolige delen for avslapning. Du er selvfølgelig fri til å velge hvor du vil oppholde deg fra dag til dag.

 • Santa Helena Beach – Apollos populære strandhotell.

På Santa Helena Beach i Platania kan du bolstre deg i et stort bassengområde med barnebasseng, sikre deg gratis solsenger og parasoller og hoppe i det krystallklare havet. Hotellet har jobbet hardt med å tilpasse seg for å gi deg en perfekt familieferie, så her er det mye å oppleve – enten individuelt eller som en familie. Polly og Mino har både lekerom og svømmeskole, så barna kan lære nye aktiviteter og leke med barn fra alle nasjonaliteter. De voksne kan trene gratis i et helt nytt trimrom, gjøre morgenyoga eller ta en liten sykkeltur.

 

Kroatia

KroatiaKroatia har gradvis blitt et mer populært feriested. I Kroatia finnes det noe for enhver smak, enten det er krystallklart vann, fantastisk natur, historiske byer eller god mat og lave priser. Det er vanskelig å kjede seg i Kroatia, her kan det finnes på noe hele tiden. Ved kysten kan det svømmes, drives med vannsport eller dykking eller ta en tur til en av de mange nasjonalparkene for spennende natur og ufattelige innsjøer. Her er de mest populære hotellene for familieferier i Kroatia.

 • Bluesun Soline – flott hotell i frodige omgivelser fra Ving.

Bluesun Soline er godt plassert i en skråning. På den ene siden er det et flott og frodig fjell, på den andre siden en flott strand med krystallklart vann. I tillegg kan det nytes aktiviteter på hotellet også som spa for de voksne, eller aktivitetsklubb for barna. Hotellet ligger litt utenfor allfarvei, så det anbefales å reise hit dersom det ønskes en rolig ferie med maksimal avslapning.

 • Bellevue Resort – et nyrenovert hotell familiehotell fra TUI Family Life.

Dette er et hotell med mange fristelser. Mangfoldige basseng, bassengbarer og aktiviteter er bare noen av lokkemidlene til dette hotellet. Barna kan leke, lære og oppleve så mangt med Bamseklubben, og de aller minste kan leke i solbeskyttede barnebasseng.

 • Romana Beach Resort – det aktive strandhotellet fra Apollo.

Romana Beach ligger redd ved stranden i Makarska, her er det ingen trafikk eller støy. Rundt hotellet kan dere også finne restauranter, barer, dagligvarebutikker og små turistbutikker. For en litt mer urban opplevelse går det stadige busser inn til Makarska sentrum. Det er masse å oppleve for barna ved Romana Beach, Club Polly og Mino kan lære de små å svømme, arrangere leker på lekeplassen eller overraske barna på hotellrommet deres om det ønskes.

 

Rhodos, Hellas

RhodosEt annet populært feriested for barnefamilier er øya Rhodos. At Rhodos er en feriefavoritt er ikke vanskelig å forstå – her finnes det historiske minnesmerker, vakre strender og fornøyelser og aktiviteter for både store og små. Her er noen av de mest besøkte hotellene for familier:

 • Sunwing Kallithea Beach – barneferiepris-vinneren fra Ving.

Kallithea har tidligere vunnet den svenske prisen ”Stora Barnsemesterpriset” for beste familiehotell på Rhodos. Bassengområdene på hotellet er nok en stor del av populariteten – her arrangeres det vannsport og leker for voksne og barn. Hotellet ligger i grønne og frodige omgivelser, og ingenting er for langt unna – med andre ord er det en landsbyfølelse kombinert med en litt mer aktiv storbyferie.

 • Aegean Park – et morderne ferieparadis med klimanøytral buffet fra TUI Family Life.

Aegean Park ligger rett ved Kolymbiastranden på Rhodos og er en feriefavoritt blant barnefamilier. Hotellet har badeland, svømmeskole, treningssenter og timer med Les Mills og med all inclusive inkludert. Dersom familien din er meget glad i å bade kan det bestilles rom med swim-up – hvilket betyr at tilgangen til badelandet er så nærme og enkel som det kan få blitt.

 • Mythos Beach Resort – Apollos paradis for barn.

Med to bassengområder er det ikke rart at barna trives. Dog det skal sies at de ene området er forbeholdt voksne. Mythos Beach Resort har et bredt aktivitetsprogram for de yngste gjestene, så det blir ingen tid til å kjede seg her. De voksne kan trene, spille tennis, slappe av i boblebadene eller nyte en kopp kaffe på den nybygde kaffebaren ved voksenområdet.

 

Kypros

KyprosKypros har mer enn 300 soldager i året, så at dette er en feriefavoritt er ingen overraskelse. En liten øy med mange severdigheter, god mat og hyggelig befolkning er alltid et artig reisested. Det mest barnevennlige området på Kypros er nok Fig Tree Bay. Her finnes det langgrunne strender, rolige omgivelser og mange all inclusive hoteller.

 • Rising Star – et barnevennlig hotell på stranden fra Ving.

Hotellet ligger rett på stranden, og rett ved sentrum av Fig Tree Bay. Bassengområdet har en flott utsikt over det turkise Middelhavet. I perioden april til oktober er Lollo og Bernie tilstede på hotellet, og mange barneklubber og aktiviteter er i gang.

 • Nausicaa Beach – et sentralt TUI Family Life hotell plassert på en odde.

Dette hotellet er omgitt av Middelhavet på tre av fire sider, og er nylig oppusset. Her er det blitt gjort klart for at alle kan feriere, men anbefales spesielt for familier i den vakre omgivelsen. Alle rom og løsninger er med all inclusive.

 • Myro-Androu – et familievennlig hotell fra Apollo, plassert rett i strandkanten.

Dette hotellet er delt inn i tre store bygninger, og har en flott hage rett ved stranden. Bassengområdet har egen barneseksjon, poolbar og gratis parasoller og solstoler. Restauranten kjører temakvelder flere ganger i uken, for morsomme opplevelser under middagen.