De 5 beste reiseappene du bør ha

De aller fleste av oss har en smarttelefon, eller tilgang til en smarttelefon. Her gir vi deg 5 flotte tips til noen praktiske apper som forenkler reisen din.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

En smarttelefon er et nyttig hjelpemiddel når du skal på ferie. På 1-2-3 kan du laste ned flere apper som gjør reisen morsommere, mer spennende, og som gjør at får nyttig informasjon om destinasjonen.

I denne artikkelen skal vi i dag skrive om fem forskjellige apper som er svært når du er på reisefot. Dessuten er alle listede apper i artikkelen gratis, men med forbehold om at det er tilleggsfunksjoner som du må betale for.

Tripadvisor

Du har ikke behov for å spørre om veien til destinasjonen lenger. Med appen til Tripadvisor vil du finne fram uten problemer. Ved hjelp av et integrert kart kan du søke på destinasjonen din, og få opp kastet. Du vil dessuten få opp en liste med ulike attraksjoner i nærheten.

Tripadvisor er en av de mest populære appene i verden, og fungerer til alle smarttelefoner. Den er helt gratis, og inneholder mange nyttige funksjoner som forenkler reisen din. Du kan søke etter hoteller, og få sammenlignet prisene, finne leiebil, populære attraksjoner samt se kommentarer fra andre brukere. På den måten kan du fort finne ut om destinasjonen er noe for deg eller ikke.

Duolingo

Om du ønsker å lære deg et helt nytt språk på en morsom måte er Duolingo den beste appen. Det er ikke alle som har like mye kunnskap i språk, og derfor kan denne appen være en god lærer. Du skal spille et spill, men for å komme til neste nivå på spillet må du svare på noen enklere spørsmål om det språket du vil lære deg. Svarer du riktig kommer du til neste nivå.

Det er kanskje ikke så rart at Google, samt skuespilleren Ashton Kutcher har investert flere millioner i denne appen. Uansett hvilket land du skal til kommer du lengere med å tilegne litt kunnskaper om språket som snakkes i landet.

Google Translate

Google Translate er bare elsker og hatet av folket. Det finnes mange negative ting å si om Google Translate, men appen har visst seg veldig nyttig. Tenk deg senarioet at du skal prute på et marked, eller ønsker å vite hvor mye klokken er, men ingen forstår hverandre.

Ved hjelp av appen til Google Translate vil ikke det være noe problem. Skriv inn på norsk så oversetter appen over til valgte språk. Du kan deretter trykke på taleknappen i appen som gjør at den automatisk vil lese oversettelsen for deg. Dermed blir ting forståelig.

XE Currency

Det går ikke an å reise uten å tenke på valutakursene. Enten er det mye penger å spare eller så taper man mye penger. Det finnes en rekke valutaapper på markedet, men det er bare et fåtall som er anbefalt og bruke. XE Currency er regnet som en av de soleklare favorittene.

Appen lar deg liste alle myntenhetene du selv ønsker for å ha full kontroll over valutaen. Bare fyll ut hvor mye varen koster i landets valuta, eller ønsket beløp du skal ta ut fra minibanken. Da får du full oversikt hvor mye det blir i Norske kroner. Appen har dessuten et enkelt oppsett som gjør det veldig enkle å bruke.

Om du står i en butikk kan du bare ta opp smarttelefonen din, åpne appen og skrive inn prisen så får du full oversikt på en rask og effektiv måte. Det som er flott med akkurat denne appen er at den automatisk oppdaterer valutakursene så langt smarttelefonen er koblet til internett. Den kan også brukes selv om den ikke er koblet til, men da er det stor sjans for at valutakursen kan ha endret seg i løpet av dagen.

Booking.com

Det går ikke an å skrive en artikkel om reiseapper uten å ta med Booking.com. I flere år har denne appen vært et must for enhver reisende person. Det er en enkel app som vil forenkle hotellbestillingen. Appen fungerer til alle smarttelefoner og har et flott og funksjonsrikt design. Fyll inn destinasjonen din, og du vil få oversikt over alle hotellene på destinasjonen. Du kan filtrere etter pris, beliggenhet, samt stjerner.

Veldig mange velger Booking.com siden de ikke behøver å betale for overnattingen på forhånd. Det gir en økt sikkerhet for deg som reisende, og forenkler bestillingsprosessen. Med en gang du har bestilt hotell kan du velge om du ønsker bekreftelse på mobil eller epost, eller begge deler. Ikke fortvil om du ikke har mottatt bekreftelse siden alt vil ligge lagret på appen.