Slik reiser du billigere til Svalbard

Hvis har lyst til å oppleve en annen tilværelse. Kanskje vekk fra sol, innpåslitne selgere og mas er Svalbard et godt valg. Svalbard ligger på 78 grader nord, og er et sted som vil klistre seg til minne ditt for alltid.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Tenk deg og komme ut av flyplassen og bli møtt av flotte fjellhyller som er dekket av snø. Tenk også på kjøreturen fra flyplassen og inn til Longyearbyen, og den stillheten du merker. Det er noe helt spesielt med det.

Longyearbyen er en gruveby der de fleste bosatte jobber i gruvene. Det er en liten, men svært koselig by med litt under 2000 fastboende. De siste årene har Svalbard, og spesielt Longyearbyen merket en økt turisme. På sommerhalvåret kryr det av asiatiske turister som kommer med de store cruisebåtene, mens på vinteren er det flere nordmenn som kommer med fly fra fastlandet.

Flyturen

Tidligere var det og reise på tur til Svalbard regnet som svært der bare flyprisene kunne stige godt over 4000 kroner t/r. Grunnen til at flyprisene var så stive var at flyselskapet SAS hadde monopol gjennom flere år, men 1. mars 2013 tok flyselskapet Norwegian opp kampen mot storebroren SAS, og dermed presset prisene betraktelig ned. Det betyr at du kan få en flytur t/r langt under 2000 kroner om du bestiller i god tid.

Tradisjonelt sett er flyprisene veldig stabile, men i April da det er høysesong kan flyprisene bli oppjustert Da er temperaturen stabil, og det er ikke alt for kaldt, noe som bidrar til en økt turisme akkurat den måneden derfor er flyprisene svært høye akkurat den måneden. De fleste velger å reise på vinteren da det er mest sannsynlig og oppleve isbjørner i sitt rette element, være med på sledetur med hund eller kjøre med snøskuter.

Kan man spare på å bestille pakketur?

Det kan i noen sammenhenger lønne seg å bestille pakketur. Den desidert største aktøren med pakkereiser til Svalbard er Spitsbergen Travel, og har pakketurer fra 3 990 kroner for 3 netter der både fly og hotell er inkludert. Selv om du da må kjøpe egen mat utenom frokosten er det en ganske lav pris. Det som er flott med Spitsbergen Travel er at du kan skreddersy din egen reise. Det betyr at du kan henvende deg til reiseselskapet så arrangerer de utflukter for deg, med en oppjustering av prisen. Du velger selv hva du ønsker å oppleve, og kan velge bort noe om det blir en for stiv pris.

Overnattingsmuligheter

Selv om Longyearbyen er liten er det en rekke overnattingsmuligheter. Hoteller, vandrehjem samt gjestgiveri er å finne rundt i hele Longyearbyen. Lokalbefolkningen er kjent for å være veldig gjestfrie, og derfor er det også mange som henvender seg til dem, og leier/låner deres bolig når de er på fastlandet. Det kan redusere kostnadene betraktelig, og det gir deg en unik mulighet til å se hvordan de lokale bor.

FINN BILLIG OVERNATTING PÅ SVALBARD

 

Mat og bespisning

Den nest største befolkningsgruppen som bor i Longyearbyen er fra Thailand. Derfor finnes det en rekke Thairestauranter i Longyearbyen. I følge Tripadvisor har den thailandske restauranten «The Winter Garden» fått best poeng, og derfor bør du ta en tur ditt.

Ønsker du å slå av en prat med de fastboende er «Kroa» en sikker vinner. Mange har «Kroa» som stamsted etter en hard dags jobbing, og derfor er det store muligheter for å slå av en prat med dem der. Ps: alkohol er skattefritt på Svalbard, og derfor er prisene veldig lave.

Kjøpesentret i Longyearbyen, Lompensenteret er absolutt verdt en liten tur. Det er et lite kjøpesenter midt i sentrum der du kan kjøpe alt av matvarer du kan kjøpe hjemmet, men du må regne med å betale i dyre dommer for meieriprodukter, men utenom det er prisene svært gode der.