Rimelige opplevelser på Svalbard

Opplev det beste Svalbard kan by på

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

En reise til Svalbard er en unik mulighet til å oppleve noe annerledes. Om en av drømmene dine er å kjøre snøskuter på milelange øde veier dekket av snø med snødekkede fjell, se ville isbjørner eller være med en båt som kjører mellom isblokker er Svalbard akkurat stedet for deg.

Utforsk Longyearbyen

Det første stedet du kommer til er Longyearbyen, som er den største og mest befolkede byen på Svalbard. Det er en by som kan minne om hvilken som helst liten norsk by, men småbarnsforeldre som er på sin daglige handletur, tenåringer som «henger» på den lokale kiosken og rånere som kjører samme rute om og om igjen. Det som derimot gjør det litt annerledes er klimaet og den spesielle atmosfæren.

Rimelige opplevelser

Det gå en tur i sentrum er en opplevelse i seg selv, og er dessuten helt gratis. Nyt en varm kaffe eller sjokolade og bare se deg omkring. Ta bilde sammen med den utstoppede isbjørnen som står oppreist ved inngangspartiet til kjøpesentret Lompensentre. Eller sjekk det stilige og uvanlige våpenskapet som står i den lokale banken. Selv om dette er norsk territorium er det ganske annerledes.

Svalbard museum er et absolutt valg når du er på Svalbard. Museet vil ta deg med på en reise tilbake i tid, en tid der byen var dominert av gruvearbeidere. En tid da det ikke fantes mange butikker, telefonlinje eller biler på veiene. Dette er et natur- og kulturhistorisk museum som ligger bare en ti minutters gåing fra sentrum. Det ligger i samme lokale der det lokale universitetet ligger. For en pris på bare 90 kroner for voksne og 15 kroner for barn over 7 år kan du tilbringe en hel dag der. I tillegg til at det er mange utstoppede dyr der, finnes det både eldre og nyere bilder av Svalbard og Longyearbyen. Det er også flere tusen gjenstander der som er funnet på Svalbard.

Flotte turer

Når du er på Svalbard vil du legge fort merke til alle snøskuterne som kjører rundt. Derfor bør du benytte sjansen for å få deg en tur selv. Henvend deg til Spitsbergen Travel som er den største tilbyderen av opplevelsesturer på Svalbard. Det kan lønne seg å bestille før du ankommer, men du kan like gjerne gjøre det når du er der. Spitsbergen Travel arrangerer både korte og lenger turer. Fra dagsturer til gruvene til turer som går over flere dager.

For en liten sum arrangerer Spitsbergen Travel en båttur til Barentsburg som ligger et lite stykke unna Longyearbyen. Barentsburg er en russisk-eid gruvelandsby som på lik linje med Longyearbyen var godt befolket før. Og ankomme Barentsburg er som å reise tilbake til gamle sovjet, med russisk befolkning og en stor og prektig statue av Lenin.

Verdens nordligste bosetning

Ny-Ålesund er verdens nordligste bosetning, og har en lang og spennende historie. Spitsbergen Travel arrangerer også turer ditt. Befolkningen som bor der nå i dag er som regel forskere og tar vel imot turister som vil utforske dette paradiset. Selv om dette er en svært dyr tur med en prislapp på hele 4 150 kroner er det absolutt verdt det.

Fascinerende formasjoner

Hvis du bare har noen få dager i Longyearbyen og ønsker opplevelsene i nærheten av sentrum vil et besøk i den mystiske isgrotten være et godt valg. Med en prislapp på bare 825 kroner for voksne og 395 for barn under 16 år er dette en rimelig og interessant tur. Man reiser da med beltevogn til toppen av Longyearbreen og da går turen videre under isbreen. Der får du sett fascinerende formasjoner som er skapt av is og stein, noe som vil ta pusten fra de aller fleste.