Slik opplever du hele Norge med én flybillett

I sommer kan du fly ubegrenset i Norge i 14 dager. Med Norge Rundt-billetten fra Widerøe kan du oppleve alt fra øyhopping i Kristiansand til fisking i Honningsvåg på en og samme flybillett.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Widerøe flyr til 43 forskjellige destinasjoner i Norge, og nå har du sjansen til å besøke så mange av dem du orker i løpet av to uker, eller kjøpe en ekstra uke dersom du ikke rekker alt. Reiseperioden for dette tilbudet gjelder fra 1. juli til 31. august 2018.

Et valg av soner

Med Norge Rundt-billetten kan du fly ubegrenset i minst 14 dager. Landet har blitt delt opp i tre soner, og du har et valg mellom å reise kun innen en sone, to soner eller hele Norge. De forskjellige sonene gir deg flere muligheter, kanskje du bare vil se Norge sør for Trondheim, eller kanskje du vil oppleve den Nordnorske naturen under midnattssolen?

Billettprisene varierer etter hvilke destinasjoner du velger innenfor sonene. Se nedenfor for billettpriser og soner.

  • Sone Sør-Norge inkluderer alle flyplasser sør for og til/fra Trondheim.
  • Sone Nordland strekker til/fra Tromsø og inkluderer Trondheim, Nord-Trøndelag og hele Nordland.
  • Sone Finnmark inkluderer Tromsø og Sørkjosen i Troms og hele Finnmark.

Billettypene for de forskjellige sonene varierer etter hva du vil se, du kombinerer sonene akkurat slik du selv vil. Eksempler på dette kan være en billett for to soner, hvor du vil reise mellom Sone Nordland og Sone Finnmark, eller fra Sone Sør-Norge til Sone Finnmark. Dersom du har planer om å se litt av alle sonene må du nok bestille billetten Hele Norge. I pristabellen nedenfor vises de forskjellige prisene, og selv billetten for Norge-rundt er meget overkommelig for en 14-dagers ubegrenset flybillett.

Antall sonerPris voksenbillettPris barnebillett
13390,-2543,-
23990,-2993,-
Hele Norge4590,-3443,-
Ekstra uke2000,-1500,-

Priser hentet mars,2017

Slik opplever du mest

Når du legger opp reisen kan det lønne seg å legge merke til knutepunktene for Widerøes flyavganger. Knutepunktene vil si at det er en rekke avganger til en rekke destinasjoner fra denne flyplassen. De største knutepunktene er Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø. Alle disse flyplassene er godt plassert i forhold til sonene og har stadige flyavganger seg i mellom.

Nedenfor er en foreslått rute fra Kristiansand i sør til Honningsvåg i nord, denne ruten går gjennom de fleste store knutepunktene, men fokuserer på den norske kysten.

Sydenferie i Kristiansand

Kristiansand er en egen klasse sommerby i seg selv – her kan du kjøpe fersk sjømat rett fra fiskebåten eller ta en svømmetur på en av de mange strendene. Eller så kan du ta turen til Dyreparken og oppleve Norges mest populære dyrepark. Her er det mulighet til å se alt fra løver til rød panda og antiloper.

Hopp på et fly til Bergen

Bergen, også kjent som regnbyen, er en perle idet solen titter frem for sommeren. Her kan du spise på restauranter på Bryggen og 150 meter unna kan du ta Fløibanen opp til Fløyen for en fantastisk utsikt over Bergen. For en historisk smak av Norge kan du besøke Pingvinen, en restaurant med en meny basert på Norges tradisjonelle mat som raspeballer og pinnekjøtt.

Ta turen videre til Bodø

Bodø ligger rett nord for Polarsirkelen. Dette betyr at solen ligger lavt over horisonten gjennom hele natten, hvilket gir en flott rosa himmel. Bodø er vert til flere opplevelser, alt fra Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm, til Nordland Musikkfestuke. Med andre ord, Bodø er en by alle kan nyte. Sjarmen med Bodø sies derimot å være blant fjelltoppene i Børvasstindan, med masse havørn og en flott himmel.

Fra Bodø til Leknes og Lofoten

Med Fly and Bike tilbudet fra Widerøe kan du leie en sykkel på Leknes lufthavn og gi deg ut på en sykkeltur i den flotte naturen Lofoten har å by på. Kanskje du vil ta en sykkeltur under midnattssolen?

Når du har fått nok av sykkelen kan du slenge på vikingklær og oppleve Lofotr Vikingmuseum. Om du er heldig får du med deg Vikingfestivalen 9.-13. august. Lofotr Vikingmuseum er bygd på et arkeologisk funn – det hittil lengste bygget avdekket fra vikingtiden. Området har siden blitt en engasjerende attraksjon for både turister og viking-entusiaster.

Videre til Tromsø

Ishavsbyen, Nordens Paris, Porten til ishavet, eller Tromsø. Kjært barn har mange navn, og Tromsø er vel så kjær på en solrik sommerdag som en snødekket vinternatt. Tromsø er en livlig by, spesielt på sommeren med midnattssolen, barer er åpne hele natten og man kan løpe maraton ved midnatt. For en flott utsikt over byen kan du ta Fjellheisen opp til Storsteinen, 421 meter over havet. Når du er ferdig med panorama-utsikter kan du se spennende planter i verdens nordligste botaniske hage, Tromsø arktisk-alpine botaniske hage. Hagen er åpen både natt og dag, og inneholder planter og blomster fra alle kontinenter. Istedenfor det vanlige park-landskapet i en botanisk hage, er disse blomstene plassert på og mellom store steiner, hvilket gjør hagen ekstra interessant.

Til ”reinbyen” Hammerfest

Hammerfest kalles verdens nordligste by. Dette gjør byen attraktiv for reinsdyr på sommerbeite, hvilket også gjør det lett for turister å lære om Nordens urbefolkning, Samene. Samene har bodd i Finnmark i mange tusen år, og kan derfor fortelle deg litt av hvert om livet med reinsdyr.

Fra Hammerfest til 71 grader nord

Honningsvåg, en liten by i Nordkapp kommune, ca. 2000 kilometer fra Nordpolen, er en by perfekt for opplevelser. Herfra kan du bli med på kongekrabbesafari, havfisketurer, ATV-safari og havrafting. Om du savner snø og is om sommeren, kan du ta turen innom Artico Ice Bar for en drink servert i kalde omgivelser.

BESTILL NORGE RUNDT-BILLETTEN