10 tips til steder og opplevelser i Kambodsja

Kambodsja er et lite land som ligger i midten av Vietnam og Kambodsja. De siste 10 årene har flere og flere fått øyne opp for dette flotte landet.

Det er på grunn av det tropiske klimaet, de flotte menneskene, kulturen og de lave priser. Du kan oppleve eldgamle templer over hele Kambodsja, og velge å ta deg en dukkert på tropiske strender på kysten.

1Ankor Wat

Ankor Wat ligget i byen Siem Reap, bare 2 timer unna grensen til Thailand. Tempelet Ankor Wat er det største og mest prestisjetunge templet i tempelkomplekset Ankor. Alle som velger å reise til Kambodsja bør ta en tur for å oppleve den enestående Khmer-arkitekturen.

Komplekset ble bygget av kong Suryavarman II på 1100-tallet, og målet var at det skulle forestille det hinduistiske universet. 200 år senere ble det konvertert til en theravada-buddhistisk helligdom, som er det mest utbredte den dag i dag. Det er dessuten en av de største religiøse komplekset i verden, og ble i 1992 satt på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

2Minnerike helligdager

Kambodsja er et av landene i verden med mest offentlig helligdager. Det kan derfor være verdt et besøk til Kambodsja under en helligdag.

Khmer-folket tar helligdagene svært seriøst, og derfor er det vanlig med store feiringer som varer i flere dager. Som regel skjer det i hovedstaden Phnom Penh og i provinsene rundt. De viktigste helligdagene er Vannfestivalen og Khmer nyttår.

3Battambang

Battambang er for de fleste en ukjent liten by. Byen ligger bare en halvtimes kjøretur fra Siem Reap, og har de siste årene sett en markant økning i antall turister. Dette er en by som enda har beholdt sin småbysjarm.

I Battambang ligger opplevelsene på rekke og rad. Kanskje du ønsker å teste ut bambus-toget eller oppleve de spennende, men skumle flaggemusgrottene. Det er dessuten svært praktisk og leie sykkel i Battambang og reise på oppdagelser.

4Ratanakiri

En rimelig opplevelse er å reise til Ratanakiri som ligger på grensen til Laos i nord og Vietnam i sør. Det er regnet som jungelområdet i Kambodsja og inneholder flere små landsbygder på 20 til 60 familien der levebrødet er jordbruk.

Det er viktig å huske på at Ratanakiri er en av de minst utviklede stedene i landet, derfor er det lite med vestlige standarder. For bare noen få dollar kan du derimot overnatte i små hytter i jungelen. De fleste som tar turen til Ratanakiri er ute etter litt ekte og mer annerledes opplevelser.

Gå en tur i skogen, se hvordan de lokale jobber på jordbruket, og kanskje selv delta. Det er også en stor frivillighetskultur i Ratanakiri med turister som kommer og ønsker og hjelpe de ulike bøndene med arbeidet.

5Phnom Penh

Phnom Penh er Kambodsjas hovedstad, og er dermed det politiske og kulturelle midtpunktet i landet. I tillegg til at du kan finne vestlige restauranter på rekke og rad, er dette også en by med lang historie. Over hele byen kan du oppleve flotte bebyggelser i ekte fransk kolonistil.

Det er også i Phnom Penh kongefamilien bor, derfor er kongens palass verdt et besøk. Ønsker du å lære mer om den kambodsjanske historien kan du besøke kan du dra på de ulike museene.

Killing Field og Toul Sleng fengsel er to viktige steder det kan være lurt å besøke. I flere år gjennomgikk det kambodsjanske folket et folkemord gjennomført av Khmer Rouge som ble ledet av den kommunistiske lederen Pol Pot.

Ved å besøke Killing Field og Toul Sleng har du muligheten til å lære mer om de vonde opplevelsene de gjennomgikk.

6Oudong

Fram til 1866 var byen Oudong hovedstaden i Kambodsja, og dermed hjemmet til den kongelige familien. Det er et lite besøkt sted i Kambodsja, men det er flere grunner for å oppleve dette flotte stedet. Fra dagens hovedstad, Phnom Penh, er det ca. en time med bil til Oudong.

7Kampot

Om du lurer på hvordan krydderet pepper blir dyrket er Kampot byen og reise til. Selv om Kampot pepper er mindre kjent i Norge, er det regnet som noe av det beste i verden.

Ta kontakt med et reiseselskap når du ankommer så kan du få deg en guidet tur til plantasjene. Det ligger flere tett i tett i denne koselige byen.

8Sihanoukville

Sihanoukville er en provins som ligger ca. 3 timers kjøring fra hovedstaden. Den har en lang kystlinje mot Thailandgulfen, og består av en rekke tropiske strender og et mangfold av uberørte øyer. Fram til midten av 60-tallet var dette en kystby bestående av store skogmarker. Nå er det en sprudlende by som bli besøkt av flere og flere turister for hvert år.

Er det varmt kan Otres-stranden være det perfekte valget for en dukkert. Stranden ligger bare 20 minutter med en Tuk-Tuk fra sentrum. På stranden kan du leie vannskuter. For bare noen få dollar kan du dessuten reise på en dagstur til flere av de ulike øyene.

9Ream Nasjonalpark

Bare 17 km unna Sihanoukville ligger Ream Nasjonalpark som ble åpnet i 1995. Det er den første nasjonalparken i Kambodsja i fredstid. Nasjonalparken består av en lang kystlinje og uberørt natur. I Ream Nasjonalpark er det ikke bare stille og fredelig, men det er også hjem for flere ville aper.

10Bokor Nasjonalpark

Selv om flotte fossefall kjennetegner Bokor Nasjonalpark, er det mest kjent for de fantastiske franske koloniale bygningene.

Under den franske kolonitiden hadde franskmennene et ønske om å lage et fristed der de kunne nyte en ferie. Derfor ble det bygget flere franske bygninger her på 1920-tallet. De fleste som ønsker å oppleve Bokor Nasjonalpark nå er der på grunn av disse bygningene.

 

Søk etter billige hotellovernattinger i Kambodsja

SØK HOTELL