Lei feriebolig i ferien og spar penger

En ferie kommer i mange ulike former. Noen ønsker og reise på en skikkelig opplevelsesferie, og noen ønsker bare en avslappende ferie på stranden i Spania.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Det er mange kostnader forbundet med en ferie. Blant annet flyreise, mat, lokal transport og utflukter. Det som virkelig kan gå ut over feriebudsjettet er derimot overnattingen.

Selv om Norge er et av verdens dyreste hotelland, vil det ikke si at det er særlig mye billigere flere steder i utlandet. Både Spania, Tyrkia, Thailand er land med høye hotellkostnader. Derfor har det de siste ti årene kommet en helt ny trend i verden; muligheten for å leie privat feriebolig. Det gjør ikke bare at du kan spare på kostnadene, men vil gi deg et godt innblikk i hvordan de lokal lever.

Gjennom disse årene har det kommet mange nettsider der boligeier kan tilby ferierende sin egen feriebolig. En av nettsidene er Homeaway. En stor markedsplass der du kan leie en feriebolig. Det som er unikt med en side som dette er at de formidler ferieboliger direkte fra huseier, som gjør at det kan være mye penger og spare.

Hadde det ikke vært mer spennende og leie et lokalt hus til 50 % av prisen på hotell. Et hus med svømmebasseng og fasiliteter man bare kan drømme om? Denne nettsiden og lignende sider kan derfor gjøre dine drømmer til virkelighet!

Homeaway

Homeaway er en global markedsplass som representerer over 700 000 ulike ferieboliger. De er også respektert i over 190 land. Du kan derfor finne det perfekte feriestedet ditt på den nettsiden.

Det fungerer på en veldig praktisk måte: Markedsplassen er konstruert på en svært enkelt måte. Når du er inne på nettsiden kommer du først til forsiden der du finner et søkefelt. Skriv inn destinasjonslandet og datoen du skal ditt. Det vil da bli listet opp alle tilgjengelige ferieboliger som er tilgjengelig på valgte dato.

For at søkeprosessen skal bli enklere kan du inngrense søkingen ved å filtrere. Blant annet kan du filtrere pris, antall rom samt mange andre alternativ. På denne måten finner du enklere det perfekte overnattingstedet ditt. Når du trykker på ferieboligen kommer du til siden der generell informasjon om boligen står. Du kan lese om stedet og ulike fasilitetene som er inkludert. Ønsker du å leie akkurat denne ferieboligen kontakter du utleier ved å benytte kontaktskjema som også er på siden.

Når dialogen med boligeier er i gang skal dere sammen avtale leiebetingelsene. Eksempelvis kan det være at eier ønsker et lite depositum i tilfelle skader på bolig eller inventar. Når alt er avtalt mottar du en leiekontrakt per epost som du signerer og sender tilbake.

BESØK HOMEAWAY

AirBnb

AirBnb er nykommeren på markedet og er ganske ulik Homeaway.no. Homeaway er en vanlig markedsplass der boligeier selv betaler for å stå oppført. AirBnb derimot er et sosialt nettverk der det aller meste foregår innenfor rammene og betalingene til AirBnb.

På samme måte som overnevnte, kan du søke etter tusenvis av boliger. Når du har fått en dialog med boligeier går all form for betaling gjennom AirBnb, noe som skaper en stor trygghet. Om boligeier ønsker at du betaler et depositum er det noe du betaler inn til

AirBnb når du betaler for boligen. Om noe skulle vært skadet i boligen etter leieforholdet er avsluttet er det noe boligeier skal ta videre med AirBnb. Har ikke boligeier stilt et krav om depositumet mottar du pengene på konto innen kort tid.

Det er flere gode grunner til at det lønner seg å leie privat feriebolig framfor hotell. Ikke bare er det en mer personlig og bo på, men det kan også være mye billigere. Blant annet kan du leie en bolig i Spania for 8000 kroner for en uke. Om dere er 8 venner blir det bare 1000 kroner på vær. Det er derimot sånn at hoteller har en høy pris og derfor må man som oftest ut med en sånn pris per natt.

BESØK HOMEAWAY