Slik reiser du på safari på budsjett

Du trenger ikke tømme sparegrisen for å da på ellevill safari i Afrika

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Sterke og ville løver, en giraff som spiser av bladene som stikker fram på toppen av treet, en flokk med store nesehorn som passer på sine barn. Det er mye du kan få oppleve om du reiser på safari til Sør-Afrika. Glem stressete europeiske hoteller, storbyer det er umulig å orientere seg i.

De fleste har vært i dyreparken i Kristiansand og opplevd dyrelivet, men det er ikke det samme som å oppleve det i real life.

Safari på billigsalg

Mange forbinder safari i Sør-Afrika med store kostnader, men de siste årene har det blitt et populært reisemål for eventyrlystne, og det har presset ned prisene. For ca. 10 år siden derimot var det svært dyrt og reise på safari, og en person måtte regne med og betale oppimot 40 000 kroner for en 10 dagers gruppetur.

2017 er det derimot en del annerledes. Priser på flybilletter og hotell har sunket, og på grunn av internett har det blitt enklere å planlegge reisen selv for å spare penger.

Før lønnet det seg å melde seg på en gruppetur. Det er ikke lenger tilfelle lenger. Nå kan du bestille flybilletter direkte på flyselskapets nettsider, og det finnes uendelige nettsider som sammenligner flyprisene og finner de billigste alternativene, blant annet Momondo og Finn.no.

Det samme gjelder hoteller. De fleste tilbyderne av safari i Sør-Afrika har dessuten en egen nettside der de lister opp alle turer de har. Det gjør at du også kan bestille direkte gjennom tilbyderen.

Finn billige flybilletter

Det første du bør gjøre er å finne flybilletter. Du kan selvfølgelig finne flybilletter fra en av sammenligningssidene, men noen ganger lønner det seg og bestille direkte gjennom flyselskapets side. Da slipper det og gå gjennom flere ledd, der ingen en ansvarlige derfor noe går galt med bestillingen.

Du kan blant annet finne gunstige flybilletter fra Gardermoen til Cape Town for omkring 5000 t/r. Både flybilletter er dyrere i desember og januar på grunn av landets sommerferie. Det kan derfor kan det være lurt og planlegge turen utenom de to månedene for beste priser.

Sør-Afrika er et stort land som er fire ganger så stort som Norge. Det gjør at det er en del variasjoner avhengig av hvor du befinner deg i landet, men det er stort sett et varmt klima med lite regn over hele landet. Det gjør at Sør-Afrika skiller seg kraftig ut blant andre land, og som gjør det til en helårsdestinasjon.

Finn billigste flybilletter hos Supersaver

 

Spis lokalt og spar penger

Maten, og spesielt det Sørafrikanske kjøttet er kjent verden over på grunn av den gode og møre smaken. Det er derfor et must og spise så mye lokalt som mulig. Ikke bare er det svært mye billigere, men det gir deg en god innsikt i hva som rører seg på det Sørafrikanske kjøkkenet.

Et måltid for 10-20 kroner kan du finne. En øl koster litt under 10 kroner for et glass. Sør-Afrika er et dyrt land sammenlignet med andre afrikanske land, men det er vesentlig under de norske prisene. Selv om mat og drikke er relativt billig, kan en av de store utgiftene være overnatting.

Transport er også veldig billig.  Selv om det kan være mye kaos på de Sørafrikanske veiene har infrastrukturen blitt betraktelig oppgradert de siste årene. Det gjør at det er mye enklere og komme seg rundt nå enn tidligere. I tillegg til at tognettet er godt utbygget, finnes det et hav av ulike busselskaper som både kjører lokalt og nasjonalt.

Uber er også en ny tjeneste som har blitt populært. Det er en tjeneste som gjør det mulig å bestille en privatbil med sjåfør via en applikasjon, der betalingen også skjer. Det som er flott med denne tjenesten er at det er billig, og du kommer raskt til destinasjonen du skal til..

Kruger nasjonalpark

En av de største viltreservatene i Sør-Afrika er Kruger nasjonalpark. Nasjonalparken har et areal på hele 18 989 km², som gjør det til Sør-Afrikas største nasjonalpark. I denne nasjonalparken finnes det en rekke plantearter, fuglearter, pattedyr og hele 120 reptilarter.

Det er derfor en park der du kan oppleve det eksotiske dyre og jungellivet i Sør-Afrika. De tilbyr en rekke turer, både fra dagsturer som koster omtrent 500 kroner til turer som går over flere dager, men som inkluderer mat og overnatting.

De som reiser på safari på budsjett kan det fort lønne seg å melde seg på en tur som går over flere dager. Ikke bare sparer du penger på at overnatting er inkludert, men du sparer også på matutgiftene. I tillegg til at du får mange minnerike opplevelser.

FINN BILLIG HOTELL VED KRUGER NASJONALPARK HER