De beste reisetips for interrail i Asia

Asia er en destinasjon som byr på spennende utflukter, billig og eksotiske matopplevelser, en spennende kultur og hyggelige og gjestfrie mennesker.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Det mange derimot ikke vet er at i mange av de asiatiske landene er tognettet svært bra. Blant annet er Japan, Indonesia, Thailand og Kina gode eksempler på et godt tognett. En togreise er ikke bare en unik måte og oppleve et land fra sin beste side, men det er dessuten den tryggeste og mest økonomiske måten og reise på.

Den transsibirske jernbane

En av de mest populære rutene er den transsibirske jernbane. Offisielle åpningen av jernbanen var i 1905, men den siste delen ble ferdig i 1916, og var nord for kina. Dette er en helt spesiell reise som gjør at du enkelt kan komme deg fra fjerne Østen helt til Europa.

Siden dette er en reiseopplevelse som veldig få opplever, er dette noe du kan skryte og fortelle både venner og familie om. Ruten er fra Beijing i Kina og til Moskva i Russland gjennom Mongolia. Du kan dessuten velge og være et per dager på et av stoppestedene på lange ruten.

Reis med tog i Sørøst Asia og spar penger!

Togreise er generelt et billig og miljøvennlig alternativ når du reiser rundt i Sørøst Asia. Det er derfor spesielt backpackere som velger dette alternativet. Togreiser i Asia har fått et litt ufortjent rykte. Ryktene går på at det er mye søppel, dårlig standard, overbefolkning og dårlig inneklima på togene. Det kunne ikke vært lengere fra sannheten.

De siste årene har togsettene i Sørøst Asia hatt en stor oppgradering, noe som gjør at de byr på flere fasiliteter enn tidligere. Hadde det ikke vært en spennende opplevelse og reise med tog fra Ho Chi Minh, gjennom hele Vietnam og endte opp i Hanoi. På en sånn reise kan man sitte og nyte turen, se ut av vinduet og se de hardtarbeidende vietnameserne på rismarkene.

Togreise i et land som Vietnam er svært billig. Fra Ho Chi Minh helt til Hanoi tar det ca. 34 timer, til en pris som tilsvarer en liten togtur i Norge. Det er også en del mennesker som selger lokale matretter på veien, og i noen tilfeller finnes det en egen vogn for mat og drikke. Om du heller ønsker å sove kan du oppgradere til en sovekupe, som for mange er mer komfortabelt.

Thailand

Thailand er et land der det meste er billigere enn Norge, som også gjelder transport. Det er dessuten den tryggeste måten og reise på i Thailand. Blant annet koster det bare 48 Bath, som tilsvarer under 20 kroner, med tog fra Bangkok til den kambodsjanske grensen, en tur på ca. 6 timer. Reiser man med buss koster det i hvert fall 4 ganger så mye.

Togsettene i Thailand har som regel 3 klasser, avhengig av destinasjon. Det er ikke store forskjeller mellom de ulike klassene, som regel har det med komforten på setene og gjøre. Uansett hvilken destinasjon toget går til har du ikke behov for å kjøpe inn mat på forhold.

På hvert stopp kommer det selgere inn på toget. Det kan være at noen selger grillet kjøtt mens andre selger kaffe. Thailand har dessuten flere internasjonale ruter, og fra Bangkok kan du derfor velge destinasjoner som Malysia og Singapore bare for å nevne noen.

Et japansk togpass kan være lurt

Japan er et av landene i verden der de har jobbet mest for et godt og komplett togsett. Dette landet har ikke bare et stort utvalg av ruter med vanlige tog, men har dessuten utviklet høyhastighetstog. Det mest prisgunstige er å skaffe seg et japansk togpass når du ankommer japan, eventuelt at det går gjennom et reiseselskap i Norge. Passet er i seg dyrt, men det er delt opp i to grupper, ordinær eller grønn.

Det ordinære er det billigste og tilsvarer 2. klasse, det grønne koster betydelig mye mer og tilsvarer 1. klasse. Selv om togpasset er dyrt, kan det uansett være det beste kjøpet siden det er mye dyrere for en enkeltbillett. Du kan i tillegg reservere seter på toget helt gratis når du er innehaver at et av disse passene.