5 ting du bør oppleve i Sør-Afrika

Hva bør du få med deg? Her er våre 5 favoritter..

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Landet på den sørlige tuppen av Afrika har et mangfold innen kultur, landskap, klima, historie, mat og vin som mange land bare kan misunne. Som turist kan du fråtse i herlige opplevelser uansett interesse eller budsjett.

Table Mountain, Cape Town

Bestig Table Mountain enten til fots eller med kabelbane. Sku ut over herlige Cape Town som av mange er regnet som en av de vakreste byene i hele verden. Herfra kan man se hele Cape Town, Robben Island og områdene rundt.

Besøker du en av de kjente nærliggende vinområdene Stellenbosch eller Constantia Valley i forkant anbefales det at du tar med deg en rimelig, nydelig sørafrikansk vin som du kan nyte på toppen!

Robben Island

Sør-Afrika er et spesielt sted på mange måter. Ikke minst på grunn av sin trøblete fortid som apartheid-stat. Dette er en meget interessant del av moderne historie som alle bør få med seg.

Robben Island, hvor Nelson Mandela satt 18 av sine total 27 år i fengsel, er et must når det gjelder historien om sørafrikansk demokrati og de svarte sørafrikanernes kamp mot apartheid-regimet.

Øya er i seg selv også et interessant sted å oppleve pingviner, seler, delfiner, sjøfugler og annet dyreliv.

Soweto, Johannesburg

Soweto, eller «South Western Townships» som det opprinnelig ble kalt, er et must å besøke for enhver som vil oppleve et byområde uten sidestykke.

Området har hatt en sentral rolle i segregeringen av Sør-Afrika både før og under apartheid-tiden. Det ble senere et arnested for svart motstand mot hvit undertrykkelse.

I dag er området en vibrant og spennende del av Johannesburg som er kjent for sine «fyrstikkhus» og sitt yrende multikulturelle hverdags-, kultur- og uteliv. Her finner man mat- og drikkesteder på hvert et gatehjørne og blant annet en vinfestival man absolutt ikke bør unngå.

Kruger National Parks

Kruger er en av de best styrte nasjonalparkene i hele Afrika og er en meget populær destinasjon i Sør-Afrika. Dette er antageligvis en av de beste stedene å reise for å se «The Big Five».

Safari kan gjerne være en dyr opplevelse. Om man reiser i lavsesongen fra mai til juli er overnatting i parken mye billigere enn du vil finne resten av året. Om du gjør som de lokale og leier din egen 4-hjulstrekker som du tar med inn i parken så kan selv et safari bli en relativt rimelig affære.

Det finnes et mengde campingsteder, hytter og gjestehus som kan bestilles gjennom parkens nettside. De billigste og mest autentiske alternativene innebærer telting midt ute blant dyrene med bare et lite gjerde mellom deg og naturopplevelsene.

På vei til eller fra Kruger er en tur innom Blyde River Canyon også høyst anbefalt.

Garden Route

Garden Route, en av de vakreste veistrekkene i Sør-Afrika, er en perle av en bilreise som strekker seg langs den sørlige kysten av Sør-Afrika, fra Mossel Bay til Storms River. Strekken tilbyr en utrolig variasjon i vegetasjon og landskap samt et stort antall laguner og innsjøer langs kysten.

Når du først er i nærheten, bør du benytte muligheten for en tur til Cango Caves, bare 1,5 timers kjøring nord fra byen George. Cango ikke bare den eldste turistattraksjonen i Sør-Afrika. Det er også en av de beste grottesystemene en kan besøke i hele verden.