De 5 beste sparetipsene for backpacking i Asia

I dagens samfunn finnes det nesten ikke et sted og reise. De siste årene har backpacking blitt uhyre populært blant folk fra hele verden.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Der den eldre generasjonen reiste på haike- og bussferie på 60 og 70-tallet, reiser nå flere til de mest eksotiske stedene. Sørøst Asia er et sted som ikke bare er noe av de billigste destinasjonene i verden, men er dessuten fylt med spennende kultur og historie. Det er som regel land som Thailand, Kambodsja og Vietnam som er spesielt populært.

Det er enkel og komme seg rundt, maten er både billig og svært god og det det tropisk klima. Før man begir deg ut på en sånn opplevelse er det viktig å planlegge. Verktøyer som Google Map er grei og ha tilgang til. Det kan dessuten være lurt å ha tilgang på noen reiseguider.

Spar på transporten

En av de virkelig største utgiftene er selve transporten. Om man reiser fra Norge kan det være billigst og reise med Norwegian, som har flere ukentlige avganger fra Gardermoen. Om du ønsker å spare mest mulig kan det være lurt å vente med å bestille transport til du er framme i Asia. Den billigste transporten er buss eller tog.

Det er dessuten et lavprisselskap som heter AirAsia som har gunstige priser innad i Asia. Blant annet koster en busstur fra Bangkok til Phnom Penh i Kambodsja helt ned i 150 kroner for en vei. Ønsker man seg videre til hovedstaden i Vietnam koster det under den prisen igjen. I alle byene i Sørøst Asia finnes det turistkontorer der man kan bestille billett.

Overnatting

Både Thailand, Kambodsja og Vietnam er noen av verdens billigste steder og overnatte. Det finnes derimot en rekke alternative overnattingsmetoder. De vanligste blant backpackere er hostell der prisene er ned i 25 kroner per natt. Ønsker du litt bedre komfort kan man bestille hotellrom inkludert frokost fra 100 kroner og oppover.

De siste årene har nettsider som Airbnb blitt spesielt populært. Som regel koster det litt ekstra, men da har man også muligheten til å overnatte med flere personer sånn at sluttsummen blir bedre.

Billige matopplevelser

«Go Local» er et uttrykk som er bruk av mange backpackere. Maten i Sørøst asia er anerkjent verden over for sin gode og eksotiske smak, og sine lave priser.

Det finnes selvfølgelig restauranter med priser langt over Oslo, men om man velger den lokale maten, bedre kjent som street food er man sikret et stort og godt måltid for bare et par kroner, som regel er det inkludert drikke. Da får du i deg mye næring uten at det tapper lommeboken din.

Uteliv

De fleste backpackere liker kombinasjonen kultur, opplevelser og uteliv. Drikken i Sørøst Asia er billig, veldig billig. Det er ikke bare et sted for å møte likesinnede backpackere, men du har muligheter til å kjøpe en halvliter øl for 4-5 kroner, eller kanskje du ønsker en liter vodka for samme prisen.

Opplevelser og severdigheter

Tempelbyen Angkor Wat i Kambodsja, Sleeping Buddha i Bangkok eller det triste, men lærerike krigsmuseet i Ho Chi Minh-byen. Dette er opplevelser og severdigheter som er et must for enhver backpacker. Dette samt transporten er den høyeste kostnaden på turen, men det er i hvert fall minnerike opplevelser.