De beste tipsene for roadtrip i USA

Hvis du skal på bilferie i USA bør du lese disse tipsene for å oppleve den beste roadtrip USA har å by på. Vi gir deg her en stor oversikt over de ulike rutene.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Skal du endelig virkeliggjøre drømmene om roadtrip i USA? Da er det noen ting du bør finne ut før du reiser, som at det er billigere å leie bil i vest og kjøre mot øst, for eksempel.

Her kan du lese noen tips for å oppleve den beste biltur USA kan tilby.

Finn riktig bil for deg

Dersom du ikke har bestilt leiebil enda bør du undersøke det først. Unngå de dyre fellene bilutleie USA kan servere – bestill alltid leiebil fra Norge da disse prisene garanterer inkluderte skatter og avgifter. For å finne den billigste leiebilen kan du sjekke ut denne artikkelen som tar deg gjennom prosessen.

Planlegg spontanitet

Før du seiler nedover de spektakulære landeveiene i USA er det lurt å planlegge en slags rute. Hva vil du se? Hvor lenge skal ferien vare? Er det viktigst med opplevelser, eller inntrykk? Planlegg noen netter med hotell her og der før du reiser, slik at du har noen mål du kan jobbe deg mot.

Bestill spesielt hotell ved populære steder. Om du reiser på stramt budsjett kan du alltids pakke med deg et telt og sove over på campingplasser.

Viktigst av alt er å planlegge litt spontanitet – skulle det være en liten by som ser interessant ut, tar du deg en dag eller natt der uten at det gjør for mye med resten av planene. Bruk også en eller annen form for navigasjon – det er veldig lett å kjøre seg bort, og kanskje miste en hel dag.

Reisemål innen tre kjente ruter

Her nevnes noen destinasjoner innen de tre kjente rutene Pacific Coast Highway, og de sørlige og nordlige versjonene av kyst til kyst. Disse turene varierer i tid det tar å fullføre.

Kyst til kyst – sør

En roadtrip fra kyst til kyst er et fantastisk eventyr. Her kan du reise gjennom Blues-distriktene, tusle rundt i ville vesten og smake på ekte Jambalaya. En tur som dette tar lang tid, så pass på at du bruker nok tid på de forskjellige stedene.

 

Her er noen av høydepunktene å se på en sørlig tur fra vest til øst:

Los AngelesHollywood, Venice Beach og Rodeo Drive. Los Angeles er en by som kan tilby så mangt!
Las VegasOgså kjent som Sin City. Dette er byen for gambling, party og opplevelser du aldri vil glemme.
Grand Canyon National ParkDet fargerike landskapet her skifter farge med sollyset, og er med god grunn ført opp på UNESCOs verdensarvliste.
AmarilloAmarillo ligger plassert på den berømte Route 66. Her kan du prøve deg på en utfordring ved Big Texan Steak Ranch. Klarer du å spise en 2 kilo tung stek på under en time får du den gratis.
Oklahoma CityHer fortsetter du på Route 66, og kan stikke innom the National Cowboy & Western Heritage Museum.
TexarkanaDette stedet med det rare navnet ligger på grensen mellom statene Texas og Arkansas.
MemphisEn by kjent for Elvis, Blues og pulled pork – her er det mye å se.
New OrleansSmak på Gumbo, Jambalaya, og en beignet på Café Du Monde. Gå deretter på et airboat adventure i sumpen i New Orleans og se fugler og alligatorer.
Panama City BeachStopp innom her for å se en av verdens flotteste strender.
OrlandoDette er Floridas mest besøkte by – og det med god grunn. Her finner du både Disney World og Universal Studios’ Wizarding World of Harry Potter.
Everglades National ParkDette er den største nasjonalparken med subtropisk klima i USA. Her kan du se et unikt dyreliv fra store alligatorer til små fargerike frosker og fugler.
MiamiStikk innom South Beach, Little Havana og Bayside Marketplace for å treffe alle høydepunktene i denne livlige byen.
Kennedy Space CenterTa deg gjerne tid for en tur innom Kennedy Space Center for å se stedet de sendte menn ut i verdensrommet før teknologien virkelig blomstret.
SavannahDette er Georgias eldste by. Filmer som Forrest Gump og The Longest Yard ble spilt inn her – se om du kan kjenne igjen stedene.
Shenandoah National PArkEn kjøretur gjennom denne idylliske nasjonalparken er en opplevelse i egen klasse. Ta gjerne med deg et telt og sov i villmarken en natt eller to.
Washington DCGeorgetown, Smithsonian Museum, spion museet og det hvite hus. Hovedstaden i Amerika har en masse opplevelser å by på.
New YorkFrihetsgudinnen, Times Square, Central Park, Tiffany’s, Brooklyn, Harlem og Bronx. Denne byen har mange kjente plasser å besøke.

 


Kyst til kyst – nord

Nord-siden av kyst til kyst ruten vil være mer et dypdykk i historie, monumenter og nasjonalparker. Her er noen av høydepunktene:

Zion National ParkEn nasjonalpark med fantastisk natur, se spesielt ’the watchman’ og ’the emerald pools’ for en opplevelse du sent vil glemme.
Bryce Canyon National ParkNavajo Loop Trail og ‘hoodoos’. Her er det utrolige naturlandskaper å se.
Jackson HoleJackson Hole kan by på riverrafting i Snake River for et røft eventyr.
Mount RushmoreSkulpturene av de fire presidentene er et uvirkelig syn. Få også med deg Crazy Horse Memorial, også kalt Sioux Warrior Monument mens du er her.
Badlands National ParkBadlands ser ut som et månelandskap og er definitivt verdt turen. Her kan du også se mange spennende fossiler.
Sioux FallsSioux-indianerne er de eneste som kjempet imot den amerikanske hæren og vant. Dette er en historisk by med interessant kultur.
ChicagoThe windy city. Her kan du se Cubs spille og ta en tur på Second City Comedy Club, hvor komikere som Bill Murray, Stephen Colbert og Amy Poehler startet sine karrierer.
ClevelandRock and Roll Hall of Fame er definitivt et sted du bør få med deg. Dersom musikk er uinteressant kan du alltids se Cleveland Indians spille baseball.
Niagara FallsAlle har vel sett hva Niagara Falls har å by på. Men husk å pakke med deg en regnjakke.
BostonEn historisk by med et sterkt irsk preg. Få med deg byens stolthet Boston Red Sox spille kamp før du reiser.

 

 

Pacific Coast Highway

Pacific Coast Highway, kåret til verdens beste roadtrip, kan imponere med masse vakker natur, morsomme opplevelser og rik kultur.

San FranciscoI en kulturell potpurri av avslappede hippier, travle forretningsfolk og fargerike personligheter kan du finne utallige koselige og spennende steder å besøke. Se spesielt øya Alcatraz og Golden Gate Bridge.
Santa CruzSurfehovedstaden i California. Besøk ’the Mystery Spot’, hvor tyngdekraften ser ut til å spille deg et puss.
Monterey BayTa en bryggesleng nedom Fisherman’s Wharf og besøk Monterey Bay Aquarium.
Carmel-by-the-SeaStopp innom her for å se Carmel River State Beach, en fantastisk hvit strand som yrer med dyreliv.
Big SurBig Sur kan by på et dramatisk kystlandskap med strender, sjøløver og fossen McWay Falls.
San SimeonBesøk palasset Hearst Castle før du leier en liten dunebuggy på San Luis Obispo for et morsomt eventyr.
Santa BarbaraI Santa Barbara kan du surfe, dra på hvalsafari og handle på koselige markeder.
Los AngelesTa en selfie med Hollywood skiltet og gå nedover Hollywood Boulevard før du tar turen innom Universal Studios.

 

 

Finn billigste leiebil hos Auto Europe

Finn billigste leiebil hos Holiday Autos

Finn billigste leiebil hos Holiday Cars