5 billige reisemål for skoletur eller klassetur

Planlegge klassetur? Sjekk ut disse 5 reisemålene for en billig tur full av opplevelser.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Klassetur er et flott tiltak for å gi elever både opplevelser og kunnskap. Disse fem reisemålene fokuserer på nettopp dette, og inkluderer både historiske minnesmerker og flotte omgivelser.

En skoletur trenger ikke å være dyr dersom det planlegges godt på forhånd. Undersøk området det reises til, da det kan være muligheter for å overnatte på lokale skoler, få tilbudspakker fra vandrerhjem eller gode priser på hytter. Undersøk også muligheter for å tjene inn penger for å finansiere turen, det finnes et hav av muligheter for dette – alt fra å selge syltetøy til å male gymsaler.

Sjekk ut disse rimelige reisemålene proppfulle av kultur, natur, historie og moro.

Krakow, Polen

Auschwitz
Hovedinngangen til beryktede Auschwitz

Krakow er en perfekt by for en skoletur da flyavgangene er både billige og hyppige. Byen har vært bebodd i over seks tusen år, vært kongelig hovedstad i mer enn 500 år og er en av de enste polske byene som ikke ble ødelagt under andre verdenskrig.

Her er det muligheter for å lære om andre verdenskrig, med besøk til konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau. Dette er to området preget av grusom, men viktig historie.

Selskapet Hvite Busser tilbyr rimelige pakkepriser for klasseturer til Krakow. Hvite Busser arrangerer guidede turer som fokuserer på hendelsene rundt andre verdenskrig, demokrati, menneskerettigheter og menneskeverd. Her tilbys det også kulturelle opplevelser og andre minnesmerker på turen.

Krakow kan også tilby en imponerende saltmine, Wielicka, som har vært inkludert i UNESCOs verdensarvliste siden 1978. I tillegg til å være en uvurderlig opplevelse, er det mulighet til å lære om både historie og naturfag for lærevillige elever i saltminen.

Sjekk beste pris på overnatting i Krakow

Trondheim

Nidarosdomen
Nidaros Cathedral fotografert i «den blå timen». (Foto: Knut Arne Gjertsen)

Trondheim er en by som er meget rik på norsk historie. Her kan det læres mye om de norske vikingene, slaget på Stiklestad, middelalderen og Olav den Hellige og Nidarosdomen.

Klassetur til Trondheim er rimelig. Det kommer selvfølgelig an på hvor i Norge du er, men fly anbefales som regel. Dersom turen planlegges i god tid er flybillettene billige.

Slaget på Stiklestad, Olav den Hellige og Nidarosdomen

Ved året 1030 begynte Olav II Haraldsson sin ferd med å formidle kristenretten i Norge. Dette ble møtt med stor motstand, deriblant en voldsom kamp ved Stiklestad. Dette slaget endte med Olavs død. Han ble begravd ved Nidelva i Nidaros, men ble etter bare ett år gravd opp igjen. Sagnet sier at både hår og negler har fortsatt å gro etter hans død. Derav kommer navnet Olav den Hellige, og på hans grav blir Nidarosdomen bygd. Siden Olav fikk helgenstatus har Nidarosdomen blitt en populær destinasjon for pilegrimer over hele Europa.

En ekte vikingopplevelse

For en nærmere titt på vikingkulturen og slaget på Stiklestad bør Stiklastadir besøkes. Her kan alle og enhver lære mer om hendelsene rundt slaget og om hvordan det var å leve i Middelalderen.

Island

Strokkur i utbrudd i det geotermiske området ved elven Hvítá i den sørvestre delen av Island, øst for Reykjavík.

Ingen land eller byer kan måle seg med Island når det kommer til læremuligheter om naturgeografi, geologi og utnyttelse av jordvarme. Reise til Island har i det siste blitt mye rimeligere enn før, via Norwegian kan billetter kjøpes for under fem hundre kroner per person (for voksne).

Læremulighetene på Island er mange, med utflukter og aktiviteter kan fag som norsk, historie og naturfag inkluderes. Forfatteren av Heimskringla, Snorre Sturlason, var i sin tid en av Islands mektigste personer, og har derfor sitt eget museum som kan besøkes. Dette er en øy som spiller en stor rolle i vikinghistorien.

Island er en vulkansk øy med mange spennende fenomener som kan besøkes. I den blå lagune, en av verdens beste spaopplevelser, kan man bade i varmt vann fra 400 meters dyp. Eller ta en tur rundt på øya og se geysir og oppleve geologi i praksis.

Sjekk beste pris på overnatting på Island

Stavanger

Prekestolen – Foto: © istock | javarman3

Stavanger er Norges tredje største by. Det sies at det var her, i 872, at Harald Hårfagre samlet Norge til ett kongerike. Dette ble feiret med minnesmerket Sverd i Fjell, et imponerende monument fra vikingtiden. For en flott naturopplevelse anbefales en tur til Prekestolen og Kjeragbolten.

Stavanger har også andre ting å by på, som et hermetisk museum av sardin-kongen King Oscars fabrikk. Her vises hele produksjonsprosessen fra fiske til eksport. Det er gode muligheter for å lære om norsk kultur og historie i Stavanger. Alt fra oljeboring til fiske og religion er temaer som er synlige i hele området.

Amsterdam, Nederland

En av de mange kanalene i byen Amsterdam.

Når du hører Amsterdam er kanskje ikke skoletur det første du kommer på, men byen er flott for å lære om historie og kultur, og ikke minst natur. På en klassetur til Amsterdam kan elever besøke Anne Franks hus, Van Gogh Museet, verdens eneste flytende blomstermarked og sykle gjennom historiske gater.

Nederland er kjent for botanikk, og ikke uten grunn. Litt på utsiden av Amsterdam kan du finne verdens største blomsterpark med over syv millioner plantearter, eller de kjente tulipanengene. Kanskje dette er et av de beste stedene elever kan lære om fotosyntesen, eller om dere holder dere innenfor byen kan det være et flott utgangspunkt for å lære om andre verdenskrig.

Det er mange løsninger for overnatting i Amsterdam, her kan man finne billige soveplasser ombord på båtene i kanalene eller ved ett av de utallige hotellene eller vandrerhjemmene.

Sjekk beste pris på overnatting i Amsterdam