De beste og billigste stedene å dra på firmatur

Her finner du de billigste og beste stedene for den neste firmaturen!

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Firmatur er definitivt en effektiv måte å belønne, lære eller motivere ansatte. En firmatur kan kombinere både faglig og sosialt innhold uten at ting blir kjedelig. For å finne en passelig firmatur er det nok best å spesifisere formålet med turen først, og så bestille alt tidlig. Så sett opp et budsjett, og planlegg deretter.

Dersom opplevelser og teambuilding ikke er nok å friste med for en firmatur, vil du kanskje glede deg over at de er skattefrie – dersom turen ikke varer lenger enn to overnattinger. En liten tur med kollegene dine kan øke produksjonsnivå og samhold i hverdagen, samt gi mange gode minner å snakke om i lunsjpausene.

Her er seks av de beste og billigste stedene å dra på firmatur. Her får du mange opplevelser og mye moro for en billig penge.

Tallinn, Estland

Tallinn er en av de baltiske hovedstedene som har blitt best bevart gjennom tidene. Vandre gjennom trange brosteinsgater, spis god mat og drikk billig øl på en av de mange barene i byen. Gamlebyen har fortsatt 2/3 av bymuren intakt. På torget i gamlebyen kan du finne en hel horde av boder, restauranter og puber. Av aktiviteter dere kan gjøre for teambuilding, eller bare for moro, er gourmet rebusløp gjennom gamlebyen, eller få et adrenalinkick med rallycross på utkanten av sentrum.

Flybilletter til Tallinn er billig, med båre SAS og Norwegian, og du kan lett finne billige hoteller med god standard for en lav pris.

FINN BILLIG OVERNATTING I TALLINN

Edinburgh, Skottland

Hovedstaden i Skottland er en attraktiv kystby for alle og enhver. Her kan det reises på firmatur med både faglige og sosiale innspill, og dagene kan avsluttes med en nightcap på en av de mange pubene. Byen ligger ved utdødde vulkaner på forskjellige høyder, så her kan det oppleves masse fantastisk natur i tillegg til historie og kulturelle innslag. Ta med deg kollegene dine på en whisky-omvisning i de forskjellige lokale destilleriene, eller se hvem som har mage til å prøve ut skotsk haggis.

Norwegian flyr til tur/retur Oslo – Edinburgh for under tusenlappen, dersom du bestiller billetter i god tid. Det er som regel billigst å reise i ukedagene når du skal til Storbritannia, da det er veldig populært med helgetur hit.

FINN BILLIG OVERNATTING I EDINBURGH

Vilnius, Litauen

Dersom det gjør seg mulig for arbeidsplassen din å reise bort i ukedagene, er Vilnius det billigste reisemålet. Med Norwegian kan du enkelt reise til og fra Vilnius for under 500 kroner. Vilnius, ofte kalt Nord-Europas grønneste by, er meget rik på kultur og arkitektur. Vilnius er kjent for den snodige og livlige gaten Pilies Street, en gate full av kunst, gaver, lintøy og ravsmykker. For mer uteliv kan dere sjekke ut et mangfold av kasinoer, tradisjonelle litauiske barer, kafeer eller bohem-bydelen Uzupis.

For en firmatur anbefales det å reise til Vilnius, og spesielt innom middelalder-restauranten Lokys, hvor du kan få servert bever, villsvin og bjørn. Det finnes noe for enhver smak i Vilnius, med andre ord.

FINN BILLIG OVERNATTING I VILNIUS

Dublin, Irland

Dublin er en populær by for mange grunner, men den største grunnen er nok den avslappede storby-opplevelsen. Den irske kulturen er meget usjenert, musikalsk og imøtekommende. I Dublin kan det organiseres omvisninger og prøvesmaking på Guinness Brewery og Jameson destilleriet. Her bør du prøve en ekte Irish Coffee etter omvisningen på Jameson.

Det kulturelle hjertet av Dublin er Temple Bar, med et hav av puber, klubber, butikker og musikkanlegg. Pub crawl er meget populært i Dublin. Eller ta en formiddag på innendørsmarkedet Georges Street Arcade for interessante handleboder og markeder. For litt annerledes aktiviteter anbefales dansekurs i den irske dansen Riverdance, eller en tur på hundeveddeløpet Greyhound Racing.

Som med Edinburgh er det billigst å reise hit i ukedagene, eller fra søndag til tirsdag. Både Norwegian og SAS har stadige flyvninger hit fra Oslo.

FINN BILLIG OVERNATTING I DUBLIN

Amsterdam, Nederland

Amsterdam kan tilby så mye mer enn Red Light District og en masse Coffee Shops. Her er det en overflod av museer – over 50 museer i én liten hovedstad. Deriblant det kjente Rijksmuseum hvor du kan se malerier av Rembrandt og Vermeer. I Amsterdam kan du vandre langs de smale gatene ned til de brede kanalene og nyte den flotte nederlandske arkitekturen. Det er også gode shoppingmuligheter i Amsterdam, og de fleste butikker holder åpent selv på søndager – hvilket er flott for helgeturer.

Av aktiviteter anbefales det å ta en liten guidet tur nedover kanalen, dette kan organiseres med selskapene for å få grupperabatter. De kjente tulipanhagene, Keukenhof Gardens, ligger rett på utsiden av sentrum og kan være verdt en liten tur, men disse er avhengig av sesong.

Det billigste flyselskapet som flyr fra Oslo til Amsterdam er generelt sett Norwegian, med priser under tusen kroner per person. Sett at det bestilles i god tid.

FINN BILLIG OVERNATTING I AMSTERDAM

Praha, Tsjekkia

Praha er en by som alle kan elske. Her finner du opplevelser for alle interesser – fra å spa, guidede kanalturer, historiske omvisninger på slottskompleksene eller dragebåtløp for å nevne noe. Praha er en historisk by med over tusen fredede minnesmerker, fantastisk arkitektur av gotisk og barokk byggestil.

Tsjekkisk øl har blitt kåret til et av verdens beste, og med god grunn. Prøv dette velsmakende brygget på et av de mange bryggeriene, eller på en av de mange og varierte barene og restaurantene i Praha. Praha er en flott by for firmatur da det finnes massevis av aktiviteter du kan gjøre, som å teste ferdigheter i stridsvognkjøring, paintball eller skytekonkurranser.

Det er billig med reise og opphold i Praha. Flyavgangene er ofte, og prisene er lave. Kombinert med mange aktiviteter og et yrende storbyliv anbefales Praha som en destinasjon for firmatur.

FINN BILLIG OVERNATTING I PRAHA