Storbyene i Asia du bør besøke i 2017

Storbyene i Asia koker som aldri før. Vi har samlet en knippe tips for hvilke storbyer i Asia du bør besøke i 2017.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Storbyene i Asia koker som aldri før og byr på mer enn neonskilter med feilstavet engelsk og bråkete arkadehaller. Men hvis det er dette du er ute etter så er det heller ikke noe problem. Vi har samlet de ni heteste storbyene i Asia akkurat nå.

 

Harbin, Kina

Noen vil kanskje bli skuffet av å høre at det ikke er snakk om en iskrem-festival, men en festival dedisert til isskulpturer. Uansett, Harbin er Kinas uoffisielle vinterhovedstad, og byen ser gjerne temperaturer under -30. Som følge av dette har byen en lang tradisjon for ishugging og bygger hvert år palasser, klokketårn, og hele landsbyer i is. Neste festival er ikke før vinteren 2018, men det lønner seg uansett å bestille god tid i forveien.

Finn billigste hotellovernatting i Harbin

Seoul, Sør-Korea

Sør-Korea, som en av de ’asiatiske tigrene’, er en økonomisk suksesshistorie av de sjeldne. På 70-tallet var Nord-og Sør-Korea på samme økonomiske nivå, noe som i dag er nesten umulig å forestille seg. Imens militærstaten i nord har stagnert med vanstyre og et totalitært politisk regime, har Sør-Koreas hovedstad blitt en velstående metropol.

Seoul er i dag et shoppingmekka par excellence, og turister fra hele Asia valfarter til Seoul for byens uendelige handlegater og berømte varemagasiner. Og hvis du vil ta en titt over grensen til det lukkede landet i nord, så er det bare en time med buss unna.

Finn billigste hotellovernatting i Seoul

 

Singapore

Hvis Oslo er som sangen sier, ’liten til å være så stor’, så er Singapore stor til å være så liten. Den lille øystaten er en av verdens absolutte finansielle tyngdepunkter, og har en enorm økonomi i forhold til landets beskjedne geografiske størrelse.

Grunnet uoverkommelig plassmangel har byen i lang tid kun hatt mulighet til å vokse oppover, og domineres i dag av finanshusenes imponerende skog av skyskrapere. Med befolkning av kinesisk, indisk og sørøst-asiatisk opphav er Singapore er en kulturell smeltedigel, noe som speiles i landets kultur og rike kjøkken.

Finn billigste hotellovernatting i Singapore

 

Tokyo, Japan

Tokyo trenger kanskje ingen introduksjon. Ifølge enkelte målestokker er Tokyo verdens største by, og 38 av Japans 127 millioner innbyggere bor i stor-Tokyo. I nærheten kan du klatre det legendariske Mount Fuji, Japans høyeste fjell og motiv for talløse Japanske kunstverk.

Tokyo har rykte på seg for å være en dyr by å feriere i, så bo gjerne i noen av byens rimeligere nabolag som Ueno Ameyoko eller Shimokitazawa. For å vandre i endeløse småbutikker med all verdens merkelig krimskrams, ta turen til områdene Kichijoji eller Koenji. Tokyo har også et eget Disneyland, nærmere bestemt Disney SEA, verdens tredje mest besøkte fornøyelsespark.

Finn billigste hotellovernatting i Tokyo

 

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, oppkalt etter Vietnams revolusjonære leder, er Vietnams største by og hovedstaden i det som under Vietnamkrigen het Sør-Vietnam. Byen er fortsatt preget av den revolusjonære doktrinen til landets grunnleggere. Veikanter og offentlige bygninger er tapetsert med kommunistisk propaganda. Vietnamkrigen ruver selvfølgelig i landets historiske minne, og en stor andel av byens severdigheter, museer og utflukter er dedikert til denne perioden.

For eksempel, kan man en kort kjøretur unna se hulene Viet Cong gravde for å utføre snikangrep på amerikanerne. Eller dra på krigsmuseet og få et innblikk i hvordan krigen huskes på denne siden av stillehavet. For øvrig byr byen på mye fest og moro også, og er til enhver tid et sentrum for unge backpackere.

Finn billigste hotellovernatting i Ho Chi Minh

 

Tehran, Iran

Hvorfor: Kultur, antikk storby

Etter atomavtalen med USA ble undertegnet i 2015 har Iran tilrettelagt for mer turisme, selv om det egentlig aldri har vært et lukket land. Iran er et eldgammelt imperium, og historiske monumenter preger hovedstaden Tehran og områdene rundt. Byen har en rekke markeder og kjøpesentre, samt en rekke museer dedikert til alt fra edelstener og nasjonalskatter til CIA’s ulovlige aktiviteter i landet.

Finn billigste hotellovernatting i Tehran

 

Osaka, Japan

Osaka er Japans nest største by, og er rimeligere enn Tokyo både når det gjelder mat og opphold. Blant byens mest kjente attraksjoner er kanalområdet Dotonbori, et tidligere teaterstrøk som i dag har et beryktet uteliv. Strøket skilter bokstavelig talt med en intens samling blinkende neonlys slik man gjerne forbinder med Japan.

Som rivaliserende by til Tokyo har selvfølgelig Osaka sin egen fornøyelsespark, Universal Studios Japan, der du kan besøke universet til Harry Potter, Spider Man, Hello Kitty, og mange flere.

Finn billigste hotellovernatting i Osaka

 

Bangalore, India

Bangalore regnes av mange som Indiais mest internasjonalt orienterte og fremadstormende by. Byen er et ledende sentrum for teknologi og forskning, og tiltrekker seg innbyggere fra hele verden.

Et blomstrende uteliv og nye, trendy bydeler gjør Bangalore vel verdt et besøk. Byen er også den perfekte base for utflukter til andre steder sør i India, enten du søker strand eller spektakulære Hindu-templer.

Finn billigste hotellovernatting i Bangalore

 

Kunming, Kina

Kunming er hovedstad i den mytiske Yunnan-provinsen sørvest i Kina. Provinsen er kjent for å være spesielt naturskjønn, og Kunming er et godt utgangspunkt for å utforske regionens fjell og daler.

Vi vil spesielt anbefale byens blomster-og fuglemarked. Det stemmer, et fuglemarked. Her finnes fugler, gresshopper, skilpadder og alt annet som kan krype og gå – og alt er til salgs. Vi anbefaler allikevel ikke å pakke kofferten full av slanger eller dvergrotter. Hverken det kinesiske eller norske tollvesenet vil vise spesiell begeistring over dette.

For dyrevenner som synes markedet høres ut som litt for sterk kost, kan man ta turen ut i en av provinsens nasjonalparker. Der myndighetene det siste tiåret har tatt store steg fremover i vernet av den røde dvergpandaen, områdets uoffisielle maskot.

Så hvis du føler for å legge neste ferie litt lengre øst enn Svinesund, så er det bare å velge et reisemål fra vår meny.

Finn billigste hotellovernatting i Kumming