Her er ferielandet som gir deg mest for pengene

Lite kan slå Vietnam når det kommer til det å få mest ut av et lite budsjett.

Denne artikkelen kan inneholde annonser/annonselenker - les mer

Blant landene i Sørøst-Asia er det flere godbiter man kan velge å reise til. Thailand og Malaysia er gjerne øverst på lista for mange.

Ser man bort fra kultur og historie er det kanskje vanskelig å se den riktig store forskjellen på de sørøstasiatiske landene, mange av de med øyparadiser, komfortabelt klima, nydelige strender, god mat og billig drikke.

Når det er sagt er ikke Vietnam bare et utrolig vakkert land med fascinerende kultur og historie i seg selv, men her kan man også finne en meget utviklet turismeindustri med et prisnivå som er mye lavere enn det man kan forvente seg i tilsvarende land.

Man får rett og slett veldig mye for pengene, og her er triksene som gjør oppholdet ditt i Vietnam veldig rimelig:

Overnatting

Den viktigste delen ved en Vietnam-reise er overnattingen, og det er her du også sparer mest penger. Selv om prisen har gått noe opp de siste årene kan man fortsatt finne overnatting av god kvalitet for nesten ingenting.

Selv på turiststeder kan man finne dobbeltrom med alt du trenger for 100 kroner! Det er mindre enn selv den billigste hybel hjemme i Norge, og her snakker man om rom med godt renhold, gode senger, bra baderom og luftkondisjonering tilsvarende det man kan finne på budsjetthoteller hjemme i Skandinavia.

Mange av de rimeligste hotellene eller gjestehusene er familiedrevne og lever gjerne i «skyggen» av de større kjedene. Det kan lønne seg å lete litt rundt før man bestemmer seg.

Vi sparte selv 80% bare ved å gå rett over veien i strandparadiset Mui Ne. Ønsker man å oppgradere kan man finne luksusalternativer de fleste steder, og her kommer man veldig langt for 3-400 kroner per natt.

Mat

Mat er en viktig del av reisen for mange, og for den eventyrlystne er Vietnam et matmekka. Vietnam har en av verdens mest spennende og sunneste kjøkken. Trikset her er å ikke la seg lure av glorete turiststeder. Den beste maten finner du nemlig hos den lokale helten på gatehjørnet, og den er ekstremt billig!

Den vanligste retten «Pho» kan du finne nesten over alt for 10 – 15 kroner. En øl kan koste så lite som 5 kroner for en halvliter. Matbudsjettet trenger derfor sjelden være mer enn 100 kroner per dag selv om man kun spiser på steder med god kvalitet.

Transport

Transport fra sted til sted gjør du rimeligst med tog og buss. Det finnes som regel flere nattbusser som går fra både Ho Chi Minh og Hanoi til de mest populære stedene. Forvent en standardpris på rundt 200 kroner for en 8-timer på en turistbuss organisert gjennom et lokalt reisebyrå eller hotell. De fleste bussturer kan også kjøpes på den lokale busstasjonen. Her kan man som regel finne mye billigere operatører med ruter myntet på det lokale markedet.

Det skal nevnes at Vietnam fortsatt har et stykke å gå på veikvalitet og trafikksikkerhet, så dette bør man tenke litt på når man velger buss. Om man ønsker det er det også gode muligheter for å fly innenlands mellom toppdestinasjonene for noen hundrelapper hver vei.

For lokal transport finnes det som regel rimelige taxi- eller sjåfør-tjenester, eller man kan være litt mer eventyrlysten og leie seg en lett motorsykkel for dagen.

Merk deg at internasjonale førerkort per dags dato ikke gjelder i Vietnam og at det ikke er mulig for turister å skaffe seg et vietnamesisk førerkort. Dermed risikerer man å komme på kant med loven, noe det lokale politiet gjerne utnytter til egen fordel.

Hvor og hvordan?

Vietnam er et land med stor diversitet både når det kommer til kultur, mat og historie og oppleves best når man har tid til å reise rundt på landejorda. Foruten de store byene Ho Chi Minh City og Hanoi er Hoi An, Nha Trang, Hue og Ha Long Bay vanlige reisemål.

Vinnertipset er å legge strandferien til Mui Ne eller Phu Quoc. Besøk de sjarmerende fiskerbyene i nærheten for å oppleve det lokale, og realitetsorienterende, hverdagslivet på godt og vondt.

Vil man unngå varmen bør man reise til høylandet rundt Da Lat eller fjellområdene i det nordvestlige Vietnam. Her kan du gå for en guidet motorsykkeltur med Easy Riders. Mekong-deltaet er også verdt et besøk for å oppleve en av Sørøst-Asias viktigste elvesystemer.

Norske borgere har visumfri innreise til Vietnam i 15 dager. Man kan arrangere et 30-dagers utvidet visum hvis man ønsker det. Norwegian flyr til og fra Bangkok for en slikk og ingenting. Bruker du et lavbudsjettsselskap videre til Ho Chi Minh City og treffer godt med datoene har du har sikret deg en flybilletter til rundt 5-6000 kroner tur-retur.

På et totalt budsjett på rundt 10000 kroner for 14 dager burde du klare å komme deg et godt stykke. Bruker du et par dager av turen på å skaffe deg den skreddersydde dressen du lenge har ønsket deg, kan du kanskje spare inn en god del av pengene?

Finn billige flybillletter hos Supersaver.no til Vietnam

FINN BILLIG OVERNATTING I VIETNAM HER