De 10 beste utfluktene på Gran Canaria

I over 20 år har Gran Canaria vært nordmenns feriedestinasjon nummer 1. Hvite sandstrender, flotte hoteller, god valuta for pengene og flere ukentlige avganger fra Norge har gjort så alle har et forhold til Gran Canaria.

Denne sørlige øyen midt i Atlanterhavet er ikke bare en favoritt blant turister som vil sole seg, men det er også flere fastboende nordmenn som bor der. Med 365 soldager og god vestlig standard er det egentlig ikke rart at dette er en destinasjon de fleste i Norge har fått et stort forhold til gjennom over 20 år. Det er dessuten en destinasjon som byr på mange flotte utflukter for mennesker i alle aldere.

1Fotturer

De fleste forbinder nok Gran Canaria mest med sol og bading. Visste du derimot at Gran Canaria også er en god destinasjon for fotturer? Det finnes mange reiseoperatører som arrangerer fotturer. Det er også noe man enkelt kan ordne på egenhånd. Med hele 35 beskrivende ruter kan du bare ta med deg gode sko og lette og komfortable klær og bevege deg i retningen du ønsker.

Hele Gran Canaria er svært skjermende og om du går fra en storby til en annen vil det dukke opp en liten lokal landsby innimellom. Hvorfor ikke ta pausen din der? Sette deg ned på en lokal liten cafe og nyte noe lokal mat og teste ut den fantastiske vinen.

Det som gjør Gran Canaria til en øy for fotturer er det varierende terrenget som passer for alle. Du kan gå en kort rute som tar et par timer, eller du kan gå flere timer opp og nedover, gjennom naturreservater og fjellhyller.

2Snorkling

På grunn av det tropiske klimaet er dette den perfekte destinasjonen for snorkling. Selv om dette er en aktivitet der god helse er et viktig fundament er det også en aktivitet som passer for de aller fleste. På stranden i Tauritio jobber det hele året skandinavisktalende instruktører som er mer enn villig til å ta deg med ut på det himmelblåe vannet, som gjør det mulig å sjekke hva som rører deg under havflaten. Den tropiske temperaturer resulterer i et mangfold i fisk, og gjør det mulig å oppleve havskilpadder i deres rette element.

3Sykkeltur

I likhet med fotturer er dette også en flott øy og utforske på egenhånd ved hjelp av sykkel. Det finnes flere sykkelutleier på Gran Canaria, så hvorfor ikke utforske denne herlige øyen på landeveien med sykkel. Det er billig og leie, og du vil ha muligheten til å oppleve øyen på en helt annen måte enn med bil. Sykle fra by til by, og du vil se mange flotte og lokale byer på veien. Hvorfor ikke stoppe for å nye litt lokal mat på veien? Det er det som er så flott med et fremgangsmiddel som sykkel.

4Vinsmaking

Fra 1500-tallet og helt fram til begynnelsen på 1800-tallet var Gran Canaria en stor vinprodusent. Selv om det ikke er tilfelle lenger har de bevart den delen av kulturen. På Gran Canaria finnes det 53 vingårder som fremstiller forskjellige type vin. Det finnes dessuten hele 330 gårder som igjen produserer druer til vingårdene. Dette er noe som ikke er veldig kjent blant turistene, og derfor blir både vingårdene og gårdene som produserer druer og vin veldig glad når noen er interessert i hva de driver med.

Som stolte vinprodusenter har du derfor muligheten til å besøke gårdene. For en liten sum kan du smake på vinen. Siden de fleste vingårdene ligger i Monte Lentiscal distriktet kan det være mest hensiktsmessig og melde seg på en organisert tur. Gjør du det pleier det som regel og være vinsmaking og mat inkludert. Du har dessuten muligheten til å kjøpe vin fra de ulike vingårdene, noe som alltid er en flott gave og ta med hjem til noen du er glad i,

5Golf

Takket være det varme klimaet er Gran Canaria et bra golfreisemål. Det gjør at du kan nyte denne sporten hele året. Det finnes en rekke golfbaner rundt på hele øyen. Ofte er det et hotell på stedet slik at du kan gå direkte fra hotellet og ut på golfbanen.

6Båttur

Er det en utflukt det er lurt og delta på når man er på Gran Canaria er en båttur. På havet rundt Gran Canaria er det mulig å se delfiner, og hvaler er også mulig å få se. Siden det ofte er litt vind der er også seilforholdene svært gode. Det finnes en rekke byråer på øyen som arrangerer dagsturer på havet. Oftest har de arrangerte turene et tema. Blant annet kan en båttur ha som mål og se etter delfiner, mens en annen kan være tilpasset ungdom der fest, soling og dans er i fokus.

7Surfing

Surfeforholdene er dessuten veldig gode på Gran Canaria, og derfor kommer det flere turister hvert år med bare surfing for øyet. Spesielt på nordsiden mellom Las Palmas og Galdar er det gode område for surfing, med store og flotte bølger, som kan bli opptil 5 meter høye. Det finnes en rekke byråer som holder kurs i surfing på Gran Canaria, så derfor kan du for en liten sum lære deg og surfe av erfarne instruktører. Har du allerede erfaring med det kan man som regel leie utstyr av de samme byråene.

8Helikoptertur

I byen San Augustin finnes det en liten flyplass som arrangerer helikopterturer rundt på øyen. Du kan derfor for en pris som ligger mellom 500 og 1500 kroner få sett denne flotte øyen fra himmelen.

9Kamelsafari

Hvis du alltid har hatt lyst til å ri på en kamel, har du sjansen på Gran Canaria. Det er en tur som vil interesse hele familien, og lar seg også kombinere med en jeepsafari som gjør dette til en heldagstur.

10Uteliv

Utelivet er en utflukt i seg selv, med en stor variasjon av tradisjonelle barer, romantiske og koselige utesteder, nattklubber og et hav av norske barer og restauranter. Gran Canaria er en øy bestående av turister og fastboende fra hele verden, og det er grunnen til at utelivet er så varierende. Rorbua, Cafe Viking, Valhall og Heie Norge er bare noen gode eksempler på norske utesteder som er på øyen. Det som kjennetegner akkurat disse utestedene er alle de norske flaggene som veier. For mange er det flotte steder for å møte andre hyggelige nordmenn, både på tur, men også fastboende.